Βαλβέρδε: "Δεν έχω ξανανοιώσει τόσο κρύο"

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για τις δυσκολίες που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στη Μόσχα στο ματς με την Ρούμπιν. Ο Βάσκος τεχνικός μίλησε για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ρωσική πρωτεύουσα.

Βαλβέρδε: "Δεν έχω ξανανοιώσει τόσο κρύο"

Αναλυτικά η συνέντευξη Ερνέστο Βαλβέρδε:

Έχετε νιώσει ποτέ ξανά τόσο πολύ κρύο; " Δεν θυμάμαι να έχω νιώσει ξανά κάτι τέτοιο. Μάλλον είναι η πρώτη φορά. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε παίξει ξανά σε τέτοιες συνθήκες".

Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες ότι θέλετε να γίνει το ματς. Θέλετε να γίνει το ματς ή σκέφτεστε τον κίνδυνο τον τραυματισμών και σκέφτεστε να γίνει το ματς την Τετάρτη; " Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ένα παιχνίδι και ήρθαμε να το παίξουμε αύριο. Το μυαλό όμως δεν είναι ούτε στο κρύο ούτε στο συνθετικό χλοοτάπητα. Μας απασχολεί μόνο η Ρούμπιν, η οποία είναι μία πολύ καλή ομάδα και πολύ επικίνδυνη και αυτό πρέπει να προσέξουμε περισσότερο απ’ όλα.

Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές που θα είναι εκτός αγωνιστικού χώρου θα κρυώνουν περισσότερο. Ήρθαμε για να παίξουμε το παιχνίδι και αυτό θα κάνουμε. Δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε για τον καιρό. Είμαστε στον Φεβρουάριο, είμαστε στην Μόσχα και ήταν αναμενόμενο αυτό που θα συναντούσαμε".

Οι καιρικές συνθήκες στη Μόσχα αυτή την στιγμή...

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει τις ίδιες καλές εμφανίσεις εκτός έδρας όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ; "Θα μας άρεσε να διατηρήσουμε τα καλά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκινάει μία άλλη διοργάνωση με διαφορετικούς αντιπάλους. Όλα αυτά έγιναν πριν αρκετό καιρό. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε κανένα λάθος γιατί μπορείς να μείνεις εκτός. Μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε την καλή απόδοση τόσο εκτός, όσο και στο Καραϊσκάκη".

Ο προπονητής της Ρούμπιν είναι πολύ θρήσκος και προσεύχεται πριν από κάθε παιχνίδι. Συμβαίνει κάτι παρόμοιο με εσάς ή έχει κάποια γούρια που κρατάτε πριν από τους αγώνες; "Όχι, δεν θα έλεγα ότι είμαι θρήσκος. Δεν ήμουν προληπτικός μέχρι που ήρθα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι υπερβολικοί με αυτά τα πράγματα και έτσι άρχισα να αποκτάω κι εγώ προλήψεις".

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Ρούμπιν και τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός; "Είναι μία ομάδα πολύ οργανωμένη είναι συμπαγής η άμυνα της. Είναι μία ομάδα που δεν χάνει εύκολα. Έχει παίκτες γρήγορους και επικίνδυνους στην επίθεση. Διαθέτει μία πολύ συμπαγή και οργανωμένη άμυνα".

Τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι πολύ καλά τώρα τελευταία. Όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές ή εσάς; " Όχι. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι κάτι καινούριο. Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές εδώ και ένα χρόνο. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Η κατάσταση είναι τεταμένη τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν μας επηρεάζει. Εμείς εκπροσωπούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο που περνάει κάποιες δύσκολες στιγμές".

Πέρα από την αναγκαστική αλλαγή του Αβραάμ σχεδιάζετε κάποιες άλλες αλλαγές ή θα δούμε πάνω κάτω την ίδια ομάδα που τα είχε πάει πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια; "Ξέρουμε πως ο Αβραάμ θα λείπει και θα πρέπει να αποφασίσω ποιος θα πάρει την θέση του. Δεν έχω αποφασίσει την ενδεκάδα γιατί περιμένω να δω σε τι κατάσταση είναι όλοι οι παίκτες μετά το ματς με την ΑΕΚ και να βάλω τους πιο έτοιμους. Θέλω να κρατήσω όμως το ίδιο πνεύμα που υπήρχε στα τελευταία παιχνίδια και τα πήγαμε πολύ καλά".

Μανιάτης: Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε τέτοιες συνθήκες

Είναι πολύ δύσκολο για εμάς, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Περιμένουμε την απόφαση της UEFA αν θα γίνει το παιχνίδι και αν αποφασιστεί ότι θα γίνει, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι ο προπονητής μας και οι συνεργάτες του έχουν δει πολλές φορές τη Ρούμπιν. Περιμένουμε να μας την αναλύσει και να μας δείξει το βίντεο. Είναι καλό για εμάς ότι δεν έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους. Πιστεύω ότι και αυτοί θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με αυτές τις θερμοκρασίες γιατί άνθρωποι είναι. Βέβαια είναι πιο συνηθισμένοι από εμάς σε αυτές τις θερμοκρασίες.

Βαλβέρδε: "Δεν έχω ξανανοιώσει τόσο κρύο"
INTIME SPORTS

Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε τέτοιες συνθήκες αγώνα και πολλοί από τους συμπαίκτες μου. Η κατάσταση μου είναι καλή δεν έπαθα κάτι σημαντικό με την ΑΕΚ είχα κάτι κράμπες, ένιωσα ένα σφίξιμο, αλλά τώρα είμαι καλά.

Σίγουρα αυτή την στιγμή πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι του Europa League. Η ομάδα μας θα διεκδικήσει και το νταμπλ και καλή πορεία στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ με αρκετούς και ποιοτικούς παίκτες. Όλη η ομάδα είναι πολύ συγκεντρωμένη στους στόχους της ειδικά από το παιχνίδι της Τούμπας και μετά και νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας.

Βαλβέρδε: "Δεν έχω ξανανοιώσει τόσο κρύο"

Οι ποδοσφαιριστές επιτρέπεται να φοράνε ισοθερμικά στα χρώματα της ομάδας. Όντως είναι κάτι καινούριο αυτό. Βέβαια όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουμε παίξει σε συνθετικό χλοοτάπητα, αλλά απ’ όσο γνωρίζω είναι έβδομης γενιάς και είναι πολύ καλό το χορτάρι και παίζει και η Εθνική Ρωσίας σε αυτό το γήπεδο και δεν νομίζω ότι θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη:

Το χιονισμένο και παγωμένο "Λουζνίκι"

Αλλεπάλληλες επαφές στην παγωμένη Μόσχα

Κρίνεται η διεξαγωγή του αγώνα, πολικές θερμοκρασίες στη Μόσχα

Βαλβέρδε: "Πρωτόγνωρες συνθήκες για μας"

Με Μιραλάς και Μανιάτη για το "διπλό" στη Μόσχα

Τα γκολ του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK