Φαντάσου να φορούσαν κι αυτοί τη φανέλα της Αλβανίας!

Η Αλβανία κατάφερε να προκριθεί -για πρώτη φορά στην ιστορία της- στο ευρωπαϊκό της Γαλλίας μέσα από έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Φαντάσου πόσες επιτυχίες ακόμα θα είχε αν φορούσαν την φανέλα της, όλοι οι παίκτες με αλβανική καταγωγή!

Για χρόνια η Αλβανία αποτελούσε μία από τις πιο αδύναμες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης. Η ύπαρξη των γειτόνων μας σε ένα όμιλο, αποτελούσε λόγο για πανηγυρισμούς για τους αντιπάλους της. Τα πράγματα, όμως, τα τελευταία χρόνια άρχισαν να αλλάζουν. Οι Αλβανοί άρχισαν να ανεβαίνουν με αποτέλεσμα να κερδίσουν την πρόκριση τους, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στο ευρωπαϊκό της Γαλλίας. Τερμάτισαν δεύτεροι με 14 βαθμούς σε ένα όμιλο με ομάδες όπως η Πορτογαλία, η Δανία και η Σερβία.

Αυτό το κατάφεραν χωρίς μεγάλα αστέρια στην ομάδα τους -πλην του Τσάνα της Ναντ- και με παίκτες όπως ο Κάτσε του ΠΑΟΚ και ο Λίλα του ΠΑΣ που αγωνίζονται στην Ελλάδα και όχι σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σκεφτείτε πόσο πιο ψηλά θα μπορούσαν να είχαν φτάσει οι Αλβανοί αν φορούσαν την φανέλα της χώρας τους, όλοι οι παίκτες που έχουν την αλβανική υπηκοότητα και δεν την αρνούνταν για την φανέλα κάποιας πιο "εμπορικής" ποδοσφαιρικά χώρας.

Πάμε να δούμε μερικούς από τους καλύτερους Αλβανούς παίκτες που παίζουν σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά έχουν προτιμήσει να αγωνίζονται με τα χρώματα άλλης εθνικής ομάδας.

Σκόντραν Μουστάφι (Γερμανία)

(σέλφι με το χρυσό μετάλιο του Μουντιάλ)

Γκρανίτ Τσάκα (Ελβετία)

Παϊτίμ Κασάμι (Ελβετία)

Βαλόν Μπεχράμι (Ελβετία)

Μπλερίμ Τζεμαΐλι (Ελβετία)

Τσερντάν Σακίρι (Ελβετία)

Παναγιώτης Κονέ (Ελλάδα)

Περπαρίμ Χετεμάι (Φινλανδία)

Αντνάν Γιανουζάι (Βέλγιο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στις "φλόγες" η Αλβανία μετά την πρόκριση

Απίστευτη υποδοχή στους παίκτες της Αλβανίας