"Ζλάταν, εσύ σούπερ σταρ"

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν είναι μόνο ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους σταρ που έχουν περάσει από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Το Contra.gr μάζεψε τα στιγμιότυπα και τις δηλώσεις που αποδεικνύουν το γιατί.

"Ζλάταν, εσύ σούπερ σταρ"

Δεν ξέρω αν ο Ιμπραχίμοβιτς έχει κάποιον μάνατζερ τύπου Ηλία Ψηνάκη για να δουλεύει πάνω στο image του, πάντως έχει καταφέρει με τα όσα έχει κάνει εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων τα τελευταία χρόνια, να είναι ο απόλυτος σούπερ σταρ.

Όταν ο Μπέκαμ εκτός από το ποδοσφαιρικό του ταλέντο ξεχώριζε για τις αλλαγές στο μαλλί του και ο Κριστιάνιο Ρονάλντο για τα ψυχολογικά του, ο Ιμπραχίμοβιτς είχε ήδη βρει τον τρόπο να τραβήξει τα φλας της δημοσιότητας πάνω του και να δημιουργήσει τις βάσεις για να ακολουθήσει ό,τι καριέρα θέλει, αφότου κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Από σταρ του Χόλιγουντ, μέχρι υπουργός οικονομικών (βλ. Βαρουφάκης)...

Ένας παίκτης που έχει κλείσει σαν σκόρερ μετά από αυτό το γκολ:

αφού έχει κάνει ακόμα και τους Άγγλους σπίκερ να παραμιλάνε, είναι λογικό να ψάχνει και άλλους τρόπους να προκαλέσει.

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεν

Στο τελευταίο του "show" ο "Ίμπρα" μετά το 1-0 της Παρί επί της Ρεν (30/01) ρώτησε τον κάμεραμαν, ο οποίος παράλληλα με την κάμερα κρατούσε και μικρόφωνο: “Εσύ είσαι δημοσιογράφος ή κάμεραμαν”; με τον δημοσιογράφο να απαντά πως “οι καιροί είναι δύσκολοι και τα κάνουμε και τα δύο” και τον Σουηδό να ανταπαντά “Είσαι χαμηλού μπάτζετ δηλαδή...”

Στο ίδιο ματς ο Σουηδός αγνοούσε επιδεικτικά τον διαιτητή, ο οποίος αναγκάστηκε να πάει εκείνος προς το μέρος του, μιας και ο Ζλάταν δεν το κουνούσε από τη θέση του:

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι, όπως ο παίκτης της Σεντ Ετιέν, που κάνουν πως δεν τον γνωρίζουν:

ενώ εμφανίζονται και υποψήφιοι σωσίες του, για να του δείξουν πως δεν είναι τελικά τόσο μοναδικός:

"Ζλάταν, εσύ σούπερ σταρ"

Ο Ζλάταν, όμως, δεν είναι από τους τύπους που "μασάνε" και σε κάθε ευκαιρία δίνει απαντήσεις που ξέρει πως θα συζητηθούν. Σε κάποιον δημοσιογράφο που τόλμησε να τον ρωτήσει, εκ μέρους της γυναίκας του, αν είναι ομοφυλόφιλος απάντησε: "έλα σπίτι μου, μαζί με την αδερφή σου και θα δεις αν είμαι".

Βέβαια, έχει δώσει ο ίδιος αφορμή για τέτοιες ερωτήσεις, αφού έχει βγάλει δύο καυτές φωτογραφίες με τον Πικέ:

"Ζλάταν, εσύ σούπερ σταρ"
"Ζλάταν, εσύ σούπερ σταρ"

Πέρα από τον Πικέ, όμως, δεν αφήνει κανέναν άλλον να τον αγγίξει:

Είπαμε κανέναν άλλο:

Μετά από όλα τα παραπάνω, λέτε ο παρακάτω τύπος που έκανε την ντρίμπλα στον Ζλάταν να ζει ακόμα;

Το διαφημιστικό σποτ

Σαν γνήσιος σταρ, ο επιθετικός της Παρί έχει παίξει και σε διαφημίσεις. Στο παρακάτω σποτ ο ρόλος του είναι κάτι παραπάνω από πρωταγωνιστικός, αφού βλέποντάς το, σκέφτεσαι ότι η κάμερα θα μείνει κολλημένη πάνω του μέχρι τέλους, χωρίς καν να δείξει το προϊόν που διαφημίζει:

Δεύτερος καλύτερος Σουηδός όλων των εποχών

Τώρα, πόσο λογικοί μπορεί να είναι οι άνθρωποι του σουηδικού περιοδικού "Dagens Nyheteher", οι οποίοι αν και γνώριζαν όλα τα παραπάνω για τον "Ιμπρα", έκαναν το λάθος σε ένα αφιέρωμά τους για τους καλύτερους Σουηδούς αθλητές όλων των εποχών και τον κατέταξαν στη δεύτερη θέση πίσω από τον τενίστα- θρύλο Μπιον Μποργκ; Είναι άλλο θέμα.

Ποια ήταν η απάντηση του ... δεύτερου καλύτερου Σουηδού αθλητή όλων των εποχών; "Ευχαριστώ, αλλά το να είμαι δεύτερος είναι σαν να είμαι τελευταίος. Με κάθε σεβασμό στους υπόλοιπους στη δική μου λίστα θα ήμουν ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος, ο τέταρτος και ο πέμπτος". Είπατε τίποτα;

Οι συντάκτες του παραπάνω περιοδικού είναι τυχεροί που δεν πέτυχαν τον Ιμπραχίμοβιτς σε κανένα δάσος, γιατί ο Σουηδός είναι δεινός κυνηγός τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ρωτήστε -λέμε τώρα- το ελάφι 200 κιλών που σκότωσε με την πρώτη βολή:

"Ζλάταν, εσύ σούπερ σταρ"

Για να μην τον αδικούμε έχει και τις πιο ανθρώπινες στιγμές του, όπως αυτή που δώρισε 37.500 ευρώ στην εθνική ομάδα για άτομα με νοητική στέρηση για να ταξιδέψει στη Βραζιλία για το αντίστοιχο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ενώ, έχει πει πως δεν θέλει τα παιδιά του να τον λένε Ζλάταν, αλλά μπαμπά.

Το "αγκάθι" της Μπαρτσελόνα

Άγιαξ, Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Παρί...Όπου και να πήγε ο Σουηδός έγινε ο απόλυτος σταρ της ομάδας, εκτός από την Μπαρτσελόνα στην οποία δεν κατάφερε να αναγνωριστεί όσο ο ίδιος ήθελε. Το πέρασμα του από την Βαρκελώνη δεν ήταν αντάξιο όσων μας έχει συνηθίσει με αποτέλεσμα να βγάζει κατά περιόδους αρκετή χολή για την πρώην ομάδα του.

"Δεν πλήρωνε ούτε βενζινάδικο ο Μέσι" είχε δηλώσει ο Σουηδός, ενώ στην αυτογραφία του -όχι που δεν θα χει βγάλει- γράφει για το πως είχε ραγίσει το γυαλί στη σχέση του με τον τότε προπονητή του, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Στους δύο ημιτελικούς της Μπαρτσελόνα με την Τσέλσι στο Champions League, ο Σουηδός είχε βγει και τις δύο φορές σαν αλλαγή και στη ρεβάνς του "Καμπ Νόου" είχε φωνάζει στον προπονητή του: "δεν έχεις @@. Τα κάνει πάνω στου όταν συναντάς τον Μουρίνιο. Άντε γ@@".

Γενικώς, ο Σουηδός έχει αποδείξει πως δεν φοβάται τίποτα:

(ε, όχι και τίποτα εντελώς)

και πως είναι ικανός για τα πάντα. Οπότε, εμείς αρκούμαστε στο να τον απολαμβάνουμε, όσο εκείνος απολαμβάνει τον εαυτό του:

Διαβάστε ακόμη:

Κριστιάνο, αγόρι μου, τι σου συμβαίνει;

Η επιστολή ενός συντάκτη στον Σαμαρά: "Γιώργο, μην πας στην Αλ-Χιλάλ"

Για περισσότερο σούπερ σταρ Ζλάταν

News 24/7

24MEDIA NETWORK