9η αγ.: Νέο ρεκόρ η Μπάγερν, στο τέλος η Σάλκε

Η Μπάγερν έκανε το 9/9 και κατέρριψε το ρεκόρ Bundesliga κόντρα στη Βέρντερ. Στο 92' η Σάλκε τη Χέρτα των 10 παικτών, νίκη για Βόλφσμπουργκ, απώλεια για Λεβερκούζεν.

9η αγ.: Νέο ρεκόρ η Μπάγερν, στο τέλος η Σάλκε
Μπάγερν

Σπάει τα κοντέρ η Μπάγερν Μονάχου, η οποία έκανε το 9/9 με το 1-0 επί της Βέρντερ στη Βρέμη και κατέρριψε το ρεκόρ καλύτερης εκκίνησης σε σεζόν της Bundesliga. Η νίκη ήρθε όσο δύσκολα υποδεικνύει το τελικό σκορ, αφού οι παίκτες του Βίκτορ Σκρίπνικ έπαιξαν υποδειγματική άμυνα και έκλεισαν τους περισσότερους διαδρόμους του πιο φορμαρισμένου σέντερ φορ στον κόσμο, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Δεν γινόταν να συμβεί το ίδιο, όμως, με όλα τα "αστέρια" των Βαυαρών και ο Τόμας Μίλερ (μετά από καταπληκτική ασίστ του Τιάγκο Αλκάνταρα) στο 23' βρήκε δίχτυα κι έφτασε τα εννέα γκολ σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα.

9η αγ.: Νέο ρεκόρ η Μπάγερν, στο τέλος η Σάλκε
Μίλερ-Μπάγερν

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και αναζήτησαν την ισοφάριση, την ώρα που ο Λεβαντόβσκι ζητούσε (δικαίως) πέναλτι για μαρκαρίσματα στην περιοχή της Βέρντερ, που θα επέφεραν και αποβολή αντιπάλου. Όσο οι φιλοξενούμενοι δεν "καθάριζαν" το παιχνίδι, τόσο άνοιγε η όρεξη της Βέρντερ. Ο Άντονι Ούτζα, όμως, αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης, αφού έχασε μία ευκαιρία σε κάθε ημίχρονο και το "τρίποντο" κατέληξε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Βέρντερ (5-4-1): Βίντβαλντ, Γκέμπρε Σελασιέ, Λουκίμια, Μπάργκφρεντε, Γκάλβεθ, Γκαρσία, Μπάρτελς, Φριτς (78' Πισάρο), Γιουνούζοβιτς, Λόρεντσεν (59' Εζτουναλί), Ούτζα

Μπάγερν (4-1-4-1): Νόιερ, Ραφίνια (78' Κίμιχ), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Αλόνσο, Λαμ, Μίλερ, Βιδάλ (90+2' Πάντοβιτς), Τιάγκο, Λεβαντόβσκι

9η αγ.: Νέο ρεκόρ η Μπάγερν, στο τέλος η Σάλκε
Χέβεντες-Σάλκε

Ο Μαξ Μέγερ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 90' για να δώσει τη νίκη στη Σάλκε, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ήταν πιο προσεκτικός και βρήκε δίχτυα, γράφοντας το 2-1 επί της Χέρτα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος παίκτης σε έναν αγώνα αρκετά μονότονο, μέχρι η αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης στο Europa League επιδείξει τάσεις αυτοχειρίας. Οι "βασιλικοί μπλε" προηγήθηκαν με τον Μπένεντικτ Χέβεντες στο σκορ στο 27ο λεπτό και έδειχναν να μην έχουν αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο, αφού η ομάδα του Βερολίνου έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 18' λόγω αποβολής του Βένταντ Ιμπίσεβιτς.

9η αγ.: Νέο ρεκόρ η Μπάγερν, στο τέλος η Σάλκε
Τσούπο Μότινγκ-Σάλκε-Χέρτα

Ερίκ Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ και Φράνκο ντι Σάντο απέτυχαν να "οικοδομήσουν" διαφορά για λογαριασμό της Σάλκε και το "πλήρωσαν", αφού στο 73' ο Σαλομόν Καλού έγινε ο πρώτος παίκτης της Χέρτα που σκοράρει στο Γκελζενκίρχεν για την Bundesliga από τον Νοέμβριο του 2004. Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο και οι παίκτες του Παλ Ντάρνταϊ θα "έκλεβαν" έναν βαθμό, μέχρι που ο Μέγερ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Σάλκε (4-4-2): Φάρμαν, Ρίτερ, Χέβεντες, Ματίπ, Αόγκο, Σανέ, Γκορέτσκα (76' Χιέιμπιεργκ), Γκάις, Μέγερ, Τσούπο Μότινγκ, Ντι Σάντο

Χέρτα (4-4-2): Γιάρστεϊν, Βάιζερ, Λάνγκαμπ, Λούστενμπεργκερ, Πλάτενχαρντ, Χαραγκούτσι (81' Χέγκελερ), Σκιέλμπρεντ, Νταρίντα, Τσιγκερτσί (46' Μπαουμγιόχαν), Ιμπίσεβιτς, Καλού (90+1' Μπρουκς)

9η αγ.: Νέο ρεκόρ η Μπάγερν, στο τέλος η Σάλκε
Παπαδόπουλος-Λεβερκούζεν

Εκεί δεν βρίσκεται η Λεβερκούζεν, η οποία δεν κατάφερε να νικήσει τον πρώην τερματοφύλακά της, Ρενέ Άντλερ, ο οποίος κράτησε το 0-0 στο Αμβούργο και έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του που ίσως μετά από καιρό δεν δώσει μάχη μέχρι τέλους για την παραμονή στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν ορισμένες καλές ευκαιρίες με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά), τον Καρίμ ΜΠελαράμπι και τον Χαβιέρ Ερνάντες.

9η αγ.: Νέο ρεκόρ η Μπάγερν, στο τέλος η Σάλκε
Τοπράκ-Χουντ-Αμβούργο-Λεβερκούζεν

Ο Άντλερ κρατούσε το μηδέν με νύχια και με δόντια και γι' αυτό ο Ρόγκερ Σμιντ έριξε στη μάχη τον πρώην μέσο των γηπεδούχων, Χακάν Τσαλχανόγλου. Ούτε ο διεθνής Τούρκος και τα στημένα του κατάφεραν να δώσουν τη λύση για τη Λεβερκούζεν, η οποία στα τελευταία λεπτά απέτυχε ακόμα και να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Αμβούργου, με συνέπεια να περιοριστεί στον βαθμό της ισοπαλίας λίγο πριν υποδεχθεί τη Ρόμα για το Champions League.

Αμβούργο (4-2-3-1): Άντλερ, Ντίκμαϊερ, Τζουρού, Σπάχιτς, Οστρζόλεκ, Έκνταλ, Χόλτμπι, Μίλερ (66' Γκρέγκοριτς), Χουντ (83' Ντίας), Ιλίτσεβιτς, Λασογκά (78' Σίπλοκ)

Λεβερκούζεν (4-4-2): Λένο, Ντονάτι (77' Χακάν), Τα, Παπαδόπουλος, Μπένις, Μπελαράμπι, Τοπράκ (60' Γεβντάι), Κράμερ, Μπραντ (63' Μεχμέντι), Κίσλινγκ, Ερνάντες

9η αγ.: Νέο ρεκόρ η Μπάγερν, στο τέλος η Σάλκε
Ντοστ-Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ

Έναν μήνα ή αλλιώς τέσσερα παιχνίδια αναζητούσε τη νίκη η Βόλφσμπουργκ και σκοράροντας στα 47 δευτερόλεπτα, ήταν αδύνατο να μην τη βρει ούτε τώρα. Η Χόφενχαϊμ έδωσε μάχη, αλλά λύγισε με 4-2 και το συγκρότημα του Ντίτερ Χέκινγκ άρχισε την επιχείρηση "ανάκαμψη" πριν από τις δύο αναμετρήσεις με την Αϊντχόφεν για το Champions League. Πρωταγωνιστής δεν ήταν κάποιος εκ των σκόρερ των δύο ομάδων, αλλά ο άνθρωπος που τελευταία στιγμή κλήθηκε να αντικαταστήσει τον MVP της περσινής σεζόν, Κέβιν ντε Μπρούινε. Ο Γιούλιαν Ντράξλερ μέσα σε 7 λεπτά αγώνα είχε δώσει ασίστ σε Μαξ Κρούζε και Μπας Ντοστ και έδειξε ψήγματα του τι μπορεί να επακολουθήσει από τα πόδια του.

9η αγ.: Νέο ρεκόρ η Μπάγερν, στο τέλος η Σάλκε
Τολιάν-Χόφενχαϊμ

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Γέρεμι Τολζάν και τον Ζονατάν Σμιντ και έφτασαν στην ισοφάριση 2-2 στο 54ο λεπτό, ωστόσο οι "λύκοι" δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία κουβέντα τους. Ο Κρούζε έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και σημείωσε δύο γκολ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, κάνοντας χατ τρικ και διασφαλίζοντας τη νίκη για την ομάδα του, που επέστρεψε στις θέσεις που προσφέρουν ευρωπαϊκό "εισιτήριο".

Βόλφσμπουργκ (4-2-3-1): Μπενάλιο, Τρας, Νάλντο, Ντάντε, Ροντρίγκες, Γκουστάβο (87' Άρνολντ), Γκιλαβογκί, Καλιτζιούρι, Κρούζε, Ντράξλερ (67' Βιεϊρίνια), Ντοστ (79' Σίρλε)

Χόφενχαϊμ (4-4-2): Μπάουμαν, Καντεράμπεκ (22' Κιμ), Ζίλε, Μπίτσακτσιτς, Τολζάν, Ρούντι (84' Ούτζα), Στρομπλ, Πολάνσκι, Σμιντ, Βάργκας (84' Σάλαϊ), Φόλαντ

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Κώστας Σταφυλίδης έμεινε εκτός αποστολής στην εντός έδρας ήττα της Άουγκσμπουργκ με 2-0 από την Ντάρμσταντ.

# Ο Αλέξανδρος Καρτάλης αγωνίστηκε για 65' λεπτά στην εκτός έδρας ήττα της Άλεν από την Ζόνενχοφ Γκρόσασπαχ με 2-0 για την 3. Liga.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

21:30 Μάιντς - Ντόρτμουντ 0-2

(18' Ρόις, 82' Μεχιταριάν)

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

16:30 Αμβούργο - Λεβερκούζεν 0-0

16:30 Βέρντερ - Μπάγερν 0-1

(23' Μίλερ)

16:30 Βόλφσμπουργκ - Χόφενχαϊμ 4-2

(1', 62', 83' Κρούζε, 7' Ντοστ - 29' Τολζάν, 54' Σμιντ)

16:30 Σάλκε - Χέρτα 2-1

(27' Χέβεντες, 90+2' Μέγερ - 73' Καλού)

16:30 Άουγκσμπουργκ - Ντάρμσταντ 0-2

(7' Βάγκνερ, 29' Νίμεγερ)

19:30 Άϊντραχτ Φρανκφούρτης - Γκλάντμπαχ 1-5

(29' πέν. Μάιερ - 16', 57' Ραφαέλ, 51' Νταούντ, 82' πέν., 90' Χαν)

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

16:30 Κολονία - Ανόβερο 0-1

(38' Αντρεάσεν)

18:30 Στουτγκάρδη -Ίνγκολσταντ 1-0

(59' Ντιντάβι)

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-3-1-2): Χραντέτσκι, Ιγκνιόβσκι (51' Τσάντλερ), Αμπραάμ, Ρους, Οτσίπκα, Φλουμ, Ράιναρτς, Στεντέρα (60' Τζακπά), Μάιερ, Σεφέροβιτς, Καστενιό (60' Άιγκνερ)

Γκλάντμπαχ (4-4-2): Ζόμερ, Κορμπ (66' Γιάντσκε), Κρίστενσεν, Ντομίνγκεθ, Βεντ, Τραορέ, Νταούντ (85' Νόρντβεϊτ), Τζάκα, Τζόνσον, Στιντλ, Ραφαέλ (76' Χαν)

Άουγκσμπουργκ (4-2-3-1): Χιτς, Φερχάεγκ, Κάλσεν Μπράκερ, Κλάβαν, Μαξ, Κορ (46' Κου), Μπάιερ, Έσβαϊν (60' Τροχόβσκι), Αλτιντόπ (46' Μπομπαντίγια), Βέρνερ, Καϊουμπί

Ντάρμσταντ (4-4-1-1): Ματένια, Γκάριτς, Σουλού, Καλντιρόλα, Ντίας, Χέλερ (90+2' Ζάιλερ), Νίμεγερ, Γκόντορφ, Ράους (87' Κέμπε), Ρόζενταλ, Βάγκνερ (80' Στροχ Ένγκελ)

Κολονία (4-4-2): Χορν, Ολκόβσκι (58' Τσόλερ), Σόρενσεν, Χάιντς, Χέκτορ, Ρίσε, Λέμαν, Γκέρχαρντ (57' Γιόγιτς), Μπιτενκούρτ, Οσάκο (75' Χόζινερ), Μοντέστ

Ανόβερο (4-2-3-1): Τσίλερ, Ζοργκ (46' Σάκαϊ), Μαρσέλο, Σουλτς, Αλμπορνός, Σμίντεμπαχ, Σανέ, Αντρεάσεν, Κιγιοτάκε, Καραμάν (17' Κλάους), Σόμπιεχ (84' Φελίπε)

Στουτγκάρδη (4-2-3-1): Τιτόν, Κλάιν, Σούνιτς, Μπάουμγκαρτλ, Ινσούα, Ντιε, Ρουπ, Χάρνικ (85' Κλίμεντ), Ντιντάβι (88' Σβάαμπ), Μάξιμ (72' Χάιζε), Βέρνερ

Ίνγκολσταντ (4-3-3): Εζτσάν, Λέφελς, Ματίπ, Χίμπνερ, Ζούτνερ, Γκρος, Μπρεζερί, Μοράλες (77' Κρίστιανσεν), Λεξ (46' Χάρτμαν), Χίντερζερ (72' Κατσούνγκα), Λέκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Bundesliga 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK