Προημιτελικά: Σοκ για Λεβερκούζεν από Κάιζερσλαουτερν, άνετα η Μπάγερν

Η Κάιζερσλαουτερν του Κώστα Φορτούνη έκανε την έκπληξη και υπέταξε στην παράταση τη Λεβερκούζεν εκτός έδρας με 1-0 για τα προημιτελικά του DFB Pokal. Η Μπάγερν Μονάχου ισοπέδωσε όπως συνηθίζει το Αμβούργο στην επάνοδο του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ.

Προημιτελικά: Σοκ για Λεβερκούζεν από Κάιζερσλαουτερν, άνετα η Μπάγερν

Οι φίλαθλοι της Λεβερκούζεν περίμεναν 11 σεζόν για εντός έδρας παιχνίδι κυπέλλου και μπορεί η κληρωτίδα να τους έκανε τη χάρη για τα προημιτελικά, η Κάιζερσλαουτερν όχι, επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας στην παράταση. Το παιχνίδι ήταν άκρως ισορροπημένο, παρότι η διαφορά των ομάδων ήταν μία κατηγορία. Ο Κώστας Φορτούνης έμεινε εκτός αποστολής για τους "κόκκινους διαβόλους", που όμως έβρισκαν τον δρόμο για την εστία του Μπερντ Λένο και είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες από τους γηπεδούχους.

Προημιτελικά: Σοκ για Λεβερκούζεν από Κάιζερσλαουτερν, άνετα η Μπάγερν

Ο τραυματισμός του Ερέν Ντερντιγιόκ έφερε στο παιχνίδι τον Στέφαν Κίσλινγκ από το μισάωρο, με συνέπεια ο Σάμι Χίπια να έχει στον αγωνιστικό χώρο 10 βασικούς (μόνο ο Γκονσάλο Κάστρο λογίζεται αναπληρωματικός). Παρ' όλα αυτά, το γκολ δεν ήρθε ποτέ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι φιλοξενούμενοι έχασαν "χρυσή" ευκαιρία για γκολ στο 99', όταν ο Μοχαμέντ Ιντρισού αστόχησε σε πέναλτι. Ο Ρούμπεν Γένσεν ήταν πιο εύστοχος στο 114' (μετά από ασίστ του Ιντρισού) και έδωσε την πρόκριση στο συγκρότημα του Κόστα Ρούνιαϊτς.

Λεβερκούζεν (4-3-3): Λένο, Ντονάτι, Βόλσαϊντ, Τοπράκ, Γκουαρδάδο, Μπέντερ (66' Χέγκελερ), Ρόλφες (66' Κάστρο), Τζαν, Σαμ, Ντερντιγιόκ (34' Κίσλινγκ), Σον

Κάιζερσλαουτερν (4-2-3-1): Ζίπελ, Ντικ, Σίμουνεκ (112' Χάιντς), Τορεχόν, Λέβε, Αλουσί, Καρλ, Μαρτμούρ, Ρινγκ (71' Ιντρισού), Γένσεν, Οσεάν (85' Λάκιτς)

Προημιτελικά: Σοκ για Λεβερκούζεν από Κάιζερσλαουτερν, άνετα η Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε το καθήκον της απέναντι στην πιο ντεφορμέ ομάδα της Bundesliga, πέρασε θριαμβευτικά από το Αμβούργο ως είθισται τα τελευταία χρόνια και από το 5-0 και την πρόκριση κρατάει δύο επιστροφές. Αρχικά εκείνη του υπαρχηγού, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, μετά από 3 μήνες, ο οποίος σημαδιακά πήρε τη θέση του Φίλιπ Λαμ και ταυτόχρονα το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η έτερη ήταν του Τόνι Κρόος, ο οποίος μετά από 2 παιχνίδια στον πάγκο πιθανότατα ως... τιμωρία για την αντίδρασή του σε αλλαγή. Ο Γερμανός διεθνής μέσος ήταν βασικός και έβγαλε μία καταπληκτική ασίστ για τον Άριεν Ρόμπεν στο 3ο γκολ.

Προημιτελικά: Σοκ για Λεβερκούζεν από Κάιζερσλαουτερν, άνετα η Μπάγερν

Το παιχνίδι ήταν όσο μονόπλευρο αναμενόταν, με την ομάδα του Μπερτ φαν Μάρβαϊκ να επιβεβαιώνει τους επικριτές της και όσους θεωρούν ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στην Zweiteliga. Έχοντας δεχθεί 31 γκολ στα τελευταία 7 παιχνίδια με τους Βαυαρούς, η συντριβή ήταν αναμενόμενη και έμενε μόνο να γνωστοποιηθεί το μέγεθος. Ο Μάριο Μάντζουκιτς φρόντισε να είναι μεγάλο, σημειώνοντας χατ τρικ, με τους Ντάντε και Ρόμπεν να συνεπικουρούν για το τελικό 5-0 που στέλνει τους κατόχους του τροπαίου στα ημιτελικά.

Αμβούργο (4-2-3-1): Άντλερ, Λαμ, Τα, Βέστερμαν, Γιάνσεν, Ρινκόν, Μπάντελι (73' Μπούι), Ιλίτσεβιτς, Φαν ντερ Φάαρτ (40' Αρσλαν), Τζον, Χακάν (71' Ζουά)

Μπάγερν Μονάχου (4-1-4-1): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ (49' Μαρτίνεθ), Ντάντε, Αλαμπα, Λαμ (65' Σβάινσταϊγκερ), Ρόμπεν, Τιάγο (64' Σατσιρί), Κρόος, Γκέτσε, Μάντζουκιτς

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

21:45 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ντόρτμουντ 0-1

(83' Ομπαμεγιάνγκ)

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

20:00 Χόφενχαϊμ - Βόλφσμπουργκ 2-3

(38', 90+1' Φιρμίνο - 26' πέν., 44' πέν. Ροδρίγκες, 64' Ντοστ)

20:00 Λεβερκούζεν - Κάιζερσλαουτερν 0-1 παρ. (0-0 κ.α.)

(114' Γένσεν)

21:30 Αμβούργο - Μπάγερν Μονάχου 0-5

(21', 74', 76' Μάντζουκιτς, 26' Ντάντε, 54' Ρόμπεν)

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Μπάγερν Μονάχου - Κάιζερσλαουτερν

Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ

* Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 15 και 16 Απριλίου.

Τελικός

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

18:30 Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ

Οι συνθέσεις των υπολοίπων αγώνων

Χόφενχαϊμ (4-2-3-1): Κάστελς, Στρομπλ, Βέστεργκααρντ, Ζίλε, Μπεκ, Ρούτνι, Πολάνσκι (67' Σίπλοκ), Φόλαντ (82' Χάμαντ), Σαλίχοβιτς, Ελγιουνουσί (61' Μοντέστ), Φιρμίνο

Βόλφσμπουργκ (4-2-3-1): Μπενάλιο, Οχς (46' Μεντόγεβιτς), Νάλντο, Κνόχε, Ροδρίγκες, Τρας, Γκουστάβο, Ντε Μπρούινε, Άρνολντ (80' Όλιτς), Πέρισιτς, Ντοστ (74' Σάφερ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK