Αρσεναλ-Μαρσέιγ 0-0

Η Αρσεναλ πίεσε τη Μαρσέιγ για να πάρει τη νίκη και συνάμα μεγάλο προβάδισμα, αλλά το 0-0 "έγραψε" το ματς στο "Emirates". Aκόμα κι έτσι όμως οι "κανονιέρηδες" παρέμειναν στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου.

Αρσεναλ-Μαρσέιγ 0-0

Η εικόνα του αγώνα:

Αν το δούμε... ελληνικά, η Αρσεναλ δεν έκανε το χατίρι στον Ολυμπιακό με το 0-0. Αν το δούμε ουδέτερα, δεν τη χάλασε ιδιαίτερα την ομάδα του Βενγκέρ για το "Χ", αν και με πλέον με τη νίκη της Ντόρτμουντ τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Αρσεναλ χωρίς τον πρωταγωνιστή του ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι, φαν Πέρσι και αφού ξεπέρασε το σοκ των πρώτων λεπτών και των χαμένων ευκαιριών της Μαρσέιγ, πίεσε τους Γάλλους και δημιούργησε φάσεις. Παράλληλα, κράτησε πίσω την άμυνά της και δεν δέχθηκε ιδιαίτερες απειλές κόντρα σε μία ομάδα που πήγαινε πρωτίστως για την ισοπαλία.

Στο δεύτερο μέρος ο Βενγκέρ έριξε και τον φαν Πέρσι, οι γηπεδούχοι συνέχισαν τις επιθέσεις τους και ο Ολλανδός δεν χρειάστηκε περισσότερα από 15 λεπτά για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη φάση, την οποία έδιωξε ο Μπανταντά (77').

Το κλειδί του αγώνα:

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι. Ο Βενγκέρ άργησε να τον βάλει στο ματς και η Αρσεναλ άρχισε να απειλεί πραγματικά όταν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ο αδύναμος κρίκος:

Κανένα από τα ατού της Μαρσέιγ δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

MVP:

Μόνο και μόνο για το γεγονός ότι μπήκε και έδωσε αέρα στην Αρσεναλ, ο φαν Πέρσι.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Σέζνι, Τζένκινσον, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Σάντος, Σονγκ, Αρτέτα, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ (66’ Ροσίτσκι), Ζερβίνιο (76’ Αρσάβιν), Παρκ (62’ Φαν Πέρσι)

Μαρσέιγ: Μανταντά, Φανί, Ντιαρά, Ενκουλού, Μορέλ, Ντιαβαρά, Α. Αγιού, Βαλμπουενά (74’ Γκονζάλες), Σεϊρού, Τζ. Αγιού (84’ Ζινιάκ), Ρεμί (68’ Αμαλφιτανό)

Τα στατιστικά

- Η Άρσεναλ έφτασε τις 8 "λευκές" ισοπαλίες εντός έδρας στο Champions League. Μόνο η Πόρτο με 9 έχει περισσότερες.

- Μόνο 1 φορά στο παρελθόν η Άρσεναλ είχε σημειώσει λιγότερα τέρματα στις 4 πρώτες αγωνιστικές του θεσμού (2 το 2003-2004), αλλά μόλις 1 φορά είχε δεχθεί λιγότερα (0 το 2007-2008).

News 24/7

24MEDIA NETWORK