Χαμός από 500 χούλιγκαν στη Γερμανία, πάνω από 200 συλλήψεις

Επεισοδιακό ήταν το ποδοσφαιρικό Σάββατο στη Γερμανία, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές εκατοντάδων χούλιγκαν και έγιναν πάνω από 200 συλλήψεις, με την αστυνομία να κάνει έκκληση για πολιτικές παρεμβάσεις και τον πρόεδρο της Μπάγερν να απολογείται και να επιτίθεται στους χούλιγκαν της ομάδας του.

Χαμός από 500 χούλιγκαν στη Γερμανία, πάνω από 200 συλλήψεις

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, στο περιθώριο αγώνων του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, με αποκορύφωμα όσα συνέβησαν στο Γκελζενκίρχεν, πριν από το μεγάλο ντέρμπι της Bundesliga μεταξύ Σάλκε και Μπάγερν.

Περίπου 300 χούλιγκαν των Βαυαρών, συνεπικουρούμενοι από οπαδούς της Μπόχουμ, εισήλθαν στον χώρο ελέγχου μιας θύρας της "Φέλτις Αρένα" και συνεπλάκησαν με οπαδούς των γηπεδούχων που βγήκαν από το γήπεδο γι' αυτόν τον σκοπό.

Οι σκηνές ήταν συγκλονιστικές και όπως φαίνεται και από βίντεο κινητού τηλεφώνου, οι μάχες σώμα με σώμα περιελάμβαναν ακόμα και συμπλοκή ενός ατόμου με οκτώ. "Σπάστε τους, ξεκοιλιάστες τους", ήταν οι φωνές που ακούγονταν έξω από το γήπεδο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τα επεισόδια και πρόσθεσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που "τραυματίστηκαν σοβαρά". Επιπλέον, έγινε γνωστό την Κυριακή ότι οι αρχές του Γκελζενκίρχεν προχώρησαν σε 196 προληπτικές συλλήψεις και εκ των υστέρων σε άλλες, αναλόγως τα περιστατικά που εκτυλίσσονταν.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μπάγερ, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, απολογήθηκε για τη συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας του: "Η Μπάγερν αποστασιοποιείται αναφανδόν από τους αυτοαποκαλούμενους οπαδούς του συλλόγου μας. Η βία δεν μπορεί και δεν πρέπει ποτε. Για μένα και για όλου μας είναι ανεξήγητο το πώς μπορεί να δημιουργηθεί μία τέτοια στιγμή, μετά από τα τρομακτικά συμβάντα στο Παρίσι. Αποτελούν ασέβεια στον σύλλογο και στο ποδόσφαιρο. Απολογούμαι στη Σάλκε και σε όσους υπέστησαν ζημιές".

Χάος στο Ανόβερο

Επεισοδιακή ήταν η αναμέτρηση και της Γκλάντμπαχ με το Ανόβερο, στο περιθώριο της οποίας σημειώθηκε σύρραξη μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Στο Μενχεγκλάντμπαχ ταξίδεψαν 238 φίλαθλοι των φιλοξενουμένων, 28 εκ των οποίων γνωστοί στις αρχές. Οι οπαδοί επέστρεψαν με τρένο στο Ανόβερο με αστυνομική συνοδεία.

Οι πρώτες συμπλοκές σημειώθηκαν κατά την άφιξη των φιλοξενουμένων στο Μενχεγκλάντμπαχ, όταν τράβηξαν το φρένο εκτάκτου ανάγκης του τρένου και ορισμένοι αποβιβάστηκαν από αυτό για να συναντήσουν περίπου 30-40 μασκοφόρους οπαδούς της Μπορούσια. Από τις συγκρούσεις αυτές υπήρξαν τραυματισμοί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ζημιές από οπαδούς της Βέρντερ

Η Βέρντερ συνετρίβη με 6-0 στο Βόλφσμπουργκ και οι περίπου 800 οπαδοί της που έκαναν το σχετικά κοντινό ταξίδι αποχώρησαν εξαγριωμένοι από το γήπεδο. Όσοι είχαν ταξιδέψει με τρένο, προκάλεσαν ζημιές στους συρμοούς και ορισμένοι εξ αυτών χρειάστηκε να αντικατασταθούν για να κινηθεί το τρένο.

Επεισόδια μέχρι και στην τρίτη κατηγορία

Πρόβλημα χουλιγκανισμού δεν αντιμετωπίζουν μόνο τα γήπεδα της Bundesliga, αλλά όλων των κατηγοριών της Γερμανίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναμέτρηση της Ζόνενχοφ Γκροσασπαχ (νέα ομάδα του Σπύρου Φουρλάνου) με το Μαγδεμβούργο για την 3. Liga.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι στο 82ο λεπτό και λίγο αργότερα φιλοξενούμενοι φίλαθλοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας διακοπή και καθυστέρηση έξι λεπτών στον αγώνα.

Ζητάει βοήθεια η αστυνομία

Μετά από τα πολυάριθμα περιστατικά χουλιγκανισμού στη Γερμανία, η Ένωση Αστυνομικών της χώρας (GdP) αιτήθηκε από ην κυβέρνηση μεγαλύτερη προστασία των οργάνων της.

"Οι πολιτικοί πρέπει να δώσουν το παράδειγμα: όποιος επιτίθεται σε αστυνομικό πρέπει να τιμωρείται με φυλάκιση σε κάθε περίπτωση", ανέφερε ο πρόεδρός της GdP, Γεργκ Ράντεκ.

"Δεδομένων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, είναι αηδιαστικό που υπάρχει κόσμος ο οποίος χρησιμοποιεί βία χωρίς σεβασμό στα θύματα. Αθλητικά και πολιτικά γεγονότα αποτελούν ευκαιρίες πυροδότησης των πιο βάρβαρων, ακραίων και απάνθρωπων συρράξεων", πρόσθεσε ο Ράντεκ και κατέληξε ότι αυξάνεται ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και "γίνονται στόχοι βίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πάρτι Μπάγερν και με Σάλκε, καταιγισμός Βόλφσμπουργκ και Ερνάντες

News 24/7

24MEDIA NETWORK