Φυλάκιση 3,5 ετών για Χένες

Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών δίχως ανασταλτικό χαρακτήρα επιβλήθηκε στον Ούλι Χένες από το Β' Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου για φοροδιαφυγή ύψους 27.200.000 ευρώ.

Φυλάκιση 3,5 ετών για Χένες

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τους Βαυαρούς και κόσμου με την εθνική Γερμανίας το 1974 δεν έπεισε το δικαστήριο ότι ομολόγησε οικειοθελώς τη φοροδιαφυγή του το 2013, ώστε να απολαύσει τα προνόμια του νόμου περί "εθελοντικής αποκάλυψης" που αντικαθιστά ποινές φυλάκισης με πρόστιμο 6% επί του ποσού της φοροδιαφυγής.

Ο δικαστής Ρούπερτ Χάιντλ θεώρησε ότι η κίνηση του Χένες οφείλεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού "Stern" εκείνης της περιόδου για την περιουσία του πρώην διεθνή άσου και έκρινε πως δεν θα ομολογούσε τη φοροδιαφυγή, εάν δεν υπήρχε το ρεπορτάζ.

Ο 62χρονος παράγοντας κινδύνευε ακόμα και με 10 χρόνια φυλάκιση. Η αρχική πρόταση του εισαγγελέα αφορούσε 7 χρόνια, για την κατηγορία αποφυγής φόρων ύψους 3.500.000 ευρώ. Αυτό το ποσό εκτοξεύθηκε στα 18.500.000 ευρώ με νέα ομολογία του Χένες την πρώτη μέρα της δίκης (Δευτέρα), ενώ την Τετάρτη ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι το συνολικό ύψος των φόρων που δεν αποδόθηκαν στο γερμανικό κράτος ανέρχονται σε 27.200.000 ευρώ, ισχυρισμός που αποδέχθηκε η υπεράσπιση του Χένες.

Ο δημόσιος κατήγορος, Αχίμ φον Ένχελ, είχε ζητήσει την κάθειρξη 5,5 ετών του Χένες, αφού υποστήριξε ότι η ομολογία του δεν συνάδει με την πραγματική αποκάλυψη του ποσού που έπρεπε να καταβάλει ως φόρο στο γερμανικό κράτος και ως εκ τούτου δεν αποδέχεται ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Φυλάκιση 3,5 ετών για Χένες

Ο 62χρονος παράγοντας παρευρέθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου φορώντας την τυχερή γραβάτα του, εκείνη που είχε φορέσει και στον περσινό τελικό του Champions League.

Σε περίπτωση που επιθυμεί να καταθέσει έφεση, έχει περιθώριο 7 ημερών.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου στο Μόναχο δεν έλειψαν οι φίλαθλοι της Μπάγερν που υποστήριζαν τον πρόεδρο του συλλόγου με πανό και μηνύματα για το "καλό που έχει κάνει".

Φυλάκιση 3,5 ετών για Χένες

Αμέσως μετά από τη γνωστοποίηση της ποινής του Χένες, η πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Μπάγερν δεν ήταν δυνατή, πιθανότατα λόγο υπερφόρτωσης του server.

Διαβάστε ακόμη

Ο Τύπος χλευάζει τον Χένες

Το κάστρο της Μπάγερν πέφτει από μέσα

News 24/7

24MEDIA NETWORK