Το προφίλ της Άντερλεχτ

Την Άντερλεχτ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της φάσης των "32" του Europa League. Διαβάστε αναλυτικά το προφίλ της και δείτε VIDEOS.

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την βελγική Άντερλεχτ σε διπλούς αγώνες στο πλαίσιο της φάσης των "32" του Europa League. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, ενώ ο επαναληπτικός έχει προγραμματιστεί για μια εβδομάδα αργότερα στο "Γ. Καραϊσκάκης" (25 Φεβρουαρίου).

Η βελγική ομάδα φέρνει ευχάριστες μνήμες στον Ολυμπιακό καθώς τη σεζόν 2013/14 την είχε συναντήσει στους ομίλους του Champions League. Στις δύο φορές που αναμετρήθηκαν εκείνη τη χρονιά, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάρει ισάριθμες νίκες. Αρχικά επικράτησαν με 3-0 στο Βέλγιο στην απίστευτη βραδιά του Κώστα Μήτρογλου που έκανε χατ-τρικ και στη ρεβάνς του "Καραϊσκάκης" νίκησαν με 3-1.

Τι έχει κάνει φέτος

Η Άντερλεχτ τερμάτισε δεύτερη στον όγδοο όμιλο του Europa League πίσω από την Τότεναμ με 10 βαθμούς και απέλκεισε Μονακό και Καραμπάγκ από τη συνέχεια. Εντός έδρας την Τότεναμ (2-1), την Καραμπάγκ (2-1) και ήρθε ισόπαλη με τη Μονακό (1-1), ενώ εκτός ηττήθηκε με 2-1 από την Τότεναμ και 1-0 από την Καραμπάγκ, όμως πήρε σπουδαίο διπλό στο Πριγκιπάτο κόντρα στη Μονακό με 2-0.

Στο βελγικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 34 βαθμούς μετά από 18 παιχνίδια (9-7-2), ενώ απέχει έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Γάνδη.

Πώς παίζει

Με σύστημα 4-4-2 αγωνίζεται η Άντερλεχτ. Ο Προτό είναι ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας, ενώ οι Ντεφούρ και Τίλεμανς αποτελούν το βαρόμετρο των Βέλγων στο χώρο του κέντρου. Οι δύο θέσεις της επίθεσης ανήκουν στους Σουάρες και Οκάκα.

Γήπεδο: "Constant Vanden Stock Stadium"

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Το Constant Vanden Stock Stadium της Άντερλεχτ βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες και έχει χωρητικότητα 28.000 θέσεων.

Αστέρι: Γιούρι Τίλεμανς

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Ο 18χρονος μέσος της Άντερλεχτ, Γιούρι Τίλεμανς, αποτελεί το "next big thing" του βελγικού ποδοσφαίρου. Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στα 16 του και πλέον είναι βασικός και αναντικατάστατος. Φέτος έχει αγωνιστεί σε συνολικά 24 παιχνίδια (16 πρωταθλήματος, 6 Europa League και 2 Κυπέλλου) και μετράει 4 γκολ και 2 ασίστ. Οι εμφανίσεις του ήδη έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων συλλόγων οι οποίοι τον παρακολουθούν στενά.

Δείτε τον σε VIDEO:

Προπονητής: Μπέσνικ Χάσι

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Ο 43χρονος Αλβανός, Μπέσνικ Χάσι, κάθεται στον πάγκο της Άντερλεχτ από τις 10 Μαρτίου του 2014. Ωστόσο βρίσκεται στην ομάδα από το 2008. Αρχικά καθοδηγούσε τις μικρές ομάδες των Βέλγων και στη συνέχεια προωθήθηκε σιγά σιγά στην πρώτη ομάδα. Ξέρει πολύ καλά το σύλλογο, ενώ έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης. Στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της ομάδας κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έχει παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια.

Ρόστερ

Ποιοτικό το ρόστερ της Άντερλεχτ με αρκετούς νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές. Οι Βέλγοι άλλωστε φημίζονται στην παραγωγή ταλέντων. Από το ρόστερ ξεχωρίζουν οι Ματίας Σουάρες, Στίβεν Ντεφούρ, Ντένις Πρατ, Γιούρι Τίλεμας και Στέφανο Οκάκα.

Δείτε το αναλυτικά εδώ .

VIDEOS

Άντερλεχτ - Τότεναμ 2-1

Άντερλεχτ - Καραμπάγκ 2-1

Μονακό - Άντερλεχτ 0-2

Θυμηθείτε τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2013/14:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η κλήρωση του Europa League

News 24/7

24MEDIA NETWORK