Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-0

Ιστορία έγραψε η Ατλέτικο στο Βιθέντε Καλδερόν. Η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 40 χρόνια. Χρυσός σκόρερ ο Κόκε στο 5'. Για πρώτη φορά μετά το 2007 εκτός ημιτελικών η Μπάρτσα.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-0

To Live του αγώνα

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Η εικόνα του αγώνα

Η ορμή της Ατλέτικο στο πρώτο 20λεπτο ήταν κάτι το παροιμιώδες. Αψογα στημένοι οι ποδοσφαιριστές του Ντιέγο Σιμεόνε, χτυπούσαν σαν κόμπρες στο ανοιχτό γήπεδο την έτσι και αλλιώς προβληματική άμυνα της Μπαρτσελόνα (Μπάρτρα και Μασεράνο στόπερ). Αυτή η τακτική απέφερε το γκολ του Κόκε, μόλις στο 5' αλλά και τα δύο δοκάρια του Βίγια στο 11' και στο 19' που τρόμαξαν για τα κατά τους Καταλανούς.

Μετά το πέρας του 20λεπτο η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να περιορίσει τις αμυντικές αρρυθμίες της, όμως η Ατλέτικο είχε αποκόψει κάθε επικοινωνία των μέσων της Μπάρτσα με τους επιθετικούς. Ομαδικές συνεργασίες δεν υπήρχαν, οπότε μόνο από εντυπωσιακές ατομικές προσπάθειες σαν και εκείνη του Νέιμαρ που απέφερε ένα σχετικά ελεύθερο σουτ του Μέσι. Πέραν τούτου, ουδέν για την Μπαρτσελόνα που πάντως θα μπορούσε να πάρει πέναλτι σε ανατροπή του Φάμπρεγας στο 45'.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-0
atl12345.jpg

Στο δεύτερο μέρος ο Τάτα Μαρτίνεζ έδωσε εντολή στην ομάδα του να ανέβει ακόμα περισσότερο στο γήπεδο. Η Μπαρτσελόνα πράγματι ανέβηκε περισσότερο και βρήκε συνεργασίες με τον Νεϊμάρ να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ αλλά να νικιέται από τον Κουρτουά. Με το πέρασμα του χρόνου, οι "μπλαουγκράνα" έπαιρναν μεγάλα ρίσκα αφήνοντας χώρους και η παμπόνηρη Ατλέτικο βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει και πάλι στην κόντρα.

Στο 71' η αντεπίθεση έπεσε σε λάθος πόδια, σ' αυτά του Γοδίν, ο οποίος πλάσαρε άψυχα τον Πίντο αλλά η Ατλέτικο δεν πτοήθηκε και εξακολούθησε να ζητά το δεύτερο γκολ στο ανοιχτό γήπεδο. Οταν είδε ότι δεν μπορούσε εν τέλει να το πετύχει, μαζεύτηκε και πάλι στο καβούκι της και άφησε στην Μπαρτσελόνα την τελική πρωτοβουλία. Ο Νεϊμάρ απείλησε άμεσα με κεφαλιά αλλά πέραν αυτού οι Καταλανοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα άλλο για να δικαιώσουν τους όποιους κόπους τους. Η Ατλέτικο, σε τελική ανάλυση, όχι μόνο προκρίθηκε αλλά το έκανε πανάξια υπηρετώντας τις αξίες του προπονητή της.

MVP

Πέρα από το κλισέ, η ομάδα. Οσους χρησιμοποίησε ο Ντιέγο Σιμεόνε πήγαν εξαιτερικά και τα έδωσαν όλα για την Ατλέτικο. Από τους επιθετικούς που μάρκαραν με λύσσα στόπερ μέχρι τον Κουρτουά που όταν χρειάστηκε σταμάτησε υπέροχα τον Νεϊμάρ. Μία άριστα συντονισμένη ορχήστρα.

Aδύναμος Κρίκος

Υπάρχουν και βράδια που ο Λιονέλ Μέσι μπαίνει σ' αυτό το πεδίο. Κανείς, άλλωστε, δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Ο Λέο στο "Καλδερόν" ήταν εντελώς ακίνδυνος, άτολμος, καλά κλεισμένος και εν τέλει αναποτελεσματικός. Συμβαίνει και στους καλύτερους.

Σχόλιο

Ενας θρίαμβος του ομαδικού πνεύματος, μία μεγάλη νίκη του Σιμεόνε, μία δικαίωση για όσους πίστεψαν σ΄αυτήν την Ατλέτικο. Δεν ξόδεψαν τρελά χρήματα οι Μαδριλένοι αλλά εμπιστεύτηκαν το πλάνο του Σιμεόνε και φυσικά δεν έχασαν. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει θα έλεγε κανείς μία κρίση ταυτότητας. Εχασε το στίγμα της, έχασε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της.

Οι συνθέσεις

Ατλέτικο: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Λουίς, Τιάγο, Γκάμπι, Γκαρθία, Αντριάν (61' Ντιέγκο), Κόκε, Βίγια

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Αλβες, Μπάρτρα, Μασεράνο, Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (72' Πέδρο), Μέσι, Φάμπρεγας (61' Σάντσεθ), Νεϊμάρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK