Οι "περίεργοι" αριθμοί του Γιουβέντους-Ατλέτικο (VIDEO)

Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασαν χέρι-χέρι στους "16" του Champions League φέρνοντας μια "βολική λευκή ισοπαλία" στο Τορίνο και αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό. Ωστόσο κάποιοι αριθμοί του αγώνα δεν παύουν να είναι "περίεργοι". Διαβάστε αναλυτικά.

Οι "περίεργοι" αριθμοί του Γιουβέντους-Ατλέτικο (VIDEO)

Σε νίκη της Ατλέτικο στο Τορίνο ήλπιζε ο Ολυμπιακός προκειμένου να "κλέψει" αυτός το εισιτήριο για τους "16" του Champions League από την Γιουβέντους, όμως τελικά οι Ιταλοί είχαν άλλα σχέδια. Η "Γηραιά Κυρία" αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0 με την ισπανική ομάδα και συνεχίζει μαζί με την παρέα του Σιμεόνε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μήπως όμως αυτή η ισοπαλία ήρθε με λίγο πιο... εύκολο τρόπο απ' ότι φανταζόμαστε; Ας τα δούμε αναλυτικά.

Οι πάσες

H Γιουβέντους ήξερε πως ακόμη και με την ισοπαλία θα έπαιρνε αυτή το εισιτήριο για τους "16", χωρίς να ενδιαφέρεται για το τι θα έκανε ο Ολυμπιακός στο δικό του παιχνίδι. Ήταν λογικό λοιπόν οι γηπεδούχοι να επιλέξουν ένα παιχνίδι κατοχής (είχαν 68%), χωρίς πολύ ρίσκο και με πολλές πάσες.

Αυτές βέβαια γίνονταν κυρίως από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Κιελίνι και Μπονούτσι να έχουν τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες σε σύγκριση με όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν το βράδυ της Τρίτης (9/12) στα ματς του Champions League.

Οι "περίεργοι" αριθμοί του Γιουβέντους-Ατλέτικο (VIDEO)

Τα σουτ και οι ευκαιρίες

Οι δύο ομάδες ήθελαν να αποφύγουν το ρίσκο. Από την μια η Ατλέτικο με ισοπαλία ή νίκη περνούσε ως πρώτη του ομίλου κι από την άλλη η Γιουβέντους ήθελε τουλάχιστον να μην χάσει για να προκριθεί αυτή κι όχι ο Ολυμπιακός. Συνολικά στο ματς οι γηπεδούχοι δημιούργησαν 11 ευκαιρίες για γκολ (μόλις 4 στο τέρμα), ενώ οι Ισπανοί έκαναν 6 φάσεις (3 στο τέρμα). Τα ποσοστά αυτά φυσικά είναι χαμηλά αν τα συγκρίνει κανείς με τον μέσο όρο των ομάδων στη σεζόν, όπου η Γιουβέντους δημιουργεί περίπου 15.5 ευκαιρίες για γκολ, ενώ η Ατλέτικο 14.67.

Μάλιστα, οι περισσότερες φάσεις στο ματς του Τορίνο ήταν με κάποια σουτ από μακρινή απόσταση, όπως αυτό της Γιουβέντους...

... ή αυτό της Ατλέτικο, που δεν θεωρούνται ως "κλασσικές" ευκαιρίες.

Τα χιλιόμετρα και οι θέσεις

Ξεκούραστο ματς για τις δύο ομάδες που έτρεξαν λιγότερα χιλιόμετρα από τα συνηθισμένα. Οι παίκτες της Γιουβέντους έτρεξαν συνολικά 104 χιλιόμετρα, με αυτούς της Ατλέτικο να φτάνουν τα 108, σε αντίθεση με τον μέσο όρο των ομάδων που είναι 110 και 113 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Όσον αφορά τώρα το που παιζόταν το παιχνίδι, όπως δείχνουν και οι πίνακες της UEFA, η μπάλα βρισκόταν κυρίως στο κέντρο, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μαζεύονται κοντά στην μεσαία γραμμή και να μην πλησιάζουν πολύ τις δύο εστίες.

Οι "περίεργοι" αριθμοί του Γιουβέντους-Ατλέτικο (VIDEO)

Τέλος, όσον αφορά το χρόνο "καθαρού" παιχνιδιού, αυτός ήταν λιγότερο από 1 ώρα (58 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα), με τις δύο ομάδες να μην βιάζονται και ιδιαίτερα στις προσπάθειές τους.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Κεφαλογιάννης: Εμείς οι καθαροί

Όλα τα γκολ του Champions League (VIDEOS)

Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0 (VIDEO)

Ολυμπιακός - Μάλμε 4-2 (VIDEOS)

Πάνω από 24.000.000 ευρώ τα έσοδα του Ολυμπιακού από την Ευρώπη

Στους ισχυρούς της κλήρωσης ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK