Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2

Με γκολ του Τιάγκο Σίλβα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μίλαν έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το "Καμπ Νου".

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2

Η εικόνα του αγώνα:

Το ματς ξεκίνησε με γκολ από τα... αποδυτήρια. Ο Πάτο σημείωσε το 5ο πιο γρήγορο τέρμα στην ιστορία του Champions League και η Μίλαν έκανε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο "Καμπ Νου".

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου, η Μπαρτσελόνα άρχισε να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στα ιταλικά καρέ, με τους Ινιέστα, Αμπιντάλ και Βίγια να δημιουργούν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Αμπιάτι.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, άρχισε να αναλαμβάνει δράση ο Μέσι. Στο 19' η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ που εκτέλεσε με το αριστερό, ενώ στο 30' ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς και είδε το πλαϊνό πλασέ του να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Αμπιάτι.

Η Μίλαν είχε απειλήσει νωρίτερα με το σουτ του Μπόατενγκ από πλεονεκτική θέση, έπειτα από ωραία ενέργεια και πάσα του Πάτο.

Η πίεση των πρωταθλητών Ευρώπης απέφερε καρπούς στο 36ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική προσπάθεια και γύρισμα του Μέσι, ο ολομόναχος Πέδρο έστειλε -προ κενής εστίας- την μπάλα στα δίχτυα του Αμπιάτι.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ινιέστα τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Τσεσκ Φάμπρεγας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο: Με την Μπαρτσελόνα να πιέζει και εν τέλει να ανατρέπει τα δεδομένα, με άπιαστη εκτέλεση φάουλ του Τσάβι στο 50ό λεπτό.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι "μπλαουγκράνα" είχαν κατοχή 69%, ποσοστό που τους επέτρεπε να ελέγχουν το ματς με σχετική άνεση. Από την πλευρά του, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Εμάνουελσον, αντί του Κασάνο, ο οποίος έτρεξε αρκετά αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά.

Παρά την καθολική υπεροχή της Μπαρτσελόνα, το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Σε συνδυασμό με την αρνητική παράδοση των Καταλανών στα εντός έδρας παιχνίδια που έχουν λήξει ισόπαλα στο ημίχρονο, τα "μαύρα σύννεφα" άρχισαν να πυκνώνουν στο "Καμπ Νου".

Έτσι η Μίλαν, χάρη και στην βαριά φανέλα που κουβαλά, πήρε τον "χρυσό" βαθμό της ισοπαλίας στο 92', με κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζέεντορφ.

Το κλειδί:

Η ευστοχία των παικτών της Μίλαν. Σε έξι τελικές προσπάθειες σημείωσε δύο γκολ.

MVP:

Ο Τιάγκο Σίλβα. Ο άνθρωπος που "πάγωσε" το "Καμπ Νου" στο 92'.

Αδύναμος κρίκος:

Η άμυνα της Μπαρτσελόνα. Έζησε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με το γκολ του Πάτο αλλά δεν... συμμορφώθηκε. Ολομόναχος ήταν ο Τιάγκο Σίλβα στη φάση του 2-2.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Άλβες, Αμπιντάλ, Τσάβι, Ινιέστα (39' Φάμπρεγας), Μαστσεράνο, Κεϊτά (67' Πουγιόλ), Μπούσκετς, Βίγια (84' Αφελάι), Μέσι, Πέδρο.

Μίλαν: Αμπιάτι, Νέστα, Τζαμπρότα, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, φαν Μπόμελ (78' Ακουιλάνι), Ζέεντορφ, Νοτσερίνο, Μπόατενγκ (33' Αμπροζίνι), Πάτο, Κασάνο (62' Εμάνουελσον).

News 24/7

24MEDIA NETWORK