1ος γύρος: Προχώρησαν Μπάγερν και Σάλκε

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα άλλαξε και πάλι σχηματισμό στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά οι Βαυαροί νίκησαν με 5-0 την Ρέχντεν στον 1ο γύρο του DFB Pokal. Πιο δύσκολα η Σάλκε την Νέτινγκεν.

1ος γύρος: Προχώρησαν Μπάγερν και Σάλκε

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνέχισε τους πειραματισμούς του με την ενδεκάδα και τον σχηματισμό της Μπάγερν Μονάχου, αλλά το τελικό 5-0 επί της αδύναμης Ρέχντεν δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Ο Καταλανός τεχνικός παρέταξε τους Βαυαρούς σε σχηματισμό 4-4-2 με ρόμβο, αλλά με τα πλάγια μπακ (Ραφίνια, Ντάβιντ Αλάμπα) να παίζουν τόσο ψηλά που μετέτρεπαν το σχήμα σε 2-3-4-1.

1ος γύρος: Προχώρησαν Μπάγερν και Σάλκε

Η αδυναμία του αντιπάλου που συμμετέχει στην 4η τη τάξει κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος επέτρεπε τέτοιες αλχημείες και το γρήγορο γκολ του Τζερντάν Σατσιρί άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για τους κατόχους του θεσμού. Τρία γκολ του Τόμας Μίλερ και ένα του Άριεν Ρόμπεν διαμόρφωσαν την τελική εικόνα του αγώνα, με την Μπάγερν να προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Η σύνθεση της Μπάγερν Μονάχου (4-4-2): Νόιερ, Ραφίνια, Βαν Μπούιτεν, Ντάντε (68' Μπόατενγκ), Αλάμπα, Σβάινσταϊγκερ (61' Κίρχοφ), Ρόμπεν, Μίλερ, Κρόος (81' Μαρτίνεθ), Σατσιρί, Μάντζουκιτς

1ος γύρος: Προχώρησαν Μπάγερν και Σάλκε

Η Σάλκε τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Νέτινγκεν, αλλά η ποιότητά της την έστειλε στην επόμενη φάση με 2-0. Ο Γενς Κέλερ χρησιμοποίησε την πιο δυνατή διαθέσιμη ενδεκάδα, από την οποία απουσίαζε μόνο ο άρρωστος Τζέφερσον Φαρφάν. Ο Γερμανός μέσος Κρίστιαν Κλέμενς και ο Ούγγρος επιθετικός Άνταμ Σάλαϊ έκαναν ντεμπούτο με τη νέα ομάδα τους, ενώ οι επίσης νεοφερμένοι Φελίπε Σαντάνα και Λέον Γκορέτσκα άρχισαν από τον πάγκο.

1ος γύρος: Προχώρησαν Μπάγερν και Σάλκε

Οι γηπεδούχοι, ως ομάδα της 5ης κατηγορίας, οχυρώθηκε στα μετόπισθεν και παρεμπόδιζε διαρκώς τη σωστή δημιουργία από πλευράς Σάλκε. Στο 30ό λεπτό, όμως, η ποιότητα του Κλάας Γιαν Χούντελααρ έφερε το γκολ που έδιωξε το άγχος των φιλοξενουμένων και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο 18χρονος Γκορέτσκα διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έμεινε εκτός αποστολής, αφού μόλις προ ημερών επέστρεψε στις προπονήσεις.

Η σύνθεση της Σάλκε (4-2-2-2): Χίλντεμπραντ, Χέγκερ (63' Ουτσίντα), Ματίπ, Χέβεντες, Φουχς, Νόισταντερ, Τζόουνς, Κλέμενς, Ντράξλερ (84' Γκορέτσκα), Χούντελααρ, Σάλαϊ (65' Μπαρνέτα)

Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου

Χάιντενχαϊμ - Μόναχο 1860 3-4 πέν. (1-1 παρ., 1-1 κ.α.)

Όσναμπρικ - Άουε 3-0

Λειψία - Άουγκσμπουργκ 0-2

Μαγδεμβούργο - Κότμπους 0-1

Φορτούνα Κολονίας - Μάιντς 1-2

Νέκαρζουλμερ - Κάιζερσλαουτερν 0-7

Άουμουντ Βέγκεσακ - Χόφενχαϊμ 0-9

Μπάουμπεργκ - Ίνγκολσταντ 1-4

Λίπσταντ - Λεβερκούζεν 1-6

Βίλχελμσχαβεν - Ντόρτμουντ 0-3

Μπάχλινγκερ - Μπόχουμ 1-3

Νόιστερλιτς - Φράιμπουργκ 0-2 παρ. (0-0 κ.α.)

Ρόζενχαϊμ 1860 - Άαλεν 0-2

Άιντραχτ Τρίερ - Κολονία 0-2

Καρλσρούη - Βόλφσμπουργκ 1-3

Αρμίνια Μπίλεφελντ - Μπράουνσβαϊγκ 2-1

Ζάαρμπρικεν - Βέρντερ Βρέμης 3-1 πάρ. (1-1 κ.α.)

Βικτόρια Αμβούργου - Ανόβερο 0-2

Ντάαρμσταντ - Γκλάντμπαχ 5-4 πέν. (0-0 παρ., 0-0 κ.α.)

Πφέντερσχαϊμ - Γκρόιτερ Φιρτ 0-2

Ντινάμο - Στουτγκάρδη 0-2

Όπτικ Ράτενοβ - Φρανκφούρτη 1-3 παρ. (1-1 κ.α.)

Βίντενμπρικ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-0

Σοτ Ίενα - Αμβούργο 0-4

Νόιμινστερ - Χέρτα 2-2

Ιλέρτισεν - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2

Πρόισεν Μίνστερ - Ζανκτ Πάουλι 1-0

Ζάντχαουζεν - Νυρεμβέργη 4-3 πέν. (1-1 παρ., 1-1 κ.α.)

Νότινγκεν - Σάλκε 0-2

Γιαν Ρέγκενσμπουργκ - Ουνιόν Βερολίνου 1-2

Ντούισμπουργκ - Πάντερμπορν 2-3

Ρέχντεν - Μπάγερν Μονάχου 0-5

News 24/7

24MEDIA NETWORK