Ρεάλ - Μπάγερν 2-1 (1-3 πεν.)

Η ρουλέτα των πέναλτι στο Μπερναμπέου αποδείχθηκε γερμανική χάρη στις δύο αποκρούσεις του Νόιερ και τα τρία εύστοχα πέναλτι των συμπαικτών του (3-1). Δύο έπιασε και ο Κασίγιας, αλλά η Ρεάλ έβαλε μόνο ένα στη συγκλονιστική διαδικασία. Αποστολής εντός έδρας για την Μπάγερν ο τελικός της 19ης Μαϊου.

Ρεάλ - Μπάγερν 2-1 (1-3 πεν.)

Η ταυτότητα του αγώνα

Φάση: Ημιτελικά (δεύτερος αγώνας)

Γήπεδο: Σαντιάγο Μπερναμπέου

Διαιτητής: Κασάι (Ουγγαρία)

Σκόρερ: 6'πεν., 14' Ρονάλντο - 27'πεν. Ρόμπεν

Κίτρινες κάρτες: 27' Πέπε, 59' Αρμπελόα, 115' Γκρανέρο - 5' Αλάμπα, 90' Ρόμπεν, 102' Λουίζ Γκουστάβο, 104' Μπαντστούμπερ

Κόκκινες κάρτες:

Εικόνα του αγώνα

Αυτό το παιχνίδι είχε ακριβώς το τέλος που του άρμοζε - δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά. Θα ήταν άδικο είτε για τη μία είτε για την άλλη ημιφιναλίστ η πρόκριση να κριθεί πριν από την ώρα της, δηλαδή τα πέναλτι. Εκεί τον τελευταίο λόγο είχε ο "κάπτεν" Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος ολοκλήρωσε το θεάρεστο έργο του Νόιερ, ο οποίος απέκρουσε τα χτυπήματα των Ρονάλντο και Κακά. Ο Κασίγιας τον μιμήθηκε απέναντι σε Κρόος και Λαμ, ο Ράμος όμως σούταρε ψηλά άουτ και... καταδίκασε τη Ρεάλ, αφού Αλάμπα και Γκόμεθ είχαν ήδη σημαδέψει σωστά.

Μέχρι βέβαια να φτάσουμε στο... αδιέξοδο των πέναλτι μεσολάβησαν πολλά. Τόσα που στα τεφτέρια του Κώστα Μπράτσου για την ιστορία του εν λόγω ζευγαριού θα έχει πλέον ξεχωριστή θέση. Μόνο και μόνο για αγωνιστικούς λόγους.

Όταν στο 14' ο Ρονάλντο, που είχε ανοίξει το σκορ στο 6' με πέναλτι, διπλασίαζε τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και της Ρεάλ, η "βασίλισσα" φάνταζε το απόλυτο αφεντικό του επαναληπτικού. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο είχε καλύψει το χάντικαπ της ήττας στο Μόναχο και περπατούσε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η Μπάγερν όμως είχε ήδη προειδοποιήσει με τον Ρόμπεν στο 8' και τον Γκόμεθ στο 12'. Οπότε όταν ο Ολλανδός εκτέλεσε εύστοχα (παρά την προσπάθεια του Κασίγιας) το πέναλτι που κέρδισε από τον Πέπε ο φορ της Μπάγερν, δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Τουναντίον, γιατί η γερμανική ομάδα ήταν σαφώς πιο λειτουργική στο χορτάρι. Μπορεί ο Κρόος να μην είχε ενεργή συμμετοχή στο οργανωτικό σκέλος, Ρόμπεν και Ριμπερί όμως από τις πτέρυγες δούλευαν σε υψηλές στροφές ταλαιπωρώντας διαρκώς τους Μαρσέλο και Αρμπελόα αντιστοίχως. Ούτε ο Ολλανδός όμως στο 45', πολύ δε περισσότερο ο Γκόμεθ στο 48' σκόραραν, με αποτέλεσμα όσο περνάει ο χρόνος, η παράταση να φαντάζει το πιθανότερο σενάριο.

Την ίδια ώρα άλλωστε η Ρεάλ είχε χάσει το ρυθμό της. Ο Ρονάλντο περιορίστηκε να εκτελεί -χωρίς επιτυχία- τα στημένα, ο ντι Μαρία ήταν εκτός κλίματος και ο Μπενζεμά ανεβοκατέβαινε μεταξύ περιοχής και κέντρου μήπως και πάρει την μπάλα.

Η είσοδος του Κακά είχε συγκεκριμένο σκοπό, αλλά ούτε ο Βραζιλιάνος βελτίωσε το παιχνίδι της "βασίλισσας", η οποία σώθηκε σαν από θαύμα, όταν στο 86' ο Γκόμεθ, απέναντι στον Κασίγιας, καθυστέρησε χαρακτηριστικά και η τελική προσπάθειά του ήταν πολύ κατώτερη του killer instict που τον διακρίνει.

Με αποκαμωμένους πια τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, η παράταση έμοιαζε με ατελείωτο... βασανιστήριο. Η πλειονότητα των παικτών προσπαθούσε απλώς να ξεφορτωθεί την μπάλα και μόνο ο Μαρσέλο έκανε μια κούρσα που θα μπορούσε να προκαλέσει ρήγμα, αλλά στην τελική πάσα ο Ιγκουαΐν ήταν εκτεθειμένος. Ο Χάινκες έκανε μόνο μία αλλαγή, ο Μουρίνιο τις εξάντλησε, αλλά τα πέναλτι ήταν μονόδρομος. Όπως και συνέβη...

Κλειδί του αγώνα

Η Μπάγερν δεν ταξίδεψε στη Μαδρίτη για να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα, αλλά να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να διεκδικήσει στα ίσα την πρόκριση. Δεν πανικοβλήθηκε από τα δύο γρήγορα γκολ, λειτούργησε μεθοδικά και αν μια ομάδα δικαιούταν την πρόκριση στο 90λεπτο, ήταν αναμφίβολα αυτή του Γιουπ Χάινκες.

MVP

Αδικείται ο Ίκερ Κασίγιας, αλλά ο... νικητής Μανουέλ Νόιερ οδήγησε την Μπάγερν στον τελικό. Απίστευτα δύσκολες οι επεμβάσεις που πραγματοποίησε στις εκτελέσεις των Ρονάλντο και Κακά, επιτρέποντας στον Σβαϊνστάιγκερ να σφραγίσει την πρόκριση με το εύστοχο σουτ του.

Αδύναμος κρίκος

Πέτυχε δύο γκολ, αλλά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο οι απαιτήσεις είναι πολλαπλάσιες. Χρεώνεται άλλωστε και το χαμένο πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα, το οποίο επέτρεψε στην Μπάγερν να πάρει εξ αρχής κεφάλι στη διαδικασία.

Ρεάλ - Μπάγερν 2-1 (1-3 πεν.)

News 24/7

24MEDIA NETWORK