Τα συμπεράσματα της 3ης αγωνιστικής

Η Μπάγερν που σκορπά τον τρόμο, ο Ινιέστα κι ο Μέσι που δεν σημείωσαν τα γκολ της χρονιάς, η άμυνα του Ολυμπιακού, ο ΑΠΟΕΛ που δεν παραδίνεται, ο Μουρίνιο που εκνευρίστηκε με τον "βασιλιά" Ντρογκμπά και το πολυαναμενόμενο γκολ της Ρεάλ επί της Λίβερπουλ. Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει.

Τα συμπεράσματα της 3ης αγωνιστικής

Τι είδαμε

Ρεκόρ να σπάνε

Γκολ σαν πεφταστέρια. Τα 40 γκολ που μπήκαν χθες είναι ρεκόρ για το Champions League με τη μορφή που έχει τα τελευταία χρόνια. Την 1η Οκτωβρίου του 1997 είχαν σημειωθεί 44 γκολ, όμως εκείνο βράδυ είχαν γίνει 12 αγώνες και όχι οκτώ.

Όταν η Μπάγερν έφτασε τα πέντε γκολ σε 35 λεπτά στο Ολύμπικο έκανε ρεκόρ, που το έχασε λίγα λεπτά αργότερα όταν η Σαχτάρ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λουϊζ Αντριάνο έβαλε το όνομά του δίπλα σ’αυτό του Μέσι και πλέον οι δυο τους είναι οι μόνοι που έχουν πετύχει πέντε γκολ σε αγώνα Champions League, με τον Βραζιλιάνο να το έχει καταφέρει εκτός έδρας. Επιπλέον, τα τρία γκολ που πέτυχε ο Αντριάνο απ’το 37’ μέχρι το 44’ του δίνουν το γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Την Μπάγερν να σκορπάει τρόμο

Ναι, όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θυμήθηκε το 7-1 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας. Ο Μάικλ Κοξ μάλιστα αναγνώρισε και το πρότυπο: “Πέντε γκολ στο ημίχρονο, οι βασικοί βγάζουν το πόδι απ’το γκάζι, αλλά οι αναπληρωματικοί μπαίνουν με στόχο να αποδείξουν κάτι”.

Ομοιότητες και στα λεγόμενα του Γκαρσία μετά το ματς: “Είχαμε λάθος στρατηγική, έπρεπε να τους περιμένουμε. Μετά το πρώτο γκολ είχαμε περισσότερη βιασύνη απ’όσο θα έπρεπε”. Θα μπορούσε να τα έχει πει και ο Σκολάρι το καλοκαίρι.

Ο Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε αν το στιλ του έχει ομοιότητες με το Ολοκληρωτικό Ποδόσφαιρο και απάντησε πως αυτά είναι υπερβολές. Ο,τι κι αν ισχύει, η Μπάγερν που είδαμε στο Ολύμπικο είχε λίγους παίκτες που να διατηρούσαν μόνο μια θέση/έναν ρόλο στο χορτάρι. Στα χαρτιά η διάταξη ήταν 3-4-1-2: Άλμπα, Μπενάτια, Μπόατενγκ ήταν στην άμυνα, Λάμ-Αλόνσο το δίδυμο στο κέντρο, ο Μπερνάτ το δεξί φουλ-μπακ, ο Ρόμπεν το αριστερό και ο Γκέτσε το δεκάρι πίσω από Μίλερ-Λεβαντόφκσι.

Τα συμπεράσματα της 3ης αγωνιστικής

Στο χορτάρι ο Λαμ έβγαινε διαρκώς στα δεξιά για να παίξει με τον Ρόμπεν, ο Γκέτσε με τον Μίλερ ήταν και επιτελικοί μέσοι και φορ και εξτρέμ, ο Αλάμπα ανέβαινε στο κέντρο για να γίνει ο παρτενέρ του Τσάμπι όταν έλειπε ο Λαμ, ο Αλόνσο προσέφερε την ισορροπία ώστε οι γραμμές να έχουν πάντα τους παίκτες που πρέπει, ο Λεβαντόφσκι έβγαινε στα αριστερά για να κάνει χώρο για Μίλερ-Γκέτσε: χορογραφία λες και οι παίκτες είναι δεμένοι με σκοινιά, ώστε η κίνηση του ενός να “τραβάει” τον άλλον στο χώρο που πρέπει.

Μπάρτσα αλά... παλαιά

Την Μπαρτσελόνα να “βγάζει δόντια” κατά διαστήματα εναντίον του Άγιαξ. Τριγωνομετρία στη συνεργασία στο γκολ του Νέιμαρ:

Τον Ινιέστα να εξαφανίζει την μπάλα, αλλά να μη σκοράρει:

Τον Μέσι να τον μιμείται στο δεύτερο ημίχρονο:

H Μπαρτσελόνα με τον Ενρίκε ανακτά παλιές συνήθειες. Πιέζει περισσότερο ψηλά, ο Ινιέστα είναι ξανά στην τριάδα του κέντρου, ο Νέιμαρ έρχεται απ’τα αριστερά να σκοράρει με τον τρόπο που το έκαναν κάποτε ο Βίγια και ο Ανρί, ενώ είδαμε μέχρι και τον Μασεράνο να ξεκινάει ως κόφτης, στη θέση του τραυματία Μπούσκετς. Όλα αυτά ενώ μια σκοτεινή φιγούρα παρακολουθούσε από μια σουϊτα και σκεφτόταν πως αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας της τιμωρίας του και ο επόμενος είναι το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα συμπεράσματα της 3ης αγωνιστικής

Τι δεν είδαμε

Τη Σίτι να δείχνει χαρακτήρα

Πρώτο ημίχρονο, γκολ ο “καυτός” Αγουέρο, γκολ ο Μίλνερ, καθαρές ευκαιρίες και για προβάδισμα μεγαλύτερο του 2-0 στην ανάπαυλα. Η ΤΣΣΚΑ βγάζει τον έναν Μπερεζούσκι, εγκαταλείπει την άμυνα με τρεις στόπερ και ρίχνει στο ματς τον Ντουμπία. Η Σίτι χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο στο χορτάρι, η ΤΣΣΚΑ παίρνει θάρρος, μειώνει με τον Ντουμπία και τελικά παίρνει το Χ με πέναλτι που κέρδισε ο Ντουμπία και εκτέλεσε ο γνωστός μας Νάτχο.

Τέταρτη σερί χρονιά για τη Σίτι στο Champions League κι ακόμα έχει συμπτώματα πρωτάρας. Τις δύο πρώτες χρονιές δεν πέρασε καν τον όμιλο, πέρσι αποκλείστηκε στους 16 απ’την Μπαρτσελόνα και φέτος η ομάδα του Πελεγκρίνι δεν έχει νίκη μετά από τρεις αγώνες και έχει να υποδεχθεί την Μπάγερν και να ταξιδέψει στο Ολύμπικο. Καθόλου υπερβολικά τα αγγλικά ταμπλόιντ.

Τα συμπεράσματα της 3ης αγωνιστικής
Τα συμπεράσματα της 3ης αγωνιστικής

Τον ΑΠΟΕΛ να παραδίνεται εύκολα

Το ΑΠΟΕΛ-Παρί ήταν το μοναδικό ματς χωρίς γκολ στο ημίχρονο. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη αδιαφορούσε για τη γιορτή των γκολ στους υπόλοιπους αγώνες και όπως πάντα ο στόχος ήταν η αξιοπρεπής παρουσία σ’έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Ο στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω και μάλιστα ο ΑΠΟΕΛ δικαιούται να λέει πως θα μπορούσε να πάρει τη νίκη και κέρδισε τη συμπάθεια του Πίτερ Σμάιχελ.

Καβάνι, Μέσι, Ντρογκμπά

Δεν είδαμε τον Καβάνι να επαναλαμβάνει τον πανηγυρισμό που του κόστισε την αποβολή στη Γαλλία. Αυτή τη φορά ο Ουρουγουανός σημάδεψε προς το χορτάρι, “βγάζοντας γλώσσα” στον διαιτητή του Σαμπιονά που θεώρησε πως η στόχευση της κερκίδας πρέπει να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

Τα συμπεράσματα της 3ης αγωνιστικής

Δεν είδαμε τον Μουρίνιο να συμφωνεί με το γεγονός πως ο Ντρογκμπά εκτέλεσε πέναλτι αντί του Αζάρ, που έχει την εντολή να είναι πάντα ο εκτελεστής. Ο Ιβοριανός ζήτησε να χτυπήσει αυτός το πέναλτι και ευστόχησε, όπως είχε κάνει και στο ιστορικό, τελευταίο του γκολ με την Τσέλσι στην προηγούμενη θητεία του.

Ο Μουρίνιο όμως είχε άλλη γνώμη για τον αγαπημένο του Ντιντιέ: “Δεν μ’αρέσει, αλλά όποιος ζητάει να το εκτελέσει αυτός, τότε θα πρέπει να το βάζει”. Ο Αζάρ πάντως το εξήγησε μια χαρά: “Δεν μπορούσα να πω όχι στον Ντιντιέ, είναι ο βασιλιάς”.

Τέλος, δεν είδαμε τον Μέσι να αρνείται να γίνει αλλαγή. Στον τελευταίο αγώνα με την Έιμπαρ ο Ενρίκε μάταια φώναξε προς τον Μέσι, αφού ο Αργεντινός του απάντησε πως δεν ήθελε να βγει και απομακρύνθηκε. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα δεν είχε άλλη επιλογή και έβγαλε τον Νέιμαρ, ενώ στη συνέντευξη Τύπου είπε πως πάντα ακούει τον Μέσι.

Τα συμπεράσματα της 3ης αγωνιστικής

Κόντρα στον Άγιαξ ο Μέσι δεν αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο και βγήκε απ’το ματς, με το Καμπ Νόου να τον χειροκροτά. Το ίδιο συνέβη και με τους Ινιέστα-Νέιμαρ. Είπαμε, το Σάββατο έχει ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τι περιμένουμε να δούμε

Τη Ρεάλ Μαδρίτης να σκοράρει εναντίον της Λίβερπουλ

Μόλις τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στο παρελθόν, όλες για το Πρωταθλητριών/Champions League: στον τελικό στο Παρίσι το 1981 και για τη φάση των 16 τη σεζόν 2008-09. Η Λίβερπουλ όχι μόνο έχει τρεις νίκες σ’αυτά τα τρία ματς, αλλά ακόμα δεν έχει δεχθεί γκολ απ’τη Ρεάλ.

Η λογική λέει πως ήρθε η ώρα: η Λίβερπουλ έχει αμυντικά προβλήματα ανεξαρτήτως της δυναμικότητας του αντιπάλου και η Ρεάλ πετάει φωτιές επιθετικά σε Ισπανία και Ευρώπη.

Τον Ολυμπιακό να αμύνεται χαμηλά

Παρά τη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο, η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού δεν έπειθε όποιον δεν ήθελε να παρασυρθεί απ’το θρίαμβο της πρεμιέρας και διατηρούσε αμφιβολίες για το πως θα ανταπεξέλθει η άμυνα όταν οι αγώνες απαιτήσουν να ανέβει πιο ψηλά. Τα ματς σε Περιστέρι, Σουηδία και Κρήτη έδωσαν τις απαντήσεις.

Απέναντι σε αντίπαλο που παίζει κι αυτός με δύο φορ (όπως και η Ατλέτικο στην πρεμιέρα) και με δεδομένη την κακή αμυντική εικόνα το τελευταίο διάστημα, είναι μάλλον δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα αμυνθεί χαμηλά και βλέπουμε. Περισσότερα γι’αυτό στην ανάλυση της Γιουβέντους και των ζητημάτων που βάζει στους ερυθρόλευκους.

Διαβάστε ακόμη

Τα 40 γκολ της Τρίτης σε VIDEO

News 24/7

24MEDIA NETWORK