"Εξάσφαιρες" Σέλτικ και Αϊντχόφεν (VIDEOS)

Με έξι γκολ ξεπέρασαν τα εμπόδιά τους Σέλτικ και Αϊντχόφεν, ενώ πολύ πιο δύσκολο αποδείχθηκε το έργο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας των 10 παικτών, η οποία ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από την Ακαντέμικα κι άρχισε με το αριστερό της υποχρεώσεις της στη Liga Sagres.

"Εξάσφαιρες" Σέλτικ και Αϊντχόφεν (VIDEOS)

Scottish Premiership

H Νταντί Γιουνάιτεντ παρατάχθηκε με ανεβασμένη ψυχολογία στο "Σέλτικ Παρκ", αφού προερχόταν από δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, αλλά η Σέλτικ ήταν καταιγιστική, συντρίβοντας τη με 6-1. Οι πρωταθλητές πάτησαν γκάζι με τη σέντρα, είχαν δοκάρι με τον Κάλουμ Μακγκρέγκορ και μόλις στο 4ο λεπτό προηγήθηκαν με τον 19χρονο αμυντικό Τζέισον Ντενάγερ (δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι), ο οποίος δεν θα περίμενε καλύτερο ντεμπούτο. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι Κρις Κόμονς (27'), Στέφαν Γιόχανσεν (34'), Άντονι Στόουκς (54'), προτού αναλάβει δράση ο Γιο Ίνγκε Μπέργκετ (δανεικός από την Κάρντιφ) που σκόραρε στο 62' και το 90'. Τα τέσσερα από τα έξι γκολ της Σέλτικ σημειώθηκαν από εφετινά αποκτήματα (Ντενάγερ, Γιόχανσεν, Μπέργκετ). Οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει προσωρινά με τον Τζον Ράνκιν στο 71'.

Eredivisie

Σε περίπατο μετέτρεψε η Αϊντχόφεν την αναμέτρηση με την Μπρέντα, η άμυνα της οποίας έγινε σμπαράλια στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και, φυσιολογικά, επήλθε το 6-1. Ο Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό με πλασέ, ο Αλεκσάνταρ Νταμτσέβσκι έβαλε αυτογκόλ στο 26ο, ενώ ο Αντνάν Τιγκαντουινί έκανε το... λάθος να μειώσει στο 31ο με πέναλτι. Λίγο αργότερα άρχισε ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, αφού στο 52' ο Μέμφις Ντεπάι "χτύπησε" με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στην επόμενη φάση ο Γίργκεν Λοκάντια σκόραρε με εκπληκτικό πλασέ και τρία λεπτά αργότερα ο Βαϊνάλντουμ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με κοντινή προσπάθεια. Το τελικό αποτέλεσμα γράφτηκε στο 73ο λεπτό με νέα εκτέλεση φάουλ του Ντεπάι.

"Εξάσφαιρες" Σέλτικ και Αϊντχόφεν (VIDEOS)

Liga Sagres

H αποβολή του Γουίλιαμ Καρβάλιο στο 67ο λεπτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την Σπόρτινγκ, η οποία δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση (εξαιρείται μία ευκαιρία στο 82ο λεπτό) και θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη αν ο Φρέντι Μοντέρο ήταν πιο εύστοχος στο 86'. Τελικά το γκολ του Αντρέ Καρίγιο στο 16ο λεπτό δεν ήταν αρκετό, αφού ο Ράφαελ Λόπες διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στις καθυστερήσεις προς ικανοποίηση των φίλων της Ακαντέμικα που είδαν την ομάδα τους να αποκομίζει βαθμό από έναν ισχυρό αντίπαλο στο εναρκτήριο παιχνίδι της στην εφετινή Liga Sagres.

Το γκολ της Σπόρτινγκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK