Σαν σήμερα: Ο Οφορίκουε έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League (VIDEO)

Σαν σήμερα, 1η Οκτωβρίου πριν από 17 χρόνια ο Πίτερ Οφορίκουε σκόραρε εις βάρος της Ρόζενμποργκ με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ηλικία μόλις 17 ετών και 194 ημερών και έγινε έτσι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Ένα ρεκόρ που μένει ακατάρριπτο μέχρι σήμερα. Το Contra.gr θυμάται.

Σαν σήμερα: Ο Οφορίκουε έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League (VIDEO)

Ο Ολυμπιακός δίνει σήμερα (1/10) τη μάχη με την Μάλμε στη Σουηδία για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η μέρα όμως είναι σημαδιακή για τους "ερυθρόλευκους", μιας και πριν από 17 χρόνια, τέτοια μέρα ο τότε παίκτης της ομάδας, Πίτερ Οφορίκουε έγραφε ένα ρεκόρ στη διοργάνωση που μέχρι σήμερα παραμένει ακατάρριπτο.

Τη σεζόν 1997-98, ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν για πρώτη φορά στους ομίλους του νέου Champions League (παλαιότερα ήταν Κύπελλο Πρωταθλητριών) και ξεκίνησε ιδανικά την περιπέτειά του. Νίκη με 1-0 επί της Πόρτο στην Αθήνα με ένα απίστευτο γκολ από τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

Τη δεύτερη αγωνιστική ταξίδευε στη Σκανδιναβία και πιο συγκεκριμένα στη Νορβηγία για να αντιμετωπίσει τη Ρόζενμποργκ. Το βράδυ ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό, μιας και γνώρισε τη συντριβή με 5-1 από τους Νορβηγούς. Ωστόσο, το "άστρο" του Πίτερ Οφορίκουε κατάφερε να λάμψει.

Σαν σήμερα: Ο Οφορίκουε έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League (VIDEO)

Ο διεθνής Γκανέζος επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 60' στη θέση του Γρηγόρη Γεωργάτου,με το σκορ ήδη στο 4-0 εις βάρος των "ερυθρολεύκων". Κατάφερε όμως να σκοράρει 9 λεπτά μετά την είσοδό του, σε ηλικία μόλις 17 ετών και 194 ημερών! Με αυτό το γκολ ο Οφορίκουε έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σημείωσε γκολ στην ιστορία του Champions League, ένα ρεκόρ μάλιστα που ακόμα δεν έχει καταρριφθεί μέχρι και σήμερα.

Δείτε το γκολ του Γκανέζου στο 1:18:

Η σύνθεση του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρόζενμποργκ (προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Πασσαλής, Γεωργάτος (60' Οφορίκουε), Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (53' Νινιάδης), Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής, Ίβιτς (73' Γκόγκιτς).

Σαν σήμερα: Ο Οφορίκουε έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League (VIDEO)

Η συνέχεια του Ολυμπιακού στους ομίλους της διοργάνωσης τη σεζόν εκείνη δεν ήταν καλή παρά το ιδανικό ξεκίνημα. Μετά το 5-1 από τη Ρόζενμποργκ ακολούθησε άλλο ένα 5-1 από τη Ρεάλ εκτός έδρας, ισοπαλία με τους Μαδριλένους εντός, ήττα από την Πόρτο στην Πορτογαλία και 2-2 με τη Ρόζενμποργκ στο ΟΑΚΑ. Συνολικά μάζεψε 5 βαθμούς και τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από Ρεάλ και Ρόζενμποργκ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Σίγουρα κάτι που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση κανείς στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού να επαναληφθεί φέτος.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Τότι και οι γηραιότεροι σκόρερ (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK