Τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ

Ιδού πώς προκρίνεται ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Στα σενάρια παίζει τεράστιο ρόλο το αποτέλεσμα του αγώνα του Απόλλωνα Καλαμαριάς με την Κέρκυρα που διεξάγεται την Πέμπτη. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Τα σενάρια πρόκρισης του ΠΑΟΚ

Νίκη Καλαμαριάς:

Σε αυτή την περίπτωση ο Απόλλων θα φτάσει τους 6 βαθμούς και θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Την 3η αγωνιστική παίζει με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες και ουσιαστικά θα πάει βαθμολογικά αδιάφορος. Ο ΠΑΟΚ παίζει εκτός έδρας με την Κασσιόπη (που θα έχει μείνει στο μηδέν) και θα θέλει νίκη δική του και ήττα του ΠΑΣ για να ισοβαθμίσουν στους 4 βαθμούς. Σε αυτή την ισοβαθμία λαμβάνεται υπόψη η διαφορά τερμάτων στο μεταξύ τους παιχνίδι. Το ματς, όμως, έληξε 1-1, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων. Οπερ σημαίνει ο Δικέφαλος για να είναι ήσυχος, θέλει νίκη με πολλά γκολ επί της Κέρκυρας ή τόσα ώστε να ξεπεράσει στην επίθεση τους Γιαννιώτες.

Ισοπαλία στο Απ. Καλαμαριάς-Κέρκυρα:

Η Καλαμαριά πάει στους 4 βαθμούς, όσους και ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Κασσιόπη πιάνει τον ΠΑΟΚ στον 1 βαθμό. Ο ΠΑΟΚ πάλι θέλει νίκη κόντρα στην Κέρκυρα την επόμενη αγωνιστική και ευελπιστεί να υπάρξει νικητής στο άλλο ματς για να πιάσει σε βαθμούς τον ηττημένο (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσουν τα κριτήρια ισοβαθμίας).

Νίκη Κέρκυρας:

Σε αυτή την περίπτωση η Κέρκυρα πάει στους 3 και πιάνει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Την επόμενη αγωνιστική ο Δικέφαλος θέλει νίκη επί της Κέρκυρας για να πάει στους 4 βαθμούς. Αν ο ΠΑΣ χάσει από την Καλαμαριά στο μεταξύ τους παιχνίδι, θα μείνει στους 4 και θα ισχύσουν τα παραπάνω κριτήρια. Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα κερδίσει πάει στους 7, η Καλαμαριά μένει στους 3 και ο ΠΑΟΚ -εφόσον κερδίσει- πάει στους 4 και προκρίνεται. Σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ και ισοπαλίας στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο ΠΑΣ πάει στους 5, η Καλαμαριά στους 4 και ο ΠΑΟΚ επίσης στους 4 και μένει εκτός, λόγω της ήττας στην Καλαμαριά την 1η αγωνιστική.

Επόμενη αγωνιστική:

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Καλαμαριάς

Η βαθμολογία:

ΠΑΣ Γιάννινα 4

Απόλλων Καλ. 3 *

ΠΑΟΚ 1

Κέρκυρα 0 *

* Καλαμαριά και Κέρκυρα έχουν από ένα ματς λιγότερο.

*** Η 3 και τελευταία αγωνιστική της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το τριήμερο 6-7-8 Ιανουαρίου 2015

Τα κριτήρια των ισοβαθμιών:

Πρώτο κριτήριο: Οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι ισόβαθμες ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Δεύτερο κριτήριο: Αν προκύψει ξανά ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Τρίτο κριτήριο: Αν προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε μετράει η καλύτερη επίθεση μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων.

Τέταρτο κριτήριο: Αν δεν προκύπτει και πάλι κατάταξη μετά τα παραπάνω κριτήρια, τότε διεξάγεται μονός αγώνας μπαράζ (αν ισοβαθμούν 2 ομάδες) ή μονοί αγώνες μπαράζ (αν ισοβαθμούν 3 ομάδες).

Πέμπτο κριτήριο: Αν και πάλι δεν υπάρχει κατάταξη, τότε διενεργείται κλήρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK