Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Έμερι και το "πνεύμα" του Πουέρτα

Έξαλλα πανηγύρισε το γκολ του Εμπιά, το οποίο έστειλε τους Σεβιγιάνους στον τελικό του Europa League, ο πρώην τεχνικός της Βαλένθια και νυν της Σεβίλλης, Ουνάι Έμερι. Διαβάστε τα όσα δήλωσε μετά το ματς, αλλά και την αναφορά του στον Αντόνιο Πουέρτα.

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Έμερι και το "πνεύμα" του Πουέρτα

Η επιστροφή ενός προπονητή σ' ένα γήπεδο, από το οποίο είχε αποχωρήσει το 2012 με περίεργο και για πολλούς ανεξήγητο τρόπο, είναι πάντα δύσκολη. Ο Ουνάι Έμερι, έχοντας περάσει 4 χρόνια στο "Μεστάγια" ως προπονητής της Βαλένθια, είχε καταφέρει να τερματίσει 3 φορές στην τρίτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, ωστόσο το γεγονός ότι η ομάδα δεν έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο, τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου.

Όταν κληρώθηκε η Σεβίλλη με τη Βαλένθια, ο προπονητής των Σεβιγιάνων (πλέον) είχε μιλήσει για απόλυτη ισορροπία μεταξύ των δύο αντιπάλων και δεν είχε άδικο. Αν και η ομάδα του δεν έπαιξε καλύτερα από τη Βαλένθια, ένα γκολ στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν αρκετό να στείλει αυτόν στο Τορίνο και τις "νυχτερίδες" πίσω στο σπίτι τους. Όπως ήταν φυσικό, ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί.

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Έμερι και το "πνεύμα" του Πουέρτα

"Ξέραμε από πριν ότι θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Για να πούμε την αλήθεια δεν παίξαμε καλά, αλλά ο ενθουσιασμός αυτής της ομάδας δεν υπάρχει. Αυτό που ζούμε στη Σεβίλλη από την αρχή της χρονιάς δεν έχει προηγούμενο. Το οφείλαμε στους οπαδούς μας αυτό, προκριθήκαμε για αυτούς", δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο Ουνάι Έμερι.

Ο Ισπανός πέρα από την μεγάλη προσπάθεια των παικτών του αναγνώρισε και τη δύναμη του πνεύματος του αδικοχαμένου Αντόνιο Πουέρτα, που όπως είπε οδηγεί αυτή την ομάδα: "Αυτό που έγινε στο γήπεδο, αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Είμαι σίγουρος πως το πνεύμα του Αντόνιο Πουέρτα ήταν μαζί μας αυτή τη βραδιά".

Διαβάστε ακόμη

Βαλένθια-Σεβίλλη 3-1 (VIDEO)

Η φιέστα της Σεβίλλης και το κλάμα της Βαλένθια (PHOTOS-VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK