Με φόρα στο Euro η Γαλλία, "οφσάιντ" η Γερμανία, δέκα γκολ η Κροατία

Η Γαλλία επικράτησε εύκολα με 3-0 της Σκωτίας και δήλωσε έτοιμη για το Euro. Στο τελευταίο φιλικό της πριν από την έναρξη του Euro 2016 η Γερμανία δεν πήρε καλό βαθμό, αλλά νίκησε 2-0 την Ουγγαρία. Δεκάρα στο Σαν Μαρίνο οι Κροάτες.

Με φόρα στο Euro η Γαλλία, "οφσάιντ" η Γερμανία, δέκα γκολ η Κροατία

Πριν καλά καλά συμπληρωθούν τα πρώτα 40 λεπτά του φιλικού της Γαλλίας με την Σκωτία, οι "τρικολόρ" είχαν ήδη φτάσει στο 3-0. Δράστες ήταν δύο παίκτες της Άρσεναλ, ο Ζιρού και ο Κοσιελνί. Αρχικά στο 8' ο Γάλλος επιθετικός άνοιξε το σκορ μετά από υπέροχη πάσα του Σανιά. Τα πράγαμτα απλοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο στο 35' όταν ο Παγέ βρήκε και πάλι τον Ζιρού και εκείνος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 2-0.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κοσιελνί εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Εβρά και έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Σκωτίας. Μετά το φρενήρη ρυθμό που είχε το πρώτο ημίχρονο, τα πράγματα ηρέμησαν. Στην επανάληψη ο Ντεσάμπ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές προσώπων και σχηματισμών με αποτέλεσμα η Γαλλία να κατεβάσει ταχύτητα. Από την άλλη η Σκωτία δεν έδειξε κάτι τρομερό και αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Γαλλία (4-3-3): Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά (84' Ντιν), Ματουϊντί (69' Καμπάιγ), Καντέ (88' Σισοκό), Πογκμπά, Κομάν (46' Γκριεζμάν), Ζιρού (63' Ζινιάκ), Παγέ (46' Μαρσιάλ)

Με φόρα στο Euro η Γαλλία, "οφσάιντ" η Γερμανία, δέκα γκολ η Κροατία
Γερμανία Ουγγαρία φιλικό

Με νίκη 2-0 επί της Ουγγαρίας στη "Veltins Arena" ολοκλήρωσε η Γερμανία τα φιλικά προετοιμασίας της ενόψει της συμμετοχής της στο Euro της Γαλλίας και της πρεμιέρας με την Ουκρανία - οι Μαγυάροι παίζουν με Αυστρία.

Οι πρωταθλητές κόσμου μπήκαν επιθετικά, σκόραραν στο 2', αλλά κακώς το γκολ του Ντάξλερ ακυρώθηκε. Έκτοτε κρατούσαν την μπάλα χωρίς να βρίσκουν χώρους. Τη λύση έδωσε το αυτογκόλ του Λανγκ στο 39' μετά τη σέντρα του Χέκτορ που ήταν σε οριακή θέση, ίσως και λίγο εκτεθειμένος.

Μετά το 1-0 οι Ούγγροι προσπάθησαν να επιτεθούν, αλλά έμειναν εκτεθειμένοι πίσω, με αποτέλεσμα να δεχθούν δεύτερο γκολ στο 63' από τον Μίλερ. Στην κεφαλιά πάντως που προηγήθηκε και έβγαλε ο Κίραλι ο Γκόμεθ ήταν πολύ μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό δίχως να υποδεχθεί.

Όπως και να 'χε, το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο φιλικό, αφού οι αλλαγές ήταν πολλές στο τελευταίο ημίωρο και οι διακοπές συχνές.

Γερμανία (4-2-3-1): Νόιερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Χέκτορ (46' Τσαν), Κεντρίρα (46' Γκόμεθ), Κρος (68' Σβαϊνστάιγκερ), Εζίλ, Μίλερ (69' Σανέ), Ντράξλερ (60' Σίρλε), Γκέτζε (79' Ποντόλσκι)

Ουγγαρία (4-3-3): Κίραλι, Φιόλα (82' Μπέσε), Γκούζμικς, Λανγκ, Κάνταρ, Νάγκι, Πίντερ (59' Γκέρα), Κλαϊνχέισλερ (82' Στιέμπερ), Τζούντζακ, Λόβρενσικς, Ζάλαϊ (64' Πρίσκιν)

Με φόρα στο Euro η Γαλλία, "οφσάιντ" η Γερμανία, δέκα γκολ η Κροατία

Την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην ιστορία της πέτυχε η Κροατία την 4η Ιουνίου, καθώς επικράτησε με 10-0 του Σαν Μαρίνο σε φιλικό στην Ριέκα.

Κροατία (4-2-3-1): Σούμπασιτς, Σρνα (56' Βρσάλκο), Βίντα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς, Μπάντελ (76' Ρογκ), Μόντριτς (46' Κόβατσιτς), Ράκιτιτς (55' Κράμαριτς), Πιάτσα (75' Τσόριτς), Πέρισιτς, Μάντζουκιτς (56' Κάλινιτς).

Τα αποτελέσματα των φιλικών της ημέρας

Γερμανία - Ουγγαρία 2-0

(39' Λανγκ (αυτ.), 63' Μίλερ)

Κροατία - Σαν Μαρίνο 10-0

(20' Πιάτσα, 23', 36' και 38' Μάντζουκιτς, 24' Σρνα, 40' Πέρισιτς, 50' Ράκιτιτς, 59', 73', 84' Κάλινιτς)

Αυστρία - Ολλανδία 0-2

(9' Γιάνσεν, 66' Βαϊνάλντουμ)

Σλοβακία - Β. Ιρλανδία 0-0

Γαλλία - Σκωτία 3-0

(8', 35' Ζιρού, 40' Κοσιελνί)

News 24/7

24MEDIA NETWORK