Τζιχαντιστής είχε εισιτήριο και προσπάθησε να μπει στο "Σταντ ντε Φρανς"!

Οι σεκιούριτι του "Σταντ ντε Φρανς" κατέσχεσαν ένα γιλέκο γεμάτο με εκρηκτικά από άνδρα που είχε εισιτήριο και προσπάθησε να μπει στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του φιλικού της Γαλλίας με τη Γερμανία!

Τζιχαντιστής είχε εισιτήριο και προσπάθησε να μπει στο "Σταντ ντε Φρανς"!

Τουλάχιστον ένας από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι είχε στην κατοχή του εισιτήριο για το φιλικό παιχνίδι της Γαλλίας με τη Γερμανία στο "Σταντ ντε Φρανς" και επιχείρησε να εισέλθει στο χωρητικότητας 80.000 θεατών γήπεδο, σύμφωνα με υπάλληλο ασφαλείας του αγώνα και με τη γαλλική αστυνομία.

Ο σεκιούριτι, ο οποίος ζήτησε να δημοσιευτεί μόνο το μικρό όνομά του, το Ζουχεΐρ, υποστήριξε ότι ο δράστης εντοπίστηκε να φοράει γιλέκο με εκρηκτικά κατά τον έλεγχο στις θύρες του γηπέδου, περίπου 15 λεπτά πριν από τη σέντρα.

Ο εισαγγελέας Παρισίου, Φρανσουά Μολέν, υποστηρίζει ότι ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά, καθώς επιχείρησε να διαφύγει των ανθρώπων ασφαλείας στον έλεγχο.

Ο Ζουχεΐρ, ο οποίος βρισκόταν στο τούνελ των ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με τη " Wall Street Journal" ισχυρίστηκε ότι ενημερώθηκε για τις κινήσεις του δράστη από την ομάδα ασφαλείας που διενήργησε τον σωματικό έλεγχο.

Ένας αστυνομικός επιβεβαίωσε το σκηνικό, προσθέτοντας ότι η αστυνομία υποψιάζεται ότι ο δράστης στόχευε να πυροδοτήσει το γιλέκο εντός γηπέδου, ώστε να προκαλέσει θανατηφόρο ποδοπάτημα.

Περίπου τρία λεπτά αργότερα, ένας δεύτερος τζιχαντιστής ανατινάχθηκε έξω από το γήπεδο. Ένας τρίτος βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά σε ένα γειτονικό κατάστημα "McDonald's", σύμφωνα με την αστυνομία. Ένας πολίτης έχασε τη ζωή του από τις συγκεκριμένες επιθέσεις.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο 1ο ημίχρονο της αναμέτρησης, προκαλώντας σύγχυση στις κερκίδες, με τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν στο άκουσμά τους. Ο κρότος ήταν ξεκάθαρος και καταγράφηκε στα τηλεοπτικά πλάνα.

Αρχικά, ο Ζουχεΐρ παραδέχθηκε ότι κι ο ίδιος πίστεψε πως επρόκειτο για βεγγαλικά των φιλάθλων. Ακολούθως, άκουσε στον ασύρματό του ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εγκατέλειπε το στάδιο.

"Όταν είδα τον Ολάντ να αποχωρεί, γνώριζα ότι δεν επρόκειτο για βεγγαλικά", υποστήριξε ο Ζουχεΐρ, ο οποίος από τη θέση του μπορούσε να δει τον χώρο των VIP. Πρόσθεσε ότι ο Ολάντ αποχώρησε μετά από την πρώτη έκρηξη, περίπου στο 17ο λεπτό του αγώνα.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά. Ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ λε Γκρατ, γνωστοποίησε ότι οι φίλαθλοι και οι παίκτες δεν ενημερώθηκαν για τα συμβάντα έξω από το γήπεδο για να αποφευχθεί ο πανικός. Μάρτυρες αναφέρουν ότι τα νέα άρχισαν να διαδίδονται μέσα στο γήπεδο αργά στο 2ο ημίχρονο.

Κατά τη διάρκεια του 2ου μέρους άρχισα να λαμβάνω ειδοποιήσεις για τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά δεν έκανα αμέσως τη σύνδεση", υποστήριξε ο 27χρονος Πιερ τισιέ, ο οποίος άκουσε τις εκρήξεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά θεώρησε ότι ίσως επρόκειτο για βεγγαλικά.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν επτά μήνες πριν από τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 από τη Γαλλία. Ο Λε Γκρατ παραδέχθηκε ότι οι επιθέσεις εγείρουν νέες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του τουρνουά.

Ακούστε την έκρηξη στη διάρκεια του φιλικού

Μετά το τέλος του αγώνα, μεγάλη μάζα του κόσμου δεν κατευθύνθηκε στις εξόδους, αλλά κατέκλυσε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

VIDEO από την περιοχή του γηπέδου

News 24/7

24MEDIA NETWORK