Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Οι επεμβάσεις του Βίκτορ Βαλδές κράτησαν την Μπαρτσελόνα στη ζωή και το γκολ του Πέδρο έδωσε την πρόκριση στους Καταλανούς χάρη στην ισοπαλία 1-1 στο "Καμπ Νόου", παρά την καταπληκτική εμφάνιση της Παρί Σεν Ζερμέν.

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Εικόνα αγώνα

Το χρήμα υπερίσχυσε των ακαδημιών και η Παρί Σεν Ζερμέν, με αξιοζήλευτο πάθος και αλληλεγγύη, κατάφερε να νικήσει κατά κράτος τους ασύνδετους Καταλανούς. Η απουσία του ανέτοιμου Λιονέλ Μέσι από το βασικό σχήμα ήταν εμφανής και η αδυναμία των Καταλανών να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να την αλλάξουν σωστά ήταν αποτέλεσμα του ασφυκτικού πρέσινγκ των φιλοξενουμένων.

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Αυτό επέφερε πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και ισάριθμες αντεπιθέσεις που μύριζαν... μπαρούτι. Η τετράδα των Χαβιέρ Παστόρε, Λούκας Μούρα, Εσέκιελ Λαβέτσι και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, με την υποστήριξη του Μάρκο Βεράτι, έκανε "σμπαράλια" κάθε αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Το μοναδικό στοιχείο που διατήρησε τους "μπλαουγκράνα" ζωντανούς ήταν τα αντανακλαστικά του Βίκτορ Βαλδές, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κατάφερε να κρατήσει το παιχνίδι δίχως σκορ μέχρι το ημίχρονο.

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Δεν τα κατάφερε παραπέρα, όμως, αφού στο 50', ακόμα μία εξαιρετική συνεργασία των Γάλλων έφερε το γκολ του Παστόρε, το οποίο "πάγωσε" το κοινό του "Καμπ Νόου". Ο Τίτο Βιλανόβα δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια κι έκανε την απολύτως λογική κίνηση, δίνοντας εντολή στον Μέσι για ζέσταμα. Η είσοδος του Αργεντινού καθυστέρησε για λίγα λεπτά, με την εικόνα των Καταλανών να παραμένει νωθρή και ευάλωτη.

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Με τον Αργεντινό στην ενδεκάδα, η Μπαρτσελόνα απέκτησε οντότητα στην επίθεση και όταν πίεσε για περίπου ένα τέταρτο τους πρωτοπόρους της Ligue 1, βρήκαν το πολυπόθητο γκολ. Σε προσπάθεια που άρχισε από τα πόδια του Μέσι, ο Ντάβιντ Βίγια έβγαλε στον Πέδρο και αυτό με "βολίδα" ισοφάρισε σε 1-1 και καταβαράθρωσε την ψυχολογία των φιλοξενουμένων. Οι αλλαγές του Κάρλο Αντσελότι (Κέβιν Γκαμεϊρό, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ) δεν έφεραν αποτέλεσμα και το "εισιτήριο" της πρόκρισης κατέληξε στους "μπλαουγκράνα".

Κλειδί

Η είσοδος του Λιονέλ Μέσι δεν συνέπεσε τυχαία με το ανέβασμα στροφών στην επιθετική λειτουργία των Καταλανών. Μέχρι τότε, ο Τσεσκ Φάμπρεγας δεν κατάφερε να αναπληρώσει το κενό και επιχειρούσε με μακρινά σουτ και όχι με κινήσεις χωρίς την μπάλα να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στο γκολ.

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

MVP

Μετά το ματς με τη Μίλαν, ο Βίκτορ Βαλδές απέδειξε ότι παραμένει πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή των πρωτοπόρων της Primera Division. Ακόμα κι αν πρόκειται για μία δύσκολη σεζόν για εκείνον μετά την άρνησή του να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ξελασπώνει σε κάθε ευκαιρία τα αμυντικά προβλήματα των Καταλανών που τόσο καιρό κρύβονταν κάτω από το χαλάκι.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ντάνι Άλβες θα μπορούσε να αποτρέψει πολλές από τις επιθέσεις της Παρί Σεν Ζερμέν, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, εάν ήταν στοιχειωδώς πιο προσεκτικός στα ανασταλτικά καθήκοντά του. Συνήθως εκτός θέσης, χωρίς επιθετικότητα στα μαρκαρίσματά του, έδωσε τη δυνατότητα στους Χαβιέρ Παστόρε και Εσέκιελ Λαβέτσι από την πλευρά του να ανοίξουν την άμυνα των γηπεδούχων.

Η περιγραφή του αγώνα

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Αντριάνο (62' Μπάρτρα), Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Φάμπρεγας (62' Μέσι), Βίγια (83' Σονγκ)

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Ζαλέ (88' Φαν ντερ Βίλ), Σίλβα, Άλεξ, Μάξουελ, Μότα, Βεράτι (83' Μπέκαμ), Μούρα, Παστόρε, Ιμπραχίμοβιτς, Λαβέτσι (81' Γκαμεϊρό)

News 24/7

24MEDIA NETWORK