Πόρτο – ΑΠΟΕΛ 1-1

Στην πρωτιά του ομίλου εξακολουθεί να καμαρώνει ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος κράτησε το αήττητο και στο "Ντραγκάο".

Πόρτο – ΑΠΟΕΛ 1-1

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ένα τραγικό λάθος του Διονύση Χιώτη έδωσε στην Πόρτο το προβάδισμα μόλις στο 13ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Χουλκ, η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του Έλληνα τερματοφύλακα και κατέληξε στο βάθος της αριστερής του γωνίας.

Νωρίτερα, ο Χιώτης είχε αποκρούσει σωτήρια τις προσπάθειες των Γκουαρίν και Κλέμπερ στο 7ο και το 12ο λεπτό αντίστοιχα.

Παρά την άτυχη στιγμή, οι πρωταθλητές Κύπρου δεν πτοήθηκαν και μόλις στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν (στο 19'), έφεραν το ματς στα ίσα με άπιαστο πλασέ του Άιλτον.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους και απέδειξαν ότι δεν βρίσκονται άδικα στην κορυφή του ομίλου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αναγκαστική αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Χιώτης τραυματίστηκε στα πλευρά και αντικαταστάθηκε από τον Ούρκο Πάρδο.

Από εκεί και πέρα, η Πόρτο επέβαλε το ρυθμό της, η επιθετική απραξία της, όμως, υποχρέωσε τον Βίτορ Περέιρα να περάσει στο ματς τους Μπελούστσι και Βαρέλα.

Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες των "δράκων" σταματούσαν στην άρτια αμυντική διάταξη των Κυπρίων, οι οποίοι κοίταξαν στα μάτια την κάτοχο του Europa League και λίγο έλειψε να αποδράσουν με το τρίποντο, όταν στις καθυστερήσεις, ο νεοεισελθών Αντόρνο νικήθηκε σε εξ επαφής σουτ από τον Έλτον.

ΔΕΙΤΕ VIDEOS ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ:

Η άμεση απάντηση του ΑΠΟΕΛ στο γκολ του Χουλκ. Ο Άιλτον ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των συμπαικτών του και μετέφερε το άγχος στο στρατόπεδο των γηπεδούχων.

MVP:

Ο Άιλτον. Όλοι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ έβαλαν ένα λιθαράκι για να διατηρηθεί το αήττητο, όμως, ο Βραζιλιάνος άσος απασχόλησε ουκ ολίγες φορές την άμυνα των γηπεδούχων και φυσικά σημείωσε το -πανέμορφο- γκολ της ισοφάρισης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε τον Διονύση Χιώτη για το ολέθριο λάθος του στο γκολ της Πόρτο, αυτό όμως θα ήταν αδικία γιατί πριν και μετά από αυτό έκανε σημαντικές επεμβάσεις. Η επιλογή μας επικεντρώνεται στη μεσαία γραμμή της Πόρτο. Οι Γκουαρίν, Μουτίνιο και Φερνάντο ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό και μοιραία έχασαν πολλές μάχες από τους Μοράις, Πίντο.

Οι συνθέσεις:

Πόρτο: Έλτον, Άλβαρο Περέιρα, Ρολάντο, Σαπουνάρου, Οταμέντι, Γκουαρίν, Μουτίνιο (78' Ντεφούρ), Χάμες Ροντρίγκες (69' Βαρέλα), Φερνάντο (69' Μπελούστσι), Κλέμπερ, Χουλκ.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης (52' Πάρδο), Κακά, Ολιβέιρα, Πουρσαϊτίδης, Νούνο Μοράις, Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (72' Γιάχιτς), Πίντο, Άιλτον, Τρισκόφσκι (93' Αντόρνο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK