Άρης - Πανιώνιος 2-1

Ο Άρης ανέκοψε ένα αρνητικό σερί 6 παιχνιδιών δίχως νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-1 του Πανιωνίου στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για τη 16η αγωνιστική της Super League, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Άρης - Πανιώνιος 2-1
INTIME SPORTS

Εικόνα αγώνα

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητες, με ένα πρώτο ημίχρονο που συνδύασε 2 γκολ με κάκιστο θέαμα. Ίσως να έφταιγε η απουσία του (ανέτοιμου για 90 λεπτά) Ντάβιντ Αγκάνθο από τη γραμμή κρούσης του Άρη, ίσως η απουσία "καθαρόαιμου" επιθετικού στο σχήμα του Πανιωνίου (κατά συνθήκη φορ περιοχής ο Δημήτρης Κολοβός).

Οι "κίτρινοι" είχαν ελαφριά υπεροχή στα πρώτα λεπτά και με την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, έφτασαν στο γκολ με το Νίκο Αγγελούδη (29') στο ντεμπούτο του ως βασικός. Το τέρμα αφύπνισε... και τις 2 ομάδες, ο ρυθμός αυξήθηκε, κάτι που ευνόησε τους "κυανερύθρους". Πιο επιθετικοί γαρ, έχασαν κάποιες ευκαιρίες και στο 42' ο Μάρκος Ντούνης ισοφάρισε σε 1-1.

Η έναρξη του 2ου ημιχρόνου βρήκε τον Γιάννη Γιαννιώτα στο έδαφος να σφαδάζει από τον πόνο μετά από άσχημη πτώση πάνω στο χέρι του. Ο Λούκας Αλκάραθ έριξε στη μάχη τον Αγκάνθο, χωρίς να αλλάξει η εικόνα της αναμέτρησης. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου είχε για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την αμυντική ζώνη των γηπεδούχων.

Οι παρεμβάσεις των πάγκων δεν έπαιξαν κάποιο ρόλο (μεταξύ των οποίων και το ντεμπούτο του Κώστα Παναγιωτούδη, ο οποίος έκανε ντεμπούτο για τον Πανιώνιο, όπως ο -βασικός- Δημήτρης Τόσκας), ενώ στο 69ο λεπτό ο διαιτητής Αθανάσιος Γιάχος δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Άρη, που θα μπορούσε να κρίνει τα πράγματα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο μόνιμος σκόρερ των κρίσιμων τερμάτων των "κιτρίνων", ο Αγκάνθο, δέχθηκε μία εξαιρετική σέντρα του Χαράλαμπου Οικονομόπουλου και με κοντινή κεφαλιά έδωσε το "τρίποντο" στον Άρη.

Κλειδί

Ο Πανιώνιος... αρνήθηκε να επιτεθεί στις χρονικές περιόδους που είχε την υπεροχή, με συνέπεια να χάσει την ευκαιρία να "χτυπήσει" τους γηπεδούχους τη στιγμή που έκαναν το λάθος να δώσουν πολλά μέτρα στο γήπεδο. Ήταν λογικό, οι ευκαιρίες να έρθουν με το "σταγονόμετρο" και ακόμα και μετά το γκολ του Αγκάνθο, οι "κυανέρυθροι" δεν έκαναν ούτε ένα σουτ.

MVP

Ο Ντάβιντ Αγκάνθο γνωρίζει πολύ καλά πως να... ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες στο ελληνικό πρωτάθλημα και το έχει αποδείξει περίτρανα. Ο Ισπανός επιθετικός σκόραρε για 6η φορά φέτος και σε ακόμα μία περίπτωση, το γκολ του αποδείχθηκε "χρυσάφι" για τον Άρη, έστω κι αν ο ίδιος αγωνίστηκε 35 λεπτά, αφού δεν ήταν 100% έτοιμος.

Αδύναμος κρίκος

Ο τραυματισμός του Γιάννη Γιαννιώτα, από τους τηλεοπτικούς δέκτες, φαίνεται σοβαρός. Ο Έλληνας επιθετικός προφανώς και δεν ήταν ο χειρότερος στον αγώνα, αλλά ο τραυματισμός του (καταπλάκωσε και "κλείδωσε" σε περίεργη στάση το χέρι του) ήταν μία στιγμή που δεν θέλουμε να ξαναδούμε.

Το live της αναμέτρησης

Άρης - Πανιώνιος 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK