Το πάρε-δώσε των μεγάλων (videos)

Το Contra.gr καταγράφει αναλυτικά τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων στο μεταγραφικό παζάρι. Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι, τα ακριβή πόσα και λεπτομερή βίντεο των σημαντικών ποδοσφαιριστών που άλλαξαν στέγη.

Colombian striker formerly at AS Monaco James Rodriguez controls a ball during his presentation at the Santiago Bernabeu stadium following his signing with Spanish club Real Madrid in Madrid on July 22, 2014.  Spanish media said Real paid about 80 million ($108m) for Rodriguez, making him one of the most expensive players ever. Neither club gave a figure, but Monaco said it was "one of the biggest transfers in football history."   AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOUPIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/Getty Images
Colombian striker formerly at AS Monaco James Rodriguez controls a ball during his presentation at the Santiago Bernabeu stadium following his signing with Spanish club Real Madrid in Madrid on July 22, 2014. Spanish media said Real paid about 80 million ($108m) for Rodriguez, making him one of the most expensive players ever. Neither club gave a figure, but Monaco said it was "one of the biggest transfers in football history." AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOUPIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/Getty Images AFP/GETTY IMAGES

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Έχουν ήδη ξοδευτεί πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ και παρόλα αυτά όλοι περιμένουν να δουν τις κινήσεις της Γιουνάιτεντ. Αυτό αρκεί για να καταλάβει κανείς σε τι στάδιο βρίσκεται η Γιουνάιτεντ, σ'αυτό που ονομάστηκε "το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών". Πριν καν πιάσει δουλειά ο φαν Χαάλ, οι Κόκκινοι Διάβολοι έδωσαν 37 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν τον Σο της Σαουθάμπτον τον νέο τους αριστερό μπακ και άλλα 36 εκατομμύρια για να πάρουν τον Ερέρα απ'την Μπιλμπάο, τον μέσο που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πέρσι. Ο Φαν Χαάλ πλέον είναι μαζί με την ομάδα και αναμένεται η συνέχεια των δαπανηρών αγορών. Κορυφαίο όνομα, αυτό του Βιδάλ, αλλά η αποχώρηση του Κόντε ανάγκασε τους ανθρώπους της Γιουβέντους να δεσμευτούν πως δεν θα τον παραχωρήσουν. Μπορεί να ξοδευτούν μέχρι και 150 εκατομμύρια.

Αγορές: 73.50 εκ. Πωλήσεις: 5.5 εκ. Ταμείο: -68 εκ.

Μάντσεστερ Σίτι

Ήσυχα και χαλαρά. Δεν περιμέναμε άλλωστε τρομερά έξοδα, από μια ομάδα που πέρσι έδωσε άλλα 116 εκατομμύρια για να συνεχίσει να ανεβαίνει επίπεδο και πήρε το πρωτάθλημα. Πήρε για (μόνο) 15 εκατομμύρια τον αμυντικό χαφ Φερνάντο Ρέγες απ'την Πόρτο, τον Καμπαγέρο με 8 εκατομμύρια για 2ο τερματοφύλακα και με 2.5 εκ. τον 21χρονο κεντρικό χαφ απ'τη Ρασίνγκ Κλαμπ, Μπρούνο Σουκουλίνι. Αλλά επειδή είναι η Σίτι και δεν γίνεται να περάσει καλοκαίρι χωρίς ένα 30άρι-40άρι, οι Πολίτες είναι κοντά στην αγορά του Μανγκαλά απ'την Πόρτο για 40 εκατομμύρια, κίνηση που θα τους κάνει να πουλήσουν τον Νάστασιτς.

Αγορές: 22.5 εκ. Πωλήσεις: -. Ταμείο: -22.5 εκ.

Άρσεναλ

Ο Βενγκέρ που συνεχίζει να ξοδεύει όπως δεν έκανε ποτέ στο παρελθόν. Πέρσι ήταν ο Εζίλ, φέτος ο Αλέξις Σάντσες, που ήρθε για 38 εκατομμύρια απ'την Μπαρτσελόνα. Η αλήθεια είναι πως προκαλεί ερωτηματικά η μεταγραφή του Ντεμπισί, αφού ο Γάλλος είναι 28 και κόστισε 15 εκατομμύρια. Κίνηση που δύσκολα θα επικροτούσε ο "παλιός Βενγκέρ". Δεδομένου ότι δεν "αντέχεται" κι άλλη σεζόν χωρίς πραγματική διεκδίκηση του τίτλου, η Άρσεναλ έδωσε περισσότερα από 20 εκατομμύρια για να πάρει τον Κάλουμ Τσέιμπερς από την Σαουθάμπτον και άλλα 4 εκατομμύρια για να αποκτήσει τον Νταβίντ Οσπίνα από την Νις. Ο συντελεστής στο οικονομικό κομμάτι είναι αρνητικός κατά πολύ, αφού στον αντίποδα πουλήθηκαν μόνο οι Τζουρού και Άισφελντ.

Αγορές: 77.03 εκ. Πωλήσεις: 3.8 εκ. Ταμείο: -73.23 εκ.

Τσέλσι

Σχεδόν 120 εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν πέρσι για να τερματίσει η Τσέλσι στην ίδια θέση που την παρέλαβε ο Μουρίνιο, στην 3η. Το καλό είναι πως ο Πορτογάλος μπορεί να συνεχίσει να ξοδεύει, αλλά και να βρίσκει μεγάλα ποσά για τους παίκτες που δεν θέλει. Πέρσι ήταν ο Μάτα, φέτος ο Νταβίντ Λουϊζ, που έφυγε για την Παρί για 50(!) εκατομμύρια και ο Λουκάκου για 35.3. Ήρθαν τρεις παίκτες απ'την Ατλέτικο, ο Κουρτουά που γύρισε απ'το δανεισμό, ο Φιλίπε Λουίς για 20 εκατομμύρια και για άλλα 38 ο Ντιέγκο Κόστα, ο φορ που θα έπρεπε να έχει αγοράσει από πέρσι ο Μουρίνιο. Κερασάκι, η αγορά του Φάμπρεγας (33 εκ.), του παίκτη που θα πάρει τα ηνία της ομάδας στο κέντρο και η επιστροφή του Ντρογκμπά .

Αγορές: 93.5 εκ. Πωλήσεις: 96.36 εκ. Ταμείο: +2.86 εκ.

Λίβερπουλ

Οι Κόκκινοι ούτως ή άλλως θα ξόδευαν αρκετά (για τα δεδομένα τους), αφού επιστρέφουν στο Champions League. Πόσω μάλλον τώρα που η μεταγραφή του Σουάρες τους άφησε με 81 εκατομμύρια επιπλέον και ένα κενό που "δεν καλύπτεται". Ο Λαλάνα ήρθε απ'τη Σαουθάμπτον για 31 εκ., ο Μάρκοβιτς με 25 εκ. ως μεγάλο ταλέντο απ'την Μπενφίκα, ο Ντέγιαν Λόβρεν που έγινε ο ακριβότερος αμυντικός στην ιστορία της ομάδας (25.3 εκ.), ο Ντιβόκ Οριγκί που έλαμψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο (12.63 εκ. το ποσό που δαπανήθηκε) ο Εμρέ Τσαν ως "έξυπνη κίνηση" με 12 εκ. απ'την Μπάγερ Λεβερκούζεν και ο Λάμπερτ ως ο έμπειρος φορ που θα δώσει λύσεις για μόνο 5.5 εκατομμύρια.

Αγορές: 111.43 εκ. Πωλήσεις: 81 εκ. Ταμείο: -30.43 εκ.

Ρεάλ Μαδρίτης

Έχει ήδη κάνει την κίνηση του καλοκαιριού. Τα 30 εκατομμύρια ευρώ είναι πολύ χαμηλή τιμή για έναν παίκτη με την αξία του Τόνι Κρόος, σε ηλικία μόλις 24 χρόνων. Στη Μαδρίτη μάλιστα έχουν ήδη εισπράξει αυτά τα λεφτά απ'τις πωλήσεις του Σαχίν στην Ντόρτμουντ και του Μοράτα στη Γιουβέντους. Αλλά επειδή είναι η Ρεάλ, δεν θα μπορούσε να λείψει και το ενδιαφέρον για έναν παίκτη που θα κοστίσει πολλά. Ο Χάμες Ροντρίγκες δύσκολα θα αποτελούσε στόχο πριν μερικούς μήνες, αλλά μετά την παρουσία του στο Μουντιάλ η Βασίλισσα δεν δίστασε να βγάλει από τα ταμεία της 80 ζεστά εκατομμύρια ευρώ και να τον εντάξει στο δυναμικό της. Σιγά το πράγμα θα πείτε και με το δίκιο σας, από τη στιγμή που έχει ήδη γίνει απόσβεση ενός μεγάλου μέρους του ποσού από τις πωλήσεις των εμφανίσεών του.

Αγορές: 110 εκ. Πωλήσεις: 28.5 εκ. Ταμείο: -81.5 εκ.

Μπαρτσελόνα

Πάνω από 140 εκατομμύρια ευρώ σε αγορές και ακόμα υπάρχει δρόμος. Δυο τερματοφύλακες για 12 εκατομμύρια έκαστος, ο Τερ Στέγκεν και ο Μπράβο, ο Ράκιτιτς για 18 εκατομμύρια για να πάρει το ρόλο του Τσάβι στο κέντρο, ο Ματιέ για 20 εκατομμύρια και, βέβαια, ο Σουάρες για 81 εκατομμύρια. Για μια ακόμη φορά ξοδεύονται λεφτά, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για τον Κουαδράδο! Οι αποχωρήσεις των Σεσκ, Αλέξις και Μπόγιαν απέφεραν 80 εκατομμύρια και η νέα Μπάρτσα του Ενρίκε έχει ακόμα να κάνει πολλά. Μεταβατικό καλοκαίρι, αν σκεφτεί κανείς το τέλος της καριέρας του Πουγιόλ, την αποχώρηση του Βαλντές και την πιθανή πώληση του Ντάνι Άλβες.

Αγορές: 143 εκ. Πωλήσεις: 79.8 εκ. Ταμείο: -63.2 εκ.

Ατλέτικο Μαδρίτης

Τ'είχες Τσόλο, τ'είχα πάντα. Για ένα ακόμα καλοκαίρι η Ατλέτικο αποχαιρετά τα μεγάλα της αστέρια, εισπράττει πολλά και προσπαθεί να τα χρησιμοποιήσει ώστε να μη πέσει επίπεδο. Αντίο σε Ντιέγκο Κόστα, αντίο σε Φιλίπε Λουίς, πουλήθηκε και ο Αντριάν στην Πόρτο, τελείωσε και ο δανεισμός του Κουρτουά. Ο Μάντζουκιτς ήρθε με 20 εκ. απ'την Μπάγερν για να πάρει τη θέση του Κόστα, ο Ομπλάκ ήρθε με 16 εκ. απ'την Μπενφίκα για να παίξει στο τέρμα, ο Σικέιρα ήρθε με 10 εκ. απ'τη Γρανάδα για να πάρει τη θέση του Φιλίπε Λουίς, ενώ ο Γκριεζμάν θα ενισχύσει τη μεσοεπιθετική γραμμή των πρωταθλητών Ισπανίας. Εκτός από τις αντικαταστάσεις, έγινε και η κλασική έξυπνη κίνηση. Ήρθε απ'την Αργεντινή, με "μόλις" έξι εκατομμύρια ένα απ'τα νέα ταλέντα της χώρας, ο 19χρονος Κορέα.

Αγορές: 88.5 εκ. Πωλήσεις: 80 εκ. Ταμείο: -8.5 εκ.

Μπάγερν

Περισσότερη κουβέντα για τις αποχωρήσεις, παρά για τις αγορές. Ο Μπερνάτ ήρθε για 10 εκατομμύρια απ'τη Βαλένθια, Λεβαντόφσκι και Ρόντε ως ελεύθεροι από Ντόρτμουντ και Φρανκφούρτη, αλλά το θέμα είναι πως έφυγε ο Κρόος. Η Μπάγερν τον "έχασε" για μόλις 30 εκατομμύρια, αφού όπως παραδέχθηκε και ο Ρουμένιγκε προτίμησαν να πάρουν έστω αυτά, παρά να τον χάσουν τσάμπα του χρόνου. Το ταμείο είναι θετικό, αφού εκτός απ'τον Κρόος πουλήθηκε και ο Μάντζουκιτς. Λεφτά πάντα υπάρχουν, αλλά ο Γουαρδιόλα δεν ξέρουμε τι σκέφτεται.

Αγορές: 10 εκ. Πωλήσεις: 52.15 εκ. Ταμείο: +42.15 εκ.

Ντόρτμουντ

Τα 20 εκατομμύρια για τον 24χρονο Ιμόμπιλε είναι η μεγάλη κίνηση για την αντικατάσταση του Λεβαντόφσκι, ενώ για την επίθεση δόθηκαν και 10 εκ. για τον Αντριάν Ράμος της Χέρτα. Ο Σάχιν επέστρεψε οριστικά με τα επτά εκατομμύρια που πήρε η Ρεάλ, ενώ ο 20χρονος στόπερ Γκίντερ ήρθε με 10 εκατομμύρια απ'τη Χέρτα. Φέτος δεν υπάρχουν τα περσινά λεφτά που έφερε η εξαγορά της ρήτρας του Γκέτσε απ'την Μπάγερν, αλλά μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Ρόις.

Αγορές: 46 εκ. Πωλήσεις: 2.6 εκ. Ταμείο: -43.4 εκ.

Γιουβέντους

Περισσότερη κουβέντα για τις ενδεχόμενες πωλήσεις που έφεραν την αποχώρηση του Κόντε, παρά για οτιδήποτε άλλο. Βιδάλ και Πογκμπά αποτελούν στόχο όσων ομάδων έχουν πολλά λεφτά, η διοίκηση δεσμεύτηκε πως δεν πωλούνται, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ο Μοράτα είναι η ακριβή μεταγραφή, αφού ήρθε για 20 εκ. απ'τη Ρεάλ, με "ψίχουλα" ήρθαν ο Στουράρο απ'τη Τζένοα (5.5 εκ), ο Μαρόνε απ'τη Σασουόλο (5 εκ.), ο Πασκουάτο απ'την Ουντινέζε (1.5 εκ.) και, βέβαια, ο Εβρά από την Γιουνάιτεντ (1.5 εκ.). Ακριβότερη πώληση αυτή του Ιμόμπιλε, αφού η Γιουβέντους πήρε 8 εκατομμύρια απ'την Ντόρτμουντ για το δικό της 50%, ενώ κάτι έφεραν οι πωλήσεις του Βούσινιτς (για 6.3 εκ. στην Αλ Τζαζίρα) και του Κουαλιαρέλα (για 3.5 εκατομμύρια στην Τορίνο).

Αγορές: 35.8 εκ. Πωλήσεις: 22.3 εκ. Ταμείο: -13.5 εκ.

Μίλαν

Ο Ινζάκι στον πάγκο και στα μεταγραφικά υπάρχει λιγότερη κίνηση κι απ'το κέντρο της Αθήνας το δεκαπενταύγουστο. Δόθηκαν κάτι παραπάνω από τέσσερα εκατομμύρια για να έρθει ο στόπερ Ραμί απ'την Βαλένθια και ελεύθερο ήρθε το δίδυμο απ'την Παρί, ο Άλεξ και ο Μενέζ. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τον Μπαλοτέλι.

Αγορές: 4.75 εκ. Πωλήσεις: -. Ταμείο: -4.75 εκ.

Ίντερ

Μια απ'τα ίδια και στην Ίντερ. Ελεύθερος ο Βίντιτς, δανεικοί ο Μ'Βιλά απ'τη Ρούμπιν και ο Ντοντό απ'τη Ρόμα, μόλις 1.2 εκατομμύρια κόστισε η επιστροφή του Σλοβένου Ρενέ Κριν απ'την Μπολόνια. Λίγο πάνω απ'τα τέσσερα εκατομμύρια των κόστος αυτών των κινήσεων, λίγο πάνω από έξι τα έσοδα των πωλήσεων: Μπενεντέτι στη Κάλιαρι για 4 εκατομμύρια, Μπενάσι για 1.5 στην Τορίνο.

Αγορές: 4.10 εκ. Πωλήσεις: 6.15 εκ. Ταμείο: +2.05 εκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK