Οδηγία της UEFA για τα ελικοπτεράκια

Οι άνθρωποι της UEFA με εντολή του Μισέλ Πλατινί, δραστηριοποιήθηκαν μετά το αναπάντεχο γεγονός με το ελικοπτεράκι που μετέφερε τη σημαία της "Μεγάλης Αλβανίας" πάνω από το γήπεδο του Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα να εκδοθεί οδηγία για παρόμοια περιστατικά.

Οδηγία της UEFA για τα ελικοπτεράκια

Συγκεκριμένα, έρευνα της UEFA συμπέρανε πως τα τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν βαριά αντικείμενα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών ή των θεατών, ωστόσο είναι ικανά να μεταφέρουν κάποια σημαία ή πανό με μηνύματα που θα μπορούσαν να εξαγριώσουν τα πλήθη.

Πρόσφατα μάλιστα εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Μάντσεστερ ένας άνδρας που κατεύθυνε μέσω smartphone ένα ελικοπτεράκι πάνω από γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα, με σκοπό να μαγνητοσκοπήσει το ματς.

Με αφορμή τα σχετικά περιστατικά η UEFA εφιστά την προσοχή στους ανθρώπους ασφαλείας των γηπέδων προκειμένου να εντοπίζονται άμεσα και να αντιμετωπίζονται αντίστοιχα φαινόμενα, κατανοώντας πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες για να αντιμετωπιστούν.

Παράλληλα τονίζεται πως η UEFA διεξάγει επί του παρόντος περαιτέρω διαβούλευση και ερευνά σε αυτό το θέμα και περαιτέρω πληροφορίες θα παρέχονται όταν καθίστανται διαθέσιμες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK