Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-0

Εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στο Περιστέρι με σκόρερ τον Μήτρογλου και τον Επστάιν. Με 10 παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι Κρητικοί λόγω αποβολής του Μάντζιου ενώ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο.

Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-0

Η εικόνα του αγώνα

Δίχως αμφιβολία ήταν ένα από τα πιο "γεμάτα" παιχνίδια της Superleague. O Aτρόμητος άρχισε εκρηκτικά το παιχνίδι και περιόρισε τους φιλοξενούμενους (που αιφνιδιάστηκαν) σε παθητικό ρόλο γεγονός που κατέδειξαν και οι αριθμοί. Στα πρώτα 35 λεπτά της αναμέτρησης οι Περιστεριώτες σκόραραν (στο 16' με τον Μήτρογλου), είχαν δοκάρι (με τον ίδιο παίκτη στο 24') και έχασαν τουλάχιστον τρεις κλασικότατες ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους (έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Κάρολ).

Ο Νίκος Αναστόπουλος αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να αλλάξει κάτι άμεσα στην 11άδα του και το έπραξε ρίχνοντας στη μάχη τον Μπούρμπο στη θέση του αρνητικού Γαλανόπουλου δέκα λεπτά πριν βγει το ημίχρονο. Ο τεχνικός των Κρητικών αναγκάστηκε να κάνει και δεύτερη αλλαγή πριν την ανάπαυλα (τραυματίστηκε ο Σίσιτς) και είδε την ομάδα του να χάνει εκπληκτική ευκαιρία με τον Μάντζιο στο 44'.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει στον ΟΦΗ αφού ο Ατρόμητος δεν συνέχισε στον ίδιο φρενήρη ρυθμό ρίχνοντας το τέμπο (μάλιστα από ένα σημείο και έπειτα γύρισε το σύστημά του σε 4-4-2 για περισσότερη αποτελεσματικότητα στα μαρκαρίσματα). Με τον Μπούρμπο στο σχήμα τους οι Κρητικοί είχαν καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά γεγονός που αποτυπώθηκε στις ευκαιρίες των Ταυλαρίδη και Παπουλή στις αρχές του ημιχρόνου αλλά κυρίως στη μεγάλη φάση του 91' στην οποία πρωταγωνίστησε και πάλι ο Παπουλής.

Ο Ιτάνζ όμως κατέβασε τα ρολά του σ' όλες τις περιπτώσεις και διαφύλαξε τη νίκη για την ομάδα του η οποία πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 92' με τον Επστάιν κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο ΟΦΗ είχε μείνει εν τω μεταξύ με 10 παίκτες λόγω της (δίκαιης) αποβολής του Μάντζιου ενώ στο 61' ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι σε ανατροπή του Βάντο από τον Σκόνδρα. Ο διαιτητής Αρετόπουλος όμως προτίμησε να δείξει "παίζετε".

MVP

Ασταμάτητος έμοιαζε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Κώστας Γιαννούλης. Ο Ελληνας αριστερός μπακ όργωσε την αριστερή πλευρά της ομάδας του και εξέθεσε τον προσωπικό του αντίπαλο (Γαλανόπουλο) τον οποίο ο Αναστόπουλος αντικατέστησε πρόωρα.

Kλειδί αγώνα

Στο διάστημα της κυριαρχίας του στον αγωνιστικό χώρο ο Ατρόμητος κατάφερε να σκοράρει κάτι που δεν έκανε ο ΟΦΗ στην επανάληψη. Η αποτελεσματικότητα ήταν και ο παράγοντας που έκρινε τελικά το παιχνίδι.

Αδύναμος Κρίκος

Το πάθημα του Βαγγέλη Μάντζιου στο παιχνίδι με τον Αρη δεν έγινε μάθημα. Ο Ελληνας στράικερ άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη για θέατρο που...έβγαζε μάτι. Εκτός αυτού απώλεσε και πολύ καλή ευκαιρία για γκολ στο 44'.

Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK