Αντικατάσταση διαιτητών από drones

O Φραντς Μπεκενμπάουερ πρότεινε τη χρήση drones στους αγώνες ποδοσφαίρου με στόχο να αντικαταστήσουν μελλοντικά τους διαιτητές.

Αντικατάσταση διαιτητών από drones

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, πρόσφατα εξέφρασε την άποψή του, πως η εξέλιξη της τεχνολογίας και η χρήση της στο ποδόσφαιρο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι διαιτητές στο μέλλον να αντικατασταθούν από ελικοπτεράκια με κάμερες.

Αντικατάσταση διαιτητών από drones

Η Γερμανική ομοσπονδία πρόσφατα ενέκρινε τη χρήση της goal-line τεχνολογίας, μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και την Premier League.

To Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο πείστηκε να εισαγάγει την τεχνολογία γραμμής μετά από τα σαφή διαιτητικά λάθη κατά τη διάρκεια των προηγουμένων χρόνων.

Από την άλλη πλευρά, η FIFA αντιτίθεται γενικότερα στη χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, ενώ προτείνει τη χρήση μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Η αντίθεση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας έγκειται στο γεγονός πως η χρήση της τεχνολογίας είναι πιθανό να "σπάσει" τη ροή των αγώνων.

Όσον αφορά στη χρήση των drones, θα πρέπει να υπάρξει μία ομαλή και σταδιακή μετάβαση από τους διαιτητές στα ελικοπτεράκια, καθώς αποτελούν σημαντική παράμετρο στους αγώνες.

Αντικατάσταση διαιτητών από drones

Βέβαια, μία τέτοια απόφαση είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις από τις ομοσπονδίες, τους παίκτες, ακόμα και τους φιλάθλους, οι οποίοι δεν θα ήθελαν να αλλάξει το παραδοσιακό στυλ παιχνιδιού.

Η άποψη του Μπεκενμπάουερ είναι πιθανό να βρει κι άλλους υποστηρικτές, όμως είναι νωρίς για το ποδόσφαιρο να προχωρήσει σε μία τόσο επαναστατική μέθοδο. Όμως στο μέλλον το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός αναμένεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την τεχνολογία.

Διαβάστε ακόμα:

Η Τεχνολογία στην υπηρεσία του ποδοσφαίρου

News 24/7

24MEDIA NETWORK