19η αγ.: Συνέχισαν με νίκες οι πρωτοπόροι

Εύκολα ή δύσκολα, οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας (Μπάγερν,Ντόρτμουντ, Σάλκε) ξεπέρασαν τα εμπόδιά τους και εξακολουθούν να βαδίζουν χέρι-χέρι. Ισόπαλο το ντέρμπι Βέρντερ-Λεβερκούζεν.

19η αγ.: Συνέχισαν με νίκες οι πρωτοπόροι

Στο "Allianz" η Μπάγερν δεν έπεισε με την απόδοσή της, χάρη στα γκολ των Γκόμες και Ρόμπεν όμως, διατηρήθηκε στην κορυφή της Bundesliga. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Κρος εκτέλεσε το κοντινό φάουλ και ο Γκόμες, παραβίασε την εστία του Μπενάλιο με διπλή προσπάθεια. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόμπεν, με περιπετειώδη τρόπο.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σίνζι Καγκάβα που σημείωσε δύο γκολ, η Ντόρτμουντ επικράτησε 3-1 της Χόφενχαϊμ, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις της. Η ομάδα της Βεστφαλίας εκμεταλλεύθηκε τα λάθη της αντιπάλου της και με τη συμπλήρωση μισής ώρας βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ με δύο γκολ διαφορά (16' Καγκάβα, 31' Γκροσκρέουτζ). Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 55' όταν ο Ιάπωνας επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από εξαιρετική ενέργεια του Γκροσκρέουτζ και από κοντά έκανε το 3-0. Το γκολ της παρηγοριάς για την Χόφενχαϊμ σημειώθηκε στο 63' με μονοκόμματο σουτ του Τζόνσον έπειτα από σέντρα του Μπράφχαϊντ.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής μεταξύ της Βέρντερ και της Λεβερκούζεν. Η ομάδα της Βρέμης άνοιξε το σκορ στο 29' με αριστερό σουτ του Πισάρο, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Τρίμπουλ, ενώ οι "ασπιρίνες" απάντησαν στο 57' με κεφαλιά του Ράιναρτς, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κάντλετς.

Στο "RheinEnergieStadion" ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για την Σάλκε, αφού στο 4' ο Ποντόλσκι έδωσε το προβάδισμα στην Κολονία. Οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα για μία ώρα, αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ. Ο Μαρίκα ανέτρεψε το σκηνικό στο 60' και το 72', ο Χούντελαρ "κλείδωσε" τη νίκη με πέναλτι στο 78' και ο Χόγκερ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 82'.

Με νίκη επί της Χέρτα ξεπέρασε την ντροπιαστική ήττα από την Ντόρτμουντ το Αμβούργο. Η ομάδα του Τόρστεν Φινκ άνοιξε το σκορ στο 24' με τον Γιάνσεν και διπλασίασε τα τέρματά της στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με κεφαλιά του ολομόναχου Πέτριτς. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Λασόγκα, εννέα λεπτά πριν από το φινάλε.

Δεκατέσσερα μόλις δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Στέφαν Χάιν έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια και με κοντινό πλασέ χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στην Άουγκσμπουργκ (2-2 με την Καϊζερσλάουτερν). Μέχρι να γίνει αυτό όμως, ο Ντικ είχε βάλει σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους με τα δύο γκολ του (στο 25' με κεφαλιά από θέση οφ σάιντ και στο 48' με εξ επαφής προβολή), ενώ ο ντε Γιονγκ είχε ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 5'.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής, το Ανόβερο επικράτησε 1-0 της Νυρεμβέργης με γκολ του Αμπντελαουέ. Έπειτα από σέντρα του Στιντλ, ο Νορβηγός επιθετικός σκόραρε με αριστερό πλασέ στην κίνηση.

Ενδιαφέρουν...

Η Βόλφσμπουργκ δεν έχει νικήσει στις 15 τελευταίες της επισκέψεις στην έδρα της Μπάγερν (14 ήττες - 1 ισοπαλία).

Ο Σίνζι Καγκάβα έχει σκοράρει στα 4 από τα τελευταία 5 ματς στο "Westfalenstadion".

Ο Κλαούντιο Πισάρο έχει συμμετοχή στο 61% των φετινών τερμάτων της Βέρντερ (13 γκολ - 6 ασίστ).

Το Ανόβερο δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία 23 εντός έδρας παιχνίδια που έχει σκοράρει.

Ο Μοχάμεντ Αμπντελαουέ έχει σημειώσει τα 8 από τα 10 φετινά γκολ του στο "AWD-Arena".

Η Νυρεμβέργη δεν έχει σκοράρει στα 6 από τα 9 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.

Το Ανόβερο νίκησε χωρίς να δεχθεί γκολ από τον Απρίλιο του 2011 (μετά από 23 ματς).

Η Σάλκε έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ με κεφαλιά στο πρωτάθλημα (11).

Η Κολονία ηττήθηκε για 7η φορά φέτος με πάνω από τρία γκολ διαφορά. Καμία άλλη ομάδα δεν το έχει υποστεί πάνω από τέσσερις φορές.

Για πρώτη φορά την τελευταία 5ετία, η Σάλκε σημειώνει 5 σερί νίκες.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Ανόβερο - Νυρεμβέργη 1-0

(18' Αμπντελαουέ)

Μπάγερν - Βόλφσμπουργκ 2-0

(60' Γκόμες, 92' Ρόμπεν)

Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ 3-1

(16', 55' Καγκάβα, 31' Γκροσκρέουτζ / 63' Τζόνσον)

Άουγκσμπουργκ - Καϊζερσλάουτερν 2-2

(5' ντε Γιονγκ, 66' Χάιν / 25', 48' Ντικ)

Χέρτα - Αμβούργο 1-2

(81' Λασόγκα / 24' Γιάνσεν, 45+1' Πέτριτς)

Βέρντερ - Λεβερκούζεν 1-1

(29' Πισάρο / 57' Ράιναρτς)

Κολονία - Σάλκε 1-4

(4' Ποντόλσκι / 60', 72' Μαρίκα, 78' πεν. Χούντελαρ, 82' Χόγκερ)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Μάιντζ - Φράιμπουργκ (16:30)

Στουτγκάρδη - Γκλάντμπαχ (18:30)

News 24/7

24MEDIA NETWORK