30ή αγ.: Επίδειξη δύναμης η Μπάγερν, ρεκόρ ο Πισάρο αποτελείωσε τη Βόλφσμπουργκ

Η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε σε ένα ημίχρονο τη Σάλκε και πλησίασε στον τίτλο. Η Βέρντερ Βρέμης νίκησε τη Βόλφσμπουργκ, την άφησε εκτός Champions League, με τον Κλάουντιο Πισάρο να γίνεται αρχισκόρερ του συλλόγου. Η υποχώρηση της Χέρτα από την 3η θέση συνεχίζεται, προσπέρασε η Λεβερκούζεν.

30ή αγ.: Επίδειξη δύναμης η Μπάγερν, ρεκόρ ο Πισάρο αποτελείωσε τη Βόλφσμπουργκ
Λεβαντόβσκι-Μπάγερν

Η Μπάγερν έδειξε σπάνιο χαρακτήρα σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από αγώνα Champions League και επιβλήθηκε 3-0 της Σάλκε στην "Άλιαντς Αρένα", πλησιάζοντας στους έξι πόντους από την κατάκτηση του 26ου τίτλου. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε με αλλαγές τους Βαυαρούς σε σχέση με το σχήμα που πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από την ισοπαλία με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα. Το 1ο ημίχρονο δεν προσέφερε θέαμα ούτε ευκαιρίες, συνθήκη που βόλευε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν παραταχθεί με τριάδα στην άμυνα, για περαιτέρω διασφάλιση.

30ή αγ.: Επίδειξη δύναμης η Μπάγερν, ρεκόρ ο Πισάρο αποτελείωσε τη Βόλφσμπουργκ
Λεβαντόβσκι-Σάλκε-Μπαγερν

Στο 2ο ημίχρονο, ανέλαβε δράση ο αρχισκόρερ της Bundesliga. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 54' από οριακή θέση οφσάιντ και έντεκα λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά του, φτάνοντας τα 27 στο πρωτάθλημα και μπαίνοντας στη μάχη για το "Χρυσό Παπούτσι". Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τρόπο να αντιδράσουν, με την είσοδο των Μαξ Μέγερ και Γιουνές Μπελχαντά να μην προσφέρει κάτι. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν γκολ, με τον Αρτούρο Βιδάλ στο 73ο λεπτό, φτάνοντας στην πέμπτη σερί νίκη.

Μπάγερν (4-1-4-1): Νόιερ, Ραφίνια, Μπενατιά (63' Κίμιχ), Αλάμπα, Μπερνάτ, Βιδάλ (78' Ρόντε), Κομάν, Λαμ, Γκέτσε, Κόστα (68' Ριμπερί), Λεβαντόβσκι

Σάλκε (3-4-2-1): Φάρμαν, Ρίτερ, Νόισταντερ, Ματίπ, Καϊσάρα, Χιέιμπιεργκ, Γκάις (69' Μπελχαντά), Αόγκο, Σανέ, Τσούπο Μότινγκ (82' Σεπφ), Χούντελααρ (69' Μέγερ)

30ή αγ.: Επίδειξη δύναμης η Μπάγερν, ρεκόρ ο Πισάρο αποτελείωσε τη Βόλφσμπουργκ
Βέρντερ-Πισάρο

Ο Κλάουντιο Πισάρο χρειαζόταν ένα γκολ για να γράψει ιστορία. Η φόρμα του έδειχνε ότι θα το πετύχαινε, αφού είχε 13 στα τελευταία 12 παιχνίδια για τη Βέρντερ. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε και με αυτό έμελε να ολοκληρωθεί μία άκρως αποτυχημένη χρονιά για τη Βόλφσμπουργκ, την περσινή δεύτερη καλύτερη ομάδα της χώρας. Η ομάδα της Βρέμης νίκησε με 3-2, απομακρύνθηκε από τη ζώνη του άμεσου υποβιβασμού και ταυτόχρονα ο 37χρονος Περουβιανός επιθετικός έφτασε τα 102 γκολ στη Bundesliga με τη φανέλα της, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Μάρκο Μπόντε από το 1989 μέχρι το 2002. Το ρεκόρ θα μπορούσε να είχε καταρριφθεί από νωρίς, όταν ο Φάμπιαν Μπάρτελς είχε δοκάρι και στην επαναφορά ο Πισάρο δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Εν τέλει το έκανε στο 32' σε πέναλτι που κέρδισε ο Ζλάτκο Γιουνούζοβιτς από τον Βιεϊρίνια.

30ή αγ.: Επίδειξη δύναμης η Μπάγερν, ρεκόρ ο Πισάρο αποτελείωσε τη Βόλφσμπουργκ
Φριτς-Βιεϊρίνια-Βέρντερ-Βόλφσμπουργκ

Οι "λύκοι" προέρχονταν από τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Champions League μετά από την ήττα 3-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" κι ενώ κρατούσαν "ζωντανές" τις ελπίδες πρόκρισης μέχρι τα τελευταία λεπτά. Από την όγδοη θέση και οκτώ βαθμούς μακριά από την τέταρτη που οδηγεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης, δεν είχαν περιθώρια για απώλειες. Ο Μπας Ντοστ ήταν επικίνδυνος στη γραμμή κρούσης, ωστόσο το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από στημένη φάση και κεφαλιά του Ζοσουά Γκιλαβογκί. Η απάντηση δεν είχε συνέχεια, όμως. Η Βέρντερ προηγήθηκε ξανά με τον Μπάρτελς στο 64' και στο 83' από κοντά ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού (2013-2014), Σαμπού Γιαταμπαρέ, έκανε το 3-1 από νέα ασίστ του Γιουνούζοβιτς. Η κεφαλιά του Ντοστ στο 86' έδωσε νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά, ωστόσο το σκορ παρέμεινε υπέρ των γηπεδούχων.

Βέρντερ (4-2-3-1): Βίντβαλντ, Γκέμπρε Σελασιέ, Γκάλβεθ, Βέστεργκααρντ, Σ. Γκαρσία (54' Στέμπεργκ), Φριτς, Γκρίλιτς, Γιαταμπαρέ (90' Εζτουναλί), Γιουνούζοβιτς, Μπάρτελς, Πισάρο (83' Χίζινγκ)

Βόλφσμπουργκ (4-2-3-1): Μπενάλιο, Βιεϊρίνια (72' Καλιτζιούρι), Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκες, Γκιλαβογκί (72' Κρούζε), Γκουστάβο, Ενρίκε (58' Τρας), Άρνολντ, Σίρλε, Ντοστ

30ή αγ.: Επίδειξη δύναμης η Μπάγερν, ρεκόρ ο Πισάρο αποτελείωσε τη Βόλφσμπουργκ
Μπραντ-Μπελαράμπι-Λεβερκούζεν

Με ηγέτη τον 19χρονο Γιούλιαν Μπραντ, η Λεβερκούζεν νίκησε 3-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της 3ης θέσης στη Bundesliga, η οποία οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η νίκη δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ, αφού οι φιλοξενούμενοι, στην προτελευταία θέση πλέον και κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ανταπεξήρθαν στις απαιτήσεις και άντεξαν για 70 λεπτά και μάλιστα είχαν ορισμένες καλές στιγμές, ειδικά με ένα βολέ του Σόνι Κίτελ που πέρασε λίγο άουτ.

30ή αγ.: Επίδειξη δύναμης η Μπάγερν, ρεκόρ ο Πισάρο αποτελείωσε τη Βόλφσμπουργκ
Στεντέρα-Μπραντ-Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Στο 70', όμως, ο Κέβιν Καμπλ με ένα καταπληκτικό σουτ στην κίνηση και πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος νίκησε τον Λούκας Χραντέτσκι και αποτίναξε το άγχος για τη νίκη των γηπεδούχων (οι οποίοι αγωνίστηκαν δίχως τον τραυματία Κυριάκο Παπαδόπουλο). Πιο ελεύθεροι πλέον, διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 76' με τον Μπραντ, ο οποίος έφτασε τα τέσσερα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια και στο 90' ο Καρίμ Μπελαράμπι αύξησε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 3-0.

Λεβερκούζεν (4-2-3-1): Λένο, Γεβντάι, Τα, Κράμερ, Χένριχς, Γιουρτσένκο (84' Φρέι), Αράνγκις, Μπελαράμπι, Τσαλχάνογλου (59' Κίσλινγκ), Μπραντ, Ερνάντες (70' Καμπλ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-1-4-1): Χραντέτσκι, Τσάντλερ, Αμπραάμ, Ρους, Οτσίπκα, Χασέμπε, Άιγκνερ (77' Βάλντσμιντ), Στεντέρα (46' Κίτελ), Χασέμπε, Χούστι, Σεφέροβιτς, Καστενιό (61' Τζακπά)

30ή αγ.: Επίδειξη δύναμης η Μπάγερν, ρεκόρ ο Πισάρο αποτελείωσε τη Βόλφσμπουργκ
Χόφενχαϊμ

Η ελεύθερη πτώση της Χέρτα συνεχίζεται και το +5 προ ημερών από τον ανταγωνισμό της 3ης θέσης έγινε -1 από τη Λεβερκούζεν πλέον. Μία εβδομάδα μετά από την εντός έδρας ισοπαλία με την ουραγό της κατηγορίας, το Ανόβερο, ήρθε η ήττα 2-1 από την επί εβδομάδες προτελευταία Χόφενχαϊμ, με συνέπεια το όνειρο της επιστροφής στα "μεγάλα σαλόνια" να απομακρύνεται. Το 3-3-2-2 του 28χρονου Γιούλιαν Νάγκελσμαν μπέρδεψε και τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά, ωτόσο όσο κυλούσε ο χρόνος, αμφότερες το συνήθισαν και ήρθαν τα πρώτα γκολ.

30ή αγ.: Επίδειξη δύναμης η Μπάγερν, ρεκόρ ο Πισάρο αποτελείωσε τη Βόλφσμπουργκ
Χέρτα

Πρώτα ο Νίκλας Σταρκ για τους φιλοξενούμενους στο 26' και στο 33' για τους γηπεδούχους με τον Φάμπιαν Σαρ, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές στο 2ο ημίχρονο, αφού δεν είχαν περιθώριο για απώλειες. Οι ευκαιρίες ήταν πολλές, ωστόσο ο Ρούνε Γιάρστεϊν έμοιαζε ακατάβλητος, μέχρι το 85ο λεπτό και την κεφαλιά του Μαρκ Ουτ, με την οποία έγραψε το 2-1, δίνοντας στην ομάδα του ακόμα μια νίκη, την τρίτη σε τέσσερα παιχνίδια.

Χόφενχαϊμ (3-3-2-2): Μπάουμαν, Σαρ (53' Καντεράμπεκ), Ζίλε, Στρομπλ, Τολιάν, Πολάνσκι, Φόλαντ (85' Τσούμπερ), Αμίρι, Οχς (67' Σβέγκλερ), Ουτ, Κράμαριτς

Χέρτα (4-2-3-1): Γιάρστεϊν, Πέκαρικ, Σταρκ, Μπρουκς, Πλάτενχαρντ, Σκιέλμπρεντ, Λούστενμπεργκερ, Χαραγκούτσι (88' Μπάουμγιοχαν), Νταρίντα (85' Φαν ντεν Μπεργκ), Καλού, Ιμπίσεβιτς (73' Σίμπερ)

Σε ρυθμούς twitter

30ή αγ.: Επίδειξη δύναμης η Μπάγερν, ρεκόρ ο Πισάρο αποτελείωσε τη Βόλφσμπουργκ

# Οι αρχισκόρερ της Βέρντερ στο πρωτάθλημα.

# Ο τραυματίας Κώστας Σταφυλίδης έμεινε εκτός αποστολής στην εντός έδρας νίκη της Άουγκσμπουργκ επί της Στουτγκάρδης με 1-0 που της έδωσε "ανάσα" για τη σωτηρία και την έφερε στην ισοβαθμία με τους Σουηβούς στην 14η θέση.

# Ο Δημήτρης Διαμαντάκος αγωνίστηκε για 90 λεπτά στην εντός έδρας νίκη της Καρλσρούης με 2-1 επί της Νυρεμβέργης για την Zweiteliga.

# Ο Άγγελος Αργύρης έμεινε εκτός αποστολής της δεύτερης ομάδας της Βέρντερ, στην εκτός έδρας ήττα 2-1 από την Τσέμνιτσερ για την 3. Liga.

# Ο Αλέξανδρος Καρτάλης δεν βρισκόταν στην αποστολή της Άλεν, στην εντός έδρας ήττα 1-0 από τους Βίρτσμπουργκερ Κικερς.

# Ο Σ πύρος Φουρλάνος έμεινε εκτός αποστολής στην εκτός έδρας νίκη της Ζόνενχοφ Γκρόσασπαχ με 5-0 επί της Κότμπους.

Τα αποτελέσματα της 30ής ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

21:30 Ανόβερο - Γκλάντμπαχ 2-0

(49' Άντον, 60' Σόμπιεχ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

16:30 Λεβερκούζεν - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-0

(70' Καμπλ, 76' Μπραντ, 90' Μπελαράμπι)

16:30 Άουγκσμπουργκ - Στουτγκάρδη 1-0

(36' Φινπμόγκασον)

16:30 Βέρντερ - Βόλφσμπουργκ 3-2

(32' πέν. Πισάρο, 64' Μπάρτελς, 83' Γιαταμπαρέ - 36' Γκιλαβογκί, 86' Ντοστ)

16:30 Χόφενχαϊμ - Χέρτα 2-1

(33' Σαρ, 85' Ουτ - 26' Σταρκ)

16:30 Ντάρμσταντ - Ίνγκολσταντ 2-0

(51' Ράους, 85' Βάγκνερ)

19:30 Μπάγερν - Σάλκε 3-0

(54', 65' Λεβαντόβσκι, 73' Βιδάλ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

16:30 Ντόρτμουντ - Αμβούργο

18:30 Μάιντς - Κολονία

Οι συνθέσεις και τα videos

Άουγκσμπουργκ (4-2-3-1): Χιτς, Οπαρέ, Γκουβελέου, Κλάβαν, Μαξ, Κορ, Μπάιερ (90+3' Γιάνκερ), Κου, Αλτιντόπ (85' Χονγκ), Καϊουμπί, Φινμπόγκασον (80' Μπομπαντίγια)

Στουτγκάρδη (4-4-2): Τίτον, Σβάαμπ, Σούνιτς, Νίντερμαϊερ, Ινσούα, Κλάιν (46' Μάξιμ), Γκέντνερ, Ντιντάβι, Κόστιτς, Βέρνερ (84' Κλίμεντ), Κράβετς (73' Τάστσι)

Ντάρμσταντ (4-2-3-1): Ματένια, Γιούνγκβιρτ, Σουλού, Καλντιρόλα, Χόλαντ, Νίμεγερ (42' Κέμπε), Γκόντορφ, Χέλερ (73' Σιρίγκου), Βράντσιτς, Ράους, Βάγκνερ (88' Πλάτε)

Ίνγκολσταντ (4-3-3): Εζτσάν, Ντα Κόστα, Ματίπ, Χίμπνερ, Μπάουερ, Γκρος, Ροζέρ (81' Λεξ), Κρίστιανσεν, Χίντερζεερ (54' Λέκι), Λεστσάνο, Χάρτμαν (70' Κοέν)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Bundesliga 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK