Το "μυστικό" για το ματς με τη Μέταλιστ και ο ρόλος του Τζιμπούρ

Ποιο ήταν το «μυστικό»του Ολυμπιακού, που τον οδήγησε στο να φτάσει στη νίκη στους εντός έδρας αγώνες με αντιπάλους την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπορούσια Ντόρτμουντ (3-1), την Άρσεναλ (3-1) και τη Ρούμπιν Καζάν (1-0);

Το "μυστικό" για το ματς με τη Μέταλιστ  και ο ρόλος του Τζιμπούρ

Το γρήγορο τέρμα που ήταν απόρροια του πάθους, του ενθουσιασμού και της πίεσης που άσκησαν οι ποδοσφαιριστές στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα και ο έξυπνος τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν στη συνέχεια το παιχνίδι.

Το "μυστικό" για το ματς με τη Μέταλιστ  και ο ρόλος του Τζιμπούρ

Ο αιφνιδιασμός και η αμυντική λειτουργία

Στον αγώνα με την Ντόρτμουντ, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μόλις στο 8΄(με κεφαλιά του Χολέμπας). Ο Λεβαντόφσκι ναι μεν ισοφάρισε στο 26΄, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν πάλι το προβάδισμα πριν βγει το ημίχρονο, με το δεξί σουτ του Τζιμπούρ (2-1). Αυτό είχε ως συνέπεια οι Πειραιώτες να προσέξουν περισσότερο την άμυνά τους στο δεύτερο μέρος, με τον Μοντέστο να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού (78΄).

Στο ματς με την Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 16΄με το αριστερό σουτ του Τζιμπούρ, ενώ πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο α’ ημίχρονο με τον Φουστέρ (36΄). Οι Λονδρέζοι μείωσαν το σκορ σε 2-1 με τον Μπεναγιούν (57΄), αλλά στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή αμυντική συμπεριφορά και ο Μοντέστο «χτύπησε» πάλι στο τέλος (89').

Στο παιχνίδι ρεβάνς με τη Ρούμπιν Καζάν, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 14΄ με σουτ του Τζιμπούρ, κι έχοντας και το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ματς στο Χάρκοβο, κοίταξαν στη συνέχεια να θωρακίσουν την εστία τους. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Κάρολ είπε «όχι» στους Ρώσους.

Το "μυστικό" για το ματς με τη Μέταλιστ  και ο ρόλος του Τζιμπούρ
olympiakos.jpg INTIME SPORTS

Το σύνθημα του Ερνέστο Βαλβέρδε

Το γρήγορο τέρμα,λοιπόν, θα διευκολύνει τα σχέδια του Ολυμπιακού, κι αυτό είναι που ζητάει ο Βαλβέρδε από τους ποδοσφαιριστές, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα.

Ο ρόλος του Τζιμπούρ

Ο Τζιμπούρ πέτυχε γκολ και στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ στα δύο από αυτά και ο Ισπανός τεχνικός περιμένει πολλά από τον Αλγερινό επιθετικό και την Πέμπτη το βράδυ. Όπως βέβαια από τον Μιραλάς, αλλά και τον Φουστέρ, ο οποίος έχει σκοράρει στους τρεις από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη.

Το "μυστικό" για το ματς με τη Μέταλιστ  και ο ρόλος του Τζιμπούρ
jibour.jpg INTIME SPORTS

Η πιθανή 11αδα του Ολυμπιακού

Αυτοί οι τρεις αναμένεται να ηγηθούν των προσπαθειών του Ολυμπιακού στην επίθεση κόντρα στη Μέταλιστ, ενώ στη θέση νο1, στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, ο Βαλβέρδε προτίθεται να παρατάξει τους Μέγιερι, Τοροσίδη, Α. Παπαδόπουλο, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπαϊθ, Μανιάτη και Ιμπαγάσα. Ο Ισπανός προπονητής υπολογίζει πλέον και στον Ντιόγκο, αλλά θα στερηθεί των υπηρεσιών του (τιμωρημένου) Μέλμπεργκ.

* Διαβάστε το σημερινό πρόγραμμα του Ολυμπιακού.

Το "μυστικό" για το ματς με τη Μέταλιστ  και ο ρόλος του Τζιμπούρ

Οι 11 του Μάρκεβιτς

Στην αντίπερα όχθη, ο Μίρον Μάρκεβιτς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Ντέβιτς και τον Τόρες αντί των τιμωρημένων Κριστάλντο και Εντμάρ, αντίστοιχα. Ενδεχομένως, να υπάρξει αλλαγή και στο αριστερό άκρο της άμυνας (με τον Πσένιτσνικ να παίρνει τη θέση του Φινίνιο). Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, η Μέταλιστ αναμένεται να αγωνιστεί με τους Γκοριαϊνόφ, Βιγιάγκρα, Τορσιλιέρι, Γκουγιε, Πσένιτσνικ (ή Φινίνιο), Τόρες, Κλεϊτον Ξαβιέ,Σόσα, Μπλάνκο, Ταϊσον και Ντέβιτς.

Διαβάστε ακόμη:

Βαλβέρδε: "Πάμε για δύο νίκες"

Τοροσίδης: "Αλλαγή νοοτροπίας"

Χαμηλοί τόνοι ενόψει ντέρμπι από ΠΑΟ και Ολυμπιακό

Με Αβραάμ, Κάρολ και Φουστέρ απέναντι στη Μέταλιστ

Μιραλάς: "Είμαστε σε καλή κατάσταση"

Θέαμα και ουσία από τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε

Στην εξάδα ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK