Ισόπαλο το ντέρμπι, έγραψε ιστορία ο Γιακουμής

Παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 38', η Βέροια ήταν καλύτερη από την Παναχαϊκή, ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να σκοράρει. Πρόσωπο της αγωνιστικής ήταν αναμφίβολα ο γκολκίπερ του Αγροτικού Αστέρα, Αστέριος Γιακουμής που μπήκε ως αλλαγή και έπιασε δύο πέναλτι μέσα σε δύο λεπτά! Διαιτητικά ατοπήματα και έκρηξη Πηλαδάκη στο "AEL FC ARENA".

Ισόπαλο το ντέρμπι, έγραψε ιστορία ο Γιακουμής

Παναχαϊκή - Βέροια 0-0

Μαγική εικόνα αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα της Αγυιάς. Η Βέροια ήταν πολύ καλύτερη παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 38' λόγω αποβολής του Αμαραντίδη. Η ευκαιρία της αναμέτρησης χάθηκε στο 88ο λεπτό όταν το ανάποδο ψαλίδι του Ντιέ, πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Πουρή.

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή (Βούζας): Πουρής, Φούφουλας (54' Κοιλιάρας), Λαμπρόπουλος, Κοκκίνης (61' Θεοδωρέλλης), Κωνσταντινίδης, Φατιόν, Βλασόπουλος, Σκαρτσίλας (46' Ουρτάδο), Ντίνας, Ατματζίδης, Μαπούκου.

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Σαμαράς, Καλί, Αμαραντίδης, Καλογέρης (90' Καλτσάς), Ντιέ, Μπαργκάν (68' Κανακούδης), Λανγκλέ, Ολαϊτάν, Καντί (86' Βεργώνης), Γεωργιάδης.

ΑΕΛ - Πανσερραϊκός 0-1

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με τραγικά διαιτητικά λάθη κατά της ΑΕΛ, ο Πανσερραϊκός πήρε τη νίκη μετά από πέντε σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο χορός των ατοπημάτων άνοιξε στο 47ο λεπτό όταν ο δεύτερος βοηθός υπέδειξε οφ σάιντ τον Γκρούμπιεσιτς, έπειτα από εκτέλεση πλαγίου (!) Πέντε λεπτά αργότερα οι "βυσσινί" έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Καρανίκα να σημαδεύει το δοκάρι του Γουμάγια. Το ποτήρι της οργής για τους γηπεδούχους ξεχείλισε στο 71' όταν ο Γκρούμπιεσιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για διαπληκτισμό με τον Γουμάγια, ο οποίος υποκρίθηκε ότι ο Σέρβος τον χτύπησε και ο διαιτητής Παπαπέτρου "τσίμπησε". Τρία λεπτά αργότερα ο Ντιόγκο άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ και ο έλεγχος χάθηκε, καθώς όλος ο πάγκος της ΑΕΛ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο Κώστας Πηλαδάκης βρισκόταν εν εξάλλω κατάσταση. Τελικά ο αγώνας ξανάρχισε μετά από διακοπή αρκετών λεπτών και τα "λιοντάρια" διατήρησαν μέχρι τέλους του προβάδισμα.

Οι συνθέσεις:

AΕΛ (Κεχαγιάς): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου (79' Λαζιμάν), Κατσιαρός, Ψωμάς, Κολοβέτσιος, Νεμπεγλέρας, Βενετίδης (55' Ζεκίνια), Καρανίκας, Βούζας (82' Καούνος), Μούτσα, Γκρούμπιεσιτς.

Πανσερραϊκός (Γρηγορίου): Γουμάγιας, Καρατζάς, Ντιόγκο, Σαλαμαστράκης, Μιλένκοβιτς, Κ. Τριανταφύλλου, Ανάκογλου (84' Σιάκκας), Κιάσσος, Τάντιτς, Παππάς (31' ντα Κόστα), Γκούρτσας (46' Μπανγκουρά).

Αγροτικός Αστέρας - Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-1

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον νεαρό Αστέριο Γιακουμή που πέρασε ως αλλαγή και απέκρουσε δύο πέναλτι μέσα σε δύο λεπτά (!), ο Αγροτικός Αστέρας των 9 παικτών έφερε 1-1 με την Αναγέννηση, σε ματς που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω αδυναμίας των γηπεδούχων να σφραγίσουν εισιτήρια. Η ομάδα του Ευόσμου άνοιξε το σκορ στο 31' με κεφαλιά του Βοσκόπουλου και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γιακουμής. Μπήκε στο γήπεδο λόγω της αποβολής του Λαμπάκη και αρχικά απέκρουσε το πέναλτι του Σερέτη. Στην επαναφορά παίκτης των φιλοξενούμενων με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην άδεια εστία και ο Τσουκαλίδης την απομάκρυνε με το χέρι πάνω στη γραμμή. Το νέο πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Γιόνδης, αλλά ο Γιακουμής απέκρουσε ξανά. Τελικά η Αναγέννηση πήρε το βαθμό χάρη στην κεφαλιά του Γιόνδη στο 72'.

Οι συνθέσεις:

Αγροτικός Αστέρας (Κούτσης): Λαμπάκης (59' Γιακουμής), Βοσκόπουλος, Παπαδόπουλος, Πετρίσεβιτς, Μαργαρίτης, Τσουκαλίδης, Καρακατσάνης, Μερεσιώτης, Καπνίδης, Καθάριος, Παμπόε.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Μπαξεβάνος): Καραογλανίδης, Τέλλος, Χατζόγλου, Σερέτης, Κυζιρίδης, Γιόνδης, Ντατίδης, Τσικνίδης, Ιορδανίδης, Μπαξεβάνος, Μπέκα.

Καλλιθέα - Καλλονή 0-3

Στην πρώτη της εντός έδρας ήττα και μάλιστα με το εμφατικό 3-0 υποχρέωσε την Καλλιθέα η Καλλονή. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοικτό στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο, η ομάδα της Λέσβου πήρε άριστα στην τελική προσπάθεια και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη. Στο 54' ο Ζουρούδης με σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Αρκούδας αποβλήθηκε για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μαρσέλο. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 70' όταν ο Μανούσος με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Λεοζίνιο με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις:

Καλλιθέα (Παντέλης): Κατσούλης, Μουσταφίδης, Αρκούδας, Αρβανίτης, Πρίπου (57' Φαρινόλα), Σταύρου, Ηρακλής, Ρουσάκης, Μαρουκάκης, Κατσίκης (82' Φουντουκίδης), Μιχαλόπουλος (71' Ντιαλό).

Καλλονή (Ματζουράκης): Σουλογάνης, Χατζόπουλος, Καρακώστας, Χωριανόπουλος, Μήτσης (28' Προβατίδης, 55' Τζιωρτζιόπουλος), Κριπιντίρης, Μαρτσέλο Αλβες, Ζουρούδης (84' Σαμπάνης), Λεοζίνιο, Μανούσος, Μανουσάκης.

Πιερικός - Βύζας 2-0

Έχοντας τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ο Πιερικός ξεπέρασε το εμπόδιο του Βύζαντα και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή. Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 57ο λεπτό. Ο Γκουγκουλιάς ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Λίτση και ο Πουρτουλίδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ. Η ομάδα των Μεγάρων έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στο 75' όταν το σουτ του Φαρούκ τράνταξε το δοκάρι του Τσιντώτα. Εν τέλει ο Πιερικός σφράγισε το "τρίποντο" με σκαφτό πλασέ του συνήθη Μοκάκε, δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός (Χατζάρας): Τσιντώτας, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Κοντέων, Ιντζόγλου (77' Κραγιόπουλος), Πουρτουλίδης, Μοκακέ, Γκουγκουλιάς (63' Ρούσεφ), Πέντα (83' Τόσκας), Μπλαζέφσκι.

Βύζας (Οικονόμου): Μιχελής, Νταντάμης, Λίτσης, Χριστοφιλέας, Χάλαρης, Μωυσίδης, Οικονομόπουλος (65' Πέτρου), Πούρνος (65' Ροβίθης), Φαρούκ, Παυλίδης (76' Τριάντος), Ηλιόπουλος.

Αναγέννηση Επανομής - Φωκικός 1-1

Έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πήρε ο Φωκικός. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα της Άμφισσας άνοιξε το σκορ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Καλλέργη, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απόκρουση του Φιρινίδη. Τελικά η Αναγέννηση Επανομής έσωσε την παρτίδα στο 67' χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καραγιάννη. Το μόνο που άλλαξε στα τελευταία λεπτά ήταν η αριθμητική ισορροπία, καθώς στο 89' αποβλήθηκε ο Παπαζούδης των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Επανομής (Βοσνιάδης): Φιρινίδης, Παγώνης, Γεωργίου, Παπαζούδης, Καρλάο, Καραμανλής (60' Πεχλιβανίδης), Ασλανίδης, Ναλμπάντης (60' Μαυροματίδης), Μπεκιάρης, Καραγιάννης Δεινόππαπας (75' Γεωργιάδης).

Φωκικός (Μίχος): Βρονταράς, Χαλούλος, Θωμόπουλος, Δημητρίου, Παϊζάνος, Κωστόπουλος, Σκαρίμπας, Μπουλούλης (78' Ζάγκος), Καλλέργης, Διαμαντόπουλος Κανελλόπουλος.

Εθνικός Αστέρας - Ηρακλής Ψαχνών 0-2

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Ηρακλής Ψαχνών που επικράτησε 2-0 του Εθνικού Αστέρα. Στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε (στο 31'), η ομάδα του Γιώργου Φοιρού άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ του Αλεξάντροβιτς, έπειτα από φάση διαρκείας στα "ερυθρόλευκα" καρέ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Σέγκος με κεφαλιά, ύστερα από μακρινή σέντρα του Αλεξάντροβιτς διπλασίασε τα τέρματα του Ηρακλή.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Αστέρας (Δημητρίου): Γκίτκος (46' Γκούσεφ), Μητσέας, Πασκούλεβ, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, Θεολόγου, Μακρής (41' Λαγός), Καζνέτσης, Γιακούμπι, Μαστρογιάννης, Ινγκλαντίν (70' Χαροντάκης).

Ηρακλής Ψαχνών (Φοιρός): Τόλιος, Ζουλιώτης (65' Γανωτής), Ρεπετσάς, Γκότοβος, Γιώτας, Λιόσης, Μπακομήτρος, Δελήμπασης, Ντελέκος, Σέγγος (88' Μάτσος), Αλεξάντροβιτς (84' Τσοκάνης)

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0

Με το απόλυτο των νικών (9Χ9) στην έδρα του, ο Πανθρακικός επικράτησε με σκορ 1-0 του Πλατανιά στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Football League. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα της ομάδας των Χανίων, ενώ το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη έμεινε αήττητο για 8ο συνεχόμενο ματς. Το σκορ στο ματς άνοιξε νωρίς (3ο λεπτό) με τον Λιαπάκη, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ στο δοκάρι του Κοντογουλίδη κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Πανθρακικός (Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Βαγγελόπουλος, Χρήστου, Μακρυδημήτρης, Λιαπάκης (66' Ρεκλείτης), Πόνσε (75' Γωνιάδης), Μίνγκας (85' Χλωρός), Μπαϊκαρά, Κοντογουλίδης.

Πλατανιάς (Καβακάς): Λαζαρίδης, Κουρτεσιώτης, Παληγεώργος, Τζάνης (17' Δημήτρης), Ραπτάκης (46' Μιρτσέτα), Δέντσας, Μαραγκός, Πάγκαλος (68' Χαϊκάλης), Μαραγκουδάκης, Γκονζάλες, Ναζλίδης.

*** Ο αγώνας Θρασύβουλος-Διαγόρας δεν διεξήχθη, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ροδιακής ΠΑΕ.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Αγροτικός Αστέρας - Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-1

(31' Βοσκόπουλος / 72' Γιόνδης)

Αναγέννηση Επανομής - Φωκικός 1-1

(67' πεν. Καραγιάννης / 48' Καλλέργης)

Εθνικός Αστέρας - Ηρακλής Ψαχνών 0-2

(32' Αλεξάντροβιτς, 38' Σέγκος)

Παναχαϊκή - Βέροια 0-0

Πιερικός - Βύζας 2-0

(57' πεν. Πουρτουλίδης, 88' Μοκάκε)

Καλλιθέα - Καλλονή 0-3

(54' Ζουρούδης, 71' Μανούσος, 92' πεν. Λεοζίνιο)

ΑΕΛ - Πανσερραϊκός 0-1

(74' Ντιόγκο)

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0

(3' Λιαπάκης)

To live:

News 24/7

24MEDIA NETWORK