Τρελαίνει κόσμο ο Πλατανιάς, 1-0 την ΑΕΛ

Ούτε η ΑΕΛ μπόρεσε να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του Πλατανιά, ο οποίος επικράτησε 1-0 στο "AEL FC ARENA" και πέρασε μόνος στην κορυφή της Football League. Με 10 οι γηπεδούχοι από το 66' λόγω αποβολής του Ααράμπ.

Τρελαίνει κόσμο ο Πλατανιάς, 1-0 την ΑΕΛ

ΑΕΛ - Πλατανιάς 0-1

Το τρένο που λέγεται Πλατανιάς δεν έκανε στάση ούτε στην Λάρισα. Η κρητική ομάδα θα μπορούσε να είχε μείνει πίσω στο σκορ από το πρώτο 10λεπτο, αφού η ΑΕΛ είχε δύο καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Λαζαρίδη. Στη συνέχεια όμως, οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες πριν ο Μαραγκουδάκης ανοίξει το σκορ με κοντινό πλασέ (στο 56'), έπειτα από ωραία πάσα του Μιρτσέτα. Το έργο του συλλόγου των Χανίων έγινε ευκολότερο από το 66' όταν ο Ααράμπ αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα στον Ναζλίδη. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους φιλάθλους της ΑΕΛ να χειροκροτούν τους παίκτες του Πλατανιά, οι οποίοι έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Σωτηρίου, Ααράμπ, Κολοβέτσιος, Αραμπατζής, Βενετίδης, Χατζής (65' Σαϊτιώτης), Νεμπεγλέρας, Σιατραβάνης, Πλιάγκας (46' Καούνος), Χασομέρης (73' Πίνα), Τσιμπάμπα.

Πλατανιάς: Λαζαρίδης, Κουρτεσιώτης, Παληγεώργος, Τζάνης, Ραπτάκης, Δέντσας, Γκονζάλες (85' Μαρτσάκης), Ντράμι, Μαραγκουδάκης, Μιρτσέτα (61' Μαραγκός), Ναζλίδης.

Πανθρακικός - Πιερικός 2-1

Ούτε ο Πιερικός μπόρεσε να αποσπάσει βαθμό από τον Πανθρακικό, στην Κομοτηνή. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη σημείωσε την έκτη νίκη της σε ισάριθμα εντός έδρας ματς, ανατρέποντας τα εις βάρος της δεδομένα μέσα σε ένα δίλεπτο. Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 45', καθώς ο Σουλτανίδης δεν βρήκε στόχο από τα έντεκα βήματα. Αντιθέτως, ο Κουτσοσπύρος ήταν εύστοχος στο πέναλτι που εκτέλεσε (στο 54'), δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Όλα έδειχναν ότι ο Πανθρακικός θα δυσκολευόταν να πάρει το τρίποντο, τελικά όμως τα κατάφερε χωρίς χρονοτριβή με τα γκολ των Μουνάφο (στο 65') και Κοντογουλίδη (στο 67').

Οι συνθέσεις:

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Βαγγελόπουλος, Μίνγκας (55' Κοντογουλίδης), Πόνσε, Μουνάφο, Μπαλού (62' Γωνιάδης), Σουλτανίδης (69' Μακρυδημήτρης), Στάθης.

Πιερικός: Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Κοντέων, Δήμου, Γιαζιτζόγλου, Τόσκας (73' Κωνσταντινίδης), Πουρσανίδης, Ελευθεριάδης, Γκουγκουλιάς, Μπλαζέφσκι, Κουτσοσπύρος.

Αναγέννηση Επανομής - Διαγόρας 6-0

Ματς που δεν επιδέχεται κριτικής ήταν αυτό της Αναγέννησης με τον πολύπαθο Διαγόρα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Επανομής ήταν ο Καραγιάννης, ο οποίος σκόραρε στο 23' (με καρφωτή κεφαλιά), στο 30' (με σουτ έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια) και στο 60' (με κοντινή προσπάθεια, ύστερα από σέντρα του Μπαλασά). Νωρίτερα ο Γκέσιος είχε κάνει το 3-0 με δυνατό σουτ, ενώ ο Καρλάο το 4-0 με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Πολίτη. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 75' ο νεοεισελθών Δεινόπαππας.

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Επανομής: Φιρινίδης, Παγώνης, Πεχλιβανίδης, Καραμανλής, Καρλάο, Γεωργιάδης (59' Μπαλασάς), Κάτσε, Ναλμπάντης (59' Κουλίδης), Πολίτης, Γκέσιος, Καραγιάννης (67' Δεινόπαππας).

Διαγόρας: Πονηρός, Χατζηπέτρος, Καρπαθάκης, Χατζηκοσμάς, Τσίτσης, Αυγενικού, Ρούσσος, Ματεντζίδης, Επιφανής (57' Παπαδημητρίου), Μπαούρης, Μαριεττάκης.

Φωκικός - Ηρακλής Ψαχνών 2-0

Σημαντική βαθμολογική ανάσα πήρε ο Φωκικός, μετά την άνετη επικράτησή του επί του μετριότατου σήμερα Ηρακλή Ψαχνών. Η ομάδα της Άμφισσας άνοιξε το σκορ στο 16' με τον Καλλέργη. Ο νεαρός μέσος έκανε κούρσα 20 μέτρων, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ από τα δεξιά, νίκησε τον Τόλιο. Η πλάστιγγα έγειρε για τα καλά υπέρ των γηπεδούχων στο 50', όταν ο Δημητρίου με κοντινή προβολή έκανε το 2-0.

Οι συνθέσεις:

Φωκικός: Βρονταράς, Θωμόπουλος, Χαλούλος, Δημητρίου, Κωστόπουλος, Σιάκκας, Σκαρίμπας, Καλλέργης, Διαμαντόπουλος, Στόικος (70' Μπουλούλης), Ταμπάκης.

Ηρακλής Ψαχνων: Τόλιος, Ζουλιώτης, Πλάτανος, Ρεπετσάς, Μπακομήτρος, Σανόκο, Λιόσης (56' Ντελέκος), Σέγκος, Αλεξάντροβιτς, Τσοκάνης (67' Γανωτής), Ποκόνγκ (67' Πούρνος).

Εθνικός Αστέρας - Καλλονή 0-0

Για πολλοστή φορά αποδείχθηκε ότι ο Εθνικός Αστέρας είναι ομάδα της ισοπαλίας. Με εξαίρεση το προηγούμενο ματς που κέρδισε (άνευ αγώνα) τον Διαγόρα, η ομάδα της Καισαριανής μετρά έξι σερί ισοπαλίες (οι πέντε χωρίς γκολ). Στο αποψινό (22/01) παιχνίδι η Καλλονή ήταν καλύτερη, ιδίως στο πρώτο 20λεπτο, είχε δοκάρι στο 70' με σουτ του Λεοζίνιο και αν δεν έβρισκε απέναντί της το σταθερότατο αμυντικό δίδυμο του Αστέρα (Παντίδος-Λαμπρόπουλος), θα μπορούσε να φύγει με περισσότερους βαθμούς από την Καισαριανή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας ξεκίνησε με 35λεπτη καθυστέρηση, επειδή οι γηπεδούχοι άργησαν να τακτοποιήσουν τις πληρωμές των διαιτητών.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Αστέρας: Γκίτκος, Παπαθανασίου, Πασκούλεφ, Παντίδος, Θεολόγου (75' Γιακούπι), Μαστρογιάννης, Πασάς, Νάστος, Λαμπρόπουλος, Χαϊκάλης (62' Λαγός, 93' Μακρής), Παληγεώργος.

Καλλονή: Σουλογάνης, Χατζόπουλος, Μήτσης, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο Αλβες, Κριπιντίρης, Σάλες ντε Σαντάνα Λεοζίνιο, Μανούσος (86' Γάλας), Μανουσάκης (67' ντος Σάντος), Ταραχούλσκι (79' Μπούρους), Θυμιόπουλος.

Καλλιθέα - Βέροια 1-1

Η Βέροια δεν δικαιολόγησε τη -μέχρι πρότινος- παρουσία της στο ρετιρέ της βαθμολογίας, αφού η Καλλιθέα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και θα μπορούσε να είχε πάρει το τρίποντο. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα της Ημαθίας άνοιξε το σκορ στο 43' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καντί (το κέρδισε ο Καλογέρης από τον Αρβανίτη). Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 64' όταν μετά από πάσα του Αρβανίτη, ο Μαρουκάκης απέφυγε τον Καντιμοίρη και έγραψε το τελικό 1-1. Στα εναπομείναντα λεπτά η Καλλιθέα είχε τον έλεγχο, όμως, δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Οι συνθέσεις:

Καλλιθέα: Κατσούλης, Σταύρου, Παριανός (46' Φαρινόλα), Αρκούδας, Αρβανίτης, Ηρακλής, Μαρουκάκης, Ρουσάκης, Κατσίκης (89' Ντιαλό), Καλτσάς, Μιχαλόπουλος (81' Ματσούκας).

Βέροια: Καντιμοίρης, Σαμαράς, Μπάρμπας, Μπαργκάν (66' Τάντιτς), Λανγκλέ (71' Λαναρής), Ολαϊτάν, Καντί (90' Καπίας), Καλογέρης, Βεργώνης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης.

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Παναχαϊκή 0-0

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες. Στο πρώτο η Παναχαϊκή είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε. Από την πλευρά της η Αναγέννηση Γιαννιτσών πήρε τα ηνία στο δεύτερο μέρος, απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει τη δεύτερη συνεχή εντός έδρας απώλεια. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντατίδη στο 93'. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο ματς του Βασίλη Βούζα στον πάγκο της αχαϊκής ομάδας.

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Γιαννιτσών: Βοσνιάδης, Παπαδόπουλος Γ. (76' Καρυοφύλλης), Αποστολίδης, Σπαθάρας (70' Χατζόγλου), Παπαδόπουλος Θ., Σερέτης, Ντατίδης, Στεργίδης, Κυζιρίδης (62' Τσίλης), Μπαξεβάνου, Γιόνδης.

Παναχαϊκή: Πουρής, Κοιλιάρας, Φατιόν, Ουρτάδο, Ουαταρά, Φουρτάδο, Μαπούκου (73' Ατματζίδης), Τσεμπερίδης (60' Βλασσόπουλος), Λαμπρόπουλος, Ιωάννου, Κωνσταντινίδης.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Θρασύβουλος - Βύζας Μεγάρων 1-0

(1' Σύρος)

Αγροτικός Αστέρας - Πανσερραϊκός 1-0

(54' Σαχινίδης)

Εθνικός Αστέρας - Καλλονή 0-0

Αναγέννηση Επανωμής - Διαγόρας 6-0

(25', 34', 60' Καραγιάννης, 50' Γκέσιος, 52' Καρλάο, 75' Δεινόπαππας)

Πανθρακικός - Πιερικός 2-1

(65' Μουνάφο, 67' Κοντογουλίδης / 54' Κουτσοσπύρος)

Φωκικός - Ηρακλής Ψαχνών 2-0

(16' Καλλέργης, 50' Δημητρίου)

ΑΕΛ - Πλατανιάς 0-1

(60' Μαραγκουδάκης)

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Παναχαϊκή 0-0

Καλλιθέα - Βέροια 1-1

(64' Μαρουκάκης / 41' πεν. Καντί)

*** Δείτε τι έγινε στον Νότιο και τον Βόρειο όμιλο της Football League 2.

Το live των αγώνων:

News 24/7

24MEDIA NETWORK