Κυπελλούχος μετά από 26 χρόνια η Μπορντό

Το γκολ του Σεΐκ Ντιαμπατέ στο 89ο λεπτό χάρισε στην Μπορντό το πρώτο της Coupe de France μετά από 26 ολόκληρα χρόνια. Οι Γιρονδίνοι επικράτησαν 3-2 της πρωτάρας Εβιάν, κατέκτησαν το 4ο Κύπελλο της ιστορίας τους και κέρδισαν το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κυπελλούχος μετά από 26 χρόνια η Μπορντό

Η εφαρμογή του 5-4-1 αντί του 4-4-2 δεν έφερε γούρι στην Εβιάν, καθώς η Μπορντό είχε τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και, χωρίς να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, άνοιξε το σκορ με τον Ντιαμπατέ στο 39ο λεπτό.

Αντίθετα με το ανιαρό πρώτο μέρος, το δεύτερο είχε μία άγρια ομορφιά. Αρχικά ο ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ Ντιαμπατέ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Mπερτράν Λακέ έπεσε στη σωστή γωνία και εξουδετέρωσε την προσπάθειά του, ενώ ελάχιστες στιγμές αργότερα ο Γιανίκ Σαγκμπό ισοφάρισε με κοντινή προβολή.

Η χαρά των παικτών της Εβιάν, πάντως, δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 53ο λεπτό ο Ανρί Σεβέ εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι ένα φάουλ του Γκρεγκορί Σερτίκ πέρασε από όλους και με προβολή ξανάδωσε το προβάδισμα στην Μπορντό.

Η αντικατάσταση του αρχηγού Γιάροσλαβ Πλάσιλ από τον Αντρέ Ποκό προκάλεσε εκπλήξεις στο "Σταντ ντε Φρανς" και όταν λίγα λεπτά αργότερα ο Φρανκ Τζα Τζετζέ ισοφάρισε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι οι... ροζ θα υπερισχύσουν της... Μπορντό.

Ο τελικός όδευε προς την παράταση και η ομάδα που απέκλεισε την Παρί Σεν Ζερμέν κρατούσε. Παρόλα αυτά μία παιδαριώδης αντίδραση της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Ντιαμπατέ να γράψει το 3-2 στο 89ο λεπτό, να εξιλεωθεί για το χαμένο πέναλτι και να χαρίσει στους Γιρονδίνους το 4ο Κύπελλο της ιστορίας τους.

Εβιάν: Λακέ, Μπρις Τζα Τζετζέ, Καμπόν, Μπετάο, Βας, Ραμπιού (82' Τιέ Μπι), Σορλέν, Κελιφά, Μπαρμποζά, Νίνκοβιτς (69' Μπεριγκό), Σαγκμπό.

Μπορντό: Καρασό, Μαριάνο, Ενρίκε, Σανέ, Τρεμουλινάς, Σέρτιτς, Πλάσιλ (67' Ποκό), Ομπράνιακ, Μορίς-Μπελέ, Σεβέ, Ντιαμπατέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK