9η αγ.: Πάτησε κορυφή η Παρί, νέα γκέλα για Μονπελιέ

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν η Παρί Σεν Ζερμέν φιγουράρει στην 1η θέση του πίνακα της βαθμολογίας της Ligue 1, ωστόσο για να το καταφέρει αυτό έπρεπε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση της Ρεμς με 1-0 στο "Παρκ ντε Πρενς".

9η αγ.: Πάτησε κορυφή η Παρί, νέα γκέλα για Μονπελιέ

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 1-0 της Ρεμς στο Παρίσι και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τη Μαρσέιγ. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παρατάχθηκε σε ένα περίεργο σχηματισμό 4-4-2 εξαιτίας των τραυματισμών και τιμωριών, με συνέπεια η ενδεκάδα ανάγκης να τα χάσει μπροστά στην καταπληκτική αρχή των φιλοξενουμένων. Όταν οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, ο Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ έκανε χέρι στην περιοχή και η Ρεμς κέρδισε πέναλτι. Ο Σαλβατόρε Σιρίγκου, όμως, έπιασε την εκτέλεση του Βραζιλιάνου Ντιέγο και το 0-0 διατηρήθηκε σε όλο το 1ο ημίχρονο.

Η Παρί άρχισε να πιέζει ακόμα περισσότερο στο 2ο ημίχρονο και είχε δοκάρι με το Ζερεμί Μενέζ, αλλά αμέσως μετά ο Κέβιν Γκαμεϊρό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά σε σέντρα του Μάξουελ και έδιωξε το άγχος. Ο Γκαετάν Κουρτέ παρέμεινε κίνδυνος-θάνατος για την άμυνα της Παρί, η οποία έχασε τον Μαμαντού Σακό με τραυματισμό στο 78ο λεπτό. Λίγο πριν το τέλος, κι ενώ το ματς είχε ανοίξει αρκετά, ο Ζουλιάν Τουντίκ είχε δοκάρι για τη Ρεμς που δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να "κλέψει" το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο κατήφορος της Μονπελιέ δεν έχει τελειωμό. Ακόμα και χωρίς τους Γιαν Εμβιλά και Κρις Μαβινγκά που υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα, η Ρεν επικράτησε των πρωταθλητών Γαλλίας με 2-1 στη Βρετάνη. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 13ο λεπτό με τον πρώην μέσο του Ολυμπιακού, Ζαν Μακούν, και δεν πίεσαν καταστάσεις, δίνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους. Ο Ρενέ Ζιράρ προχώρησε σε αλλαγές, όπως είχε προαναγγείλει, αλλά ούτε αυτές τον δικαίωσαν, αφού η Μονπελιέ δεν είχε καμία έμπνευση στο δημιουργικό τομέα, με συνέπεια να μην απειλήσει την αντίπαλη εστία. Στο 52ο λεπτό, μάλιστα, ο Μεβλούτ Ερντίνγκ έκανε το 2-0 για το συγκρότημα του Φρεντερίκ Αντονετί, που στη συνέχεια ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τα αμυντικά καθήκοντα. Στο 68ο λεπτό, όμως, ο Τζον Ουτάκα κέρδισε πέναλτι κι ο Γιουνές Μπελαντά μείωσε σε 2-1. Η Ρεν είχε 2 ευκαιρίες για να ανακτήσει το προβάδισμα των 2 τερμάτων, αλλά τις απώλεσε και στο τέλος η είσοδος του Ρεμί Καμπελά δημιούργησε πανικό στην άμυνά της, αλλά εν τέλει το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Σε ρυθμούς twitter

9η αγ.: Πάτησε κορυφή η Παρί, νέα γκέλα για Μονπελιέ

# Ο Ισπανός τενίστας Ράφα Ναδάλ έκανε τη σέντρα του αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρεμς.

# Η Παρί Σεν Ζερμέν επιχείρησε 23 σουτ απέναντι στη Ρεμς, τα περισσότερα σε αγώνα της Ligue 1 επί Κάρλο Αντσελότι.

# Με το τέρμα Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ κόντρα στη Σοσό, η Νανσί διέκοψε ένα σερί 609 λεπτών δίχως γκολ στη Ligue 1.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Μπορντό - Λιλ 1-1

(18' Ομπρανιάκ - 92' Μπάσα)

Παρί Σεν Ζερμεν - Ρεμς 1-0

(65' Γκαμεϊρό)

Εβιάν - Τουλούζ 0-4

(24' Ταμπανού, 44', 50' Ριβιέρ, 87' Μπράατεν)

Νανσί - Σοσό 1-1

(14' Πουιγκρενιέ -56' Ρουντέ)

Νις - Σεντ Ετιέν 1-1

(30' Μποτέακ - 76' Μπραντάο)

Ρεν - Μονπελιέ 2-1

(13' Μακούν, 52' Ερντίνγκ - 69' πέν. Μπελαντά)

Βαλενσιέν - Λοριάν 6-1

(9' Σάντσες, 13', 87' Λε Ταλέκ, 52' πέν. Ντανίκ, 81', 90' Αμπουμπακάρ - 6' Κορνιέ)

21/10 15:00 Αζαξιό - Μπαστιά

21/10 18:00 Λιόν - Μπρεστ

21/10 22:00 Τρουά - Μαρσέιγ

News 24/7

24MEDIA NETWORK