Στην Μπάγερν Μονάχου ο Γκουαρδιόλα

Η Μπάγερν Μονάχου θα είναι ο νέος σταθμός στην προπονητική καριέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός αποδέχθηκε την προσφορά 3ετούς συνεργασίας των Βαυαρών και η πρόσληψή του επικυρώθηκε στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (16/01).

Στην Μπάγερν Μονάχου ο Γκουαρδιόλα

Ο μάνατζερ του Γκουαρδιόλα διεμήνυε όλο αυτό το διάστημα πως η τελική απόφαση θα παρθεί τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου. Παρ' όλα αυτά, η προ ημερών φημολογία για συμφωνία με το γερμανικό σύλλογο, επέσπευσε τις εξελίξεις.

Οι διοικούντες την Μπάγερν συναντήθηκαν στην Ζάμπενερ Στράσε και επικύρωσαν την απόφαση του επόμενου προπονητή του συλλόγου. Ο Γιουπ Χάινκες, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, αποχωρεί από το "τιμόνι" του συλλόγου και από τους πάγκους το καλοκαίρι, όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, με συνέπεια οι ιθύνοντες του συλλόγου να μην χρειάζεται να περιμένουν για να συμφωνήσουν με τον 42χρονο προπονητή.

Ο Γκουαρδιόλα, εξάλλου, επιθυμούσε να οριστικοποιήσει το ζήτημα της επόμενος ομάδας του όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να προγραμματίσει από τώρα το σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Μήλον της έριδος

Ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος στην 4ετή θητεία του στην Μπαρτσελόνα κατέκτησε 2 Champions League, 3 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Κύπελλα Ισπανίας και από ένα Μουντιάλ Συλλόγων και Σούπερ Καπ Ευρώπης, αποτελούσε "μήλον της έριδος" για σχεδόν όλους τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, αλλά και για εθνικές ομάδες όπως η Βραζιλία.

Ο ίδιος είχε μιλήσει με αρκετές ομάδες που του παρουσίαζαν το σχέδιό τους για τη συνεργασία που προσδοκούσαν και θα κατέληγε σε αυτήν που θεωρούσε καλύτερη για το μέλλον του. Το βασικό ζήτημα δεν ήταν τα χρήματα (παρότι οι αποδοχές του στην Μπάγερν θα είναι υψηλότατες), αλλά οι συνθήκες εργασίες στις οποίες δίνει μεγάλη βάση ο Καταλανός.

Αυτός ίσως να ήταν και ένας λόγος που ο Γκουαρδιόλα απέρριψε την Τσέλσι, τη μοναδική ομάδα στην οποία θα μπορούσε να αρχίσει το σχεδιασμό από τώρα, αφού ο Ράφαελ Μπενίτεθ ανέλαβε ως υπηρεσιακός τεχνικός μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο ανυπόμονος Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποδείχθηκε αντικίνητρο για τον Γκουαρδιόλα, ο οποίος -παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα- δεν είχε μιλήσει επίσημα με τη Μάντσεστερ Σίτι, παρότι στους "πολίτες" εργάζονται εδώ και λίγο καιρό οι Τσίκι Μπεγκιριστάιν και Φεράν Σοριάνο, διοικητικοί παράγοντες της Μπαρτσελόνα οι οποίοι τον είχαν προβιβάσει στην πρώτη ομάδα των "μπλαουγκράνα" το καλοκαίρι του 2008.

Φήμες για Ραούλ

Μεγάλη σημασία αποκτά και το όνομα του βοηθού του Γκουαρδιόλα. Ο προηγούμενος βοηθός του υπήρξε συμπαίκτης, φίλος και συνεργάτης του στην Μπαρτσελόνα Β και ακολούθως τον διαδέχθηκε στην πρώτη ομάδα, με τα φετινά αποτελέσματα. Ο λόγος, φυσικά, για τον Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος δεν είναι σε θέση να στηρίξει και αυτήν τη φορά τον Γκουαρδιόλα.

Αυτήν τη φορά δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του σχετικά με το στήριγμά του στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου. Ένα όνομα που ακούστηκε και έχει αρκετή βάση, εξαιτίας των χαρακτηριστικών του προσώπου, είναι ο Ραούλ. Ο πρώην διεθνής Ισπανός επιθετικός, ο οποίος τούτη τη στιγμή αγωνίζεται για την Αλ Σαντ, είναι αρκετά καλός φίλος του Γκουαρδιόλα, αφού γνωρίζονται από την περίοδο που συνυπήρξαν ως παίκτες στην Primera Division, ο ένας ως ηγέτης της Μπαρτσελόνα, ο άλλος ως ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ραούλ είναι 35 ετών και οι μέρες του ως ποδοσφαιριστής είναι μετρημένες. Στην ομάδα του Κατάρ έχει υπογράψει για τη σεζόν 2012-2013 και γνωρίζει σχετικά καλά το γερμανικό ποδόσφαιρο, από την αξιοπρόσεκτη παρουσία του στη Σάλκε από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Επιπλέον, έχει επικοινωνήσει ήδη με τον Γκουαρδιόλα, όταν ο Καταλανός του ζητούσε πληροφορίες για τη Γερμανία, ώστε να καταλήξει στην πιο ορθή απόφαση για το επαγγελματικό μέλλον του.

Ικανοποίηση στην Μπάγερν

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμφωνήσαμε με έναν ειδικό του ποδοσφαίρου, τον Πεπ Γκουαρδιόλα, τον οποίο ήθελαν πολλοί μεγάλοι σύλλογοι, αλλά νικήτρια στις διαπραγματεύσεις αναδείχθηκε η Μπάγερν", δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου του συλλόγου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

"Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές του κόσμου και είμαστε βέβαιοι πως θα δώσει λάμψη, όχι μόνο στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά σε όλο το γερμανικό ποδόσφαιρο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε από τον Ιούλιο του 2013".

Ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, δήλωσε από την πλευρά του: "Μετά την απόφαση του Γιουπ Χάινκες, τον οποίο ευγνωμονούμε για τη δουλειά του, θα είμαστε χαρούμενοι εάν η ομάδα τον αποχαιρετήσει με ένα μεγαλοπρεπές αντίο. Ως ικανός αντικαταστάτης του Γιουπ Χάινκες, υπήρχε μόνο ένας προπονητής του ίδιου βεληνεκούς, ο Πεπ Γκουαρδιόλα".

Όσο για τον επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου και ρυθμιστή αρκετών πραγμάτων στην Μπάγερν, Φραντς Μπέκενμπαουερ, έγραψε στο Twitter το εξής: "Ο Γιουπ είναι σπουδαίος προπονητής, αλλά εάν θέλει να αποχωρήσει, ο Γκουαρδιόλα είναι η καλύτερη απόφαση. Συγχαρητήρια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK