Οι λεπτομέρειες του φλερτ της ΕΠΟ με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι

Αν η ΕΠΟ δεν επέλεγε τον Μίκαελ Σκίμπε, τότε θα ήταν πολύ πιθανό ένας παλιός γνώριμος του ελληνικού ποδοσφαίρου να επέστρεφε στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι ο οποίος ήταν μία από τις κύριες εναλλακτικές επιλογές του Γιώργου Γκιρτζίκη.

Οι λεπτομέρειες του φλερτ της ΕΠΟ με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι

Ο Μίκαελ Σκίμπε δεν ήταν φυσικά η μοναδική επιλογή της ΕΠΟ για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Κατά καιρούς οι άνθρωποι της ομοσπονδίας τσέκαραν και άλλες περιπτώσεις εκ των οποίων αυτή του Σούστερ έφτασε ένα βήμα πριν από το γάμο.

Εκτός όμως από τον Σούστερ, στην ΕΠΟ είχε προταθεί και όνομα το οποίο είναι πάρα πολύ γνωστό στους Ελληνες φιλάθλους. Η περίπτωση του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, περί αυτού πρόκειται, δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη την ομοσπονδία για έναν βασικό λόγο. Ο Ιταλός τεχνικός έχει ξαναδουλέψει στην Ελλάδα (Παναθηναϊκός 2005-06) και ξέρει από πρώτο χέρι την ελληνική νοοτροπία.

Το Contra.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Μαλεζάνι, Κυπελλούχος UEFA με την Πάρμα το 1999, ήταν απολύτως ενήμερος για το ενδιαφέρον της ΕΠΟ όπως και για το γεγονός ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης προτιμούσε προπονητή από τη γερμανική σχολή.

Η επαφή των δύο πλευρών έγινε μετά το φιάσκο Σούστερ και στον Ιταλό κατέστη σαφές ότι σε περίπτωση που υπέγραφε θα είχε βοηθό τον Κώστα Τσάνα. Επίσης του έγινε γνωστό και το ύψος των ετήσιων αποδοχών του (όχι περισσότερα από 600.000 ευρώ).

Ο Μαλεζάνι, τελευταία δουλειά του οποίου ήταν η Σασουόλο το 2014, δεν είχε πρόβλημα με κανένα από τα δύο. Διαμήνυσε απλώς ότι θα έφερνε μόνο έναν συνεργάτη της δικής του επιλογής και θεώρησε αρκετά τα χρήματα.

Είναι επίσης γνωστή η εκτίμηση του 61χρονου Ιταλού κόουτς για τη χώρα μας αλλά και για το ποδοσφαιρικό υλικό της το οποίο ανέκαθεν ήταν σε θέση να παρακολουθεί.

Το φλερτ αυτό όμως δεν έγινε ποτέ γάμος. Για την ακρίβεια δεν έφτασε ποτέ στο στάδιο της επίσημης πρότασης. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που ο Σκίμπε έδειξε ανοιχτός και διαθέσιμος, ο Γκιρτζίκης δεν το σκέφτηκε άλλη φορά.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ επέλεξε τον Γερμανό και άφησε τον Μαλεζάνι μόνο με την προσδοκία ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παρασκήνιο: Όταν ο Πάουλο Σόουζα ήθελε Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK