Ξάνθη-Εθνικός Γαζώρου 5-4 (πεν) (1-1)

Περιπετειώδης πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας για την Ξάνθη. Οι ακρίτες πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση στα πέναλτι με 5-4 επί του Εθνικού Γαζώρου και αφού πρώτα γλίτωσαν δύο φορές τον αποκλεισμό.

Ξάνθη-Εθνικός Γαζώρου 5-4 (πεν) (1-1)

Ο Εθνικός έπαιξε χωρίς άγχος και κατάφερε να προηγηθεί στο 23' με το αυτογκόλ του Γούτα μετά από προσπάθεια του Σωτήρη Κωνσταντινίδη.

Το γκολ έφερε έξτρα πίεση στο στρατόπεδο της Ξάνθης η οποία πάντως μόχθησε για την ισοφάριση. Μετά από υπεροχή κόντρα στον Εθνικό που έπαιξε σαφώς αμυντικά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει με το γκολ του Ονουάτσι στο 60' (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ).

Τίποτα δεν άλλαξε τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί ο Γάζωρος έχασε δύο φορές την ευκαιρία με τον Ναλμπάντη και τον Σαββίδη και η Ξάνθη, εκμεταλλευόμενη την αστοχία του Γεωργιάδη πήρε την πρόκριση στα επτά χτυπήματα!

Η σειρά των πέναλτι

Μάνταλος, 1-0

Κωνσταντινίδης, 1-1

Μαρσελίνιο, 2-1

Γκόγκας, 2-2

Μπαξεβανίδης, 3-2

Καπίας, 3-3

Βασιλακάκης, 4-3

Αλεξάντροβιτς, 4-4

Νάκας, απόκρουση ο Βαλσαμάκης

Ναλμπάντης, δοκάρι

Ντάνι,άουτ

Σαββίδης, απόκρουση ο Λυμπερόπουλος

Βάλλας, 5-4

Γεωργιάδης, δοκάρι

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Γούτας, Μπέρτος, Βάλλας, Μάνταλος, Μαρκόφσκι (45' Μαρσελίνιο), Ντάνι, Ονουάτσι (115' Νάκας), Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Πλατέλλας (76' Ράνος).

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βαλσαμάκης, Κοσμίδης, Νύρλας, Κατσαβάκης, Καπίας, Σαββίδης, Γεωργιάδης, Μαχαιρούδης (59' Ναλμπάντης), Μπεκιάρης (72' Γκόγκας), Κωνσταντινίδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK