ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1 (VIDEO)

Υπό το βλέμμα περισσότερων από 7.000 θεατών και χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Βαγγέλη Πλατέλλα λίγα λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1 (VIDEO)
INTIME SPORTS

H εικόνα του αγώνα

Η ΑΕΛ παρατάχθηκε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς (33% ήταν το ποσοστό κατοχής), ενώ η ΑΕΚ αδυνατούσε να δημιουργήσει, με συνέπεια να πραγματοποιηθεί ένα ανιαρό πρώτο ημίχρονο, το οποίο επεφύλασσε ένα γκολ, δύο καλές στιγμές και μικρής διάρκειας ένταση.

Η πρώτη αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 22ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελιομάρ, ο Γιώργος Δεληζήσης πετάχτηκε και με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ η απάντηση της "Ένωσης" δόθηκε στο 37ο (το σουτ του Δημήτρη Ανάκογλου σταμάτησε στα σώματα).

Το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά εξαιτίας ρίψης αντικειμένων κι ενός καπνογόνου από τους οργανωμένους της ΑΕΛ τη στιγμή που ο Χρήστος Αραβίδης ετοιμαζόταν να εκτελέσει κόρνερ από αριστερά.

Το πρώτο μέρος ήταν βαρετό, ωστόσο ο Βαγγέλης Πλατέλλας φρόντισε να το καλλωπίσει με ένα υπέροχο αριστερό "κεραυνό" στο 42ο λεπτό, χαρίζοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς ο Πασχάλης Μελισσάς δημιούργησε αρκετά ρήγματα ως αριστερό μπακ (είχε αρχίσει στόπερ) και ο προερχόμενος από τον πάγκο Θανάσης Πινδώνης (αντικατέστησε τον τραυματία Δημήτρη Κοντοδήμο) αποδείχθηκε πολύ επικίνδυνος παρά το γεγονός ότι είναι αμυντικός.

Συγκεκριμένα, στο 49ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ελιομάρ, πήρε την κεφαλιά και υποχρέωσε τον Γιάννη Ανέστη σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 65ο δεν πλάσαρε σωστά από το ύψος της μικρής περιοχής (ο Ανέστης απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ).

Επιπλέον, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου απείλησε στο 54ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά του Μελισσά και στο 75ο με ψηλοκρεμαστό σουτ του νεοεισελθόντα Δημήτρη Γιάντση από διαγώνια θέση (εκτινάχθηκε ο Ανέστης).

Στο τελευταίο τέταρτο, η ΑΕΛ δεν απείλησε, με συνέπεια η ΑΕΚ να φύγει νικήτρια από μία πολύ δύσκολη έδρα και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην άνοδο.

Σχόλιο

Χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της, η ΑΕΚ ευνοήθηκε από μία υπέροχη προσπάθεια του Βαγγέλη Πλατέλλα και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το θρυλικό Αλκαζάρ. Εμφανώς ανώτερη η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, υστέρησε στην τελική προσπάθεια, με συνέπεια να απογοητεύσει τους 7.000 και πλέον φίλους της.

ΑΕΛ (Σ. Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος (45+3' Πινδώνης), Μπανούσης (83' Ρίστοβιτς), Νεμπεγλέρας, Ελιομάρ, Πίντο, Σερζίνιο (72' Γιάντσης), Ενγκεσάν.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης (85' Γροντής), Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα (59' Κρισάντους), Πλατέλλας (70' Γεωργέας), Αραβίδης.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Απόλλων μπλόκαρε τον Ηρακλή, εμφατικό "διπλό" του Ολυμπιακού Βόλου στην Κόρινθο

Δραματικό φινάλε στην Ζάκυνθο, σε περιπέτειες ο Παναιγιάλειος

News 24/7

24MEDIA NETWORK