Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0

Ο Παναθηναϊκός του 1-0 έδρασε πάλι. Ο Κουίνσι πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και οι "πράσινοι", πριν καν παίξουν το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, αναρριχήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, επωφελούμενοι της απώλειας του Ολυμπιακού στην Ξάνθη.

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0

Εικόνα του αγώνα

Ο Ατρόμητος δεν έκανε το λάθος της Δόξας να κλειστεί στο μισό του γηπέδου και να αμυνθεί μαζικά για να αποκρούσει τις κατά μέτωπο επιθέσεις του Παναθηναϊκού. Πιο ποιοτικό σύνολο η ομάδα του Γιώργου Δώνη, έβαλε δύσκολα στους "πράσινους" με ατού τη συνοχή στη μεσαία γραμμή και την καλή κυκλοφορία της μπάλας, στοιχεία που έφεραν μάλιστα την ευκαιρία του Μήτρογλου στο 15' (δύσκολη απόκρουση του Καρνέζη στη γωνία).

Οι γηπεδούχοι, ως συνήθως στα τελευταία παιχνίδια, στερήθηκαν ιδεών στο επιθετικό κομμάτι (η αναγκαστική αλλαγή του Κατσουράνη με τον Βιτόλο έπαιξε το ρόλο της), εγκλωβίστηκαν και απέτυχαν να γίνουν επικίνδυνοι για την εστία του Ιτάνζ. Ακόμη κι όταν ο Κουίνσι απείλησε με σουτ στο 34' (η μπάλα έφυγε λίγο άουτ) ήταν από προσωπική ενέργεια και όχι από ομαδική προσπάθεια, καθώς η αμυντική λειτουργία του Ατρομήτου ήταν μέχρι τότε υποδειγματική.

Η μετατόπιση του Ζέκα στον άξονα (με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου) και η χρησιμοποίηση του Τοτσέ από το 60' (αντί του Κλέιτον) έδειξαν τη διάθεση του Φερέιρα να επηρεάσει τη ροή του αγώνα, τον οποίο οι Περιστεριώτες είχαν φέρει στα μέτρα τους. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να βελτιωθεί εντυπωσιακά, ήταν πολύ πιο πιεστικός και με περισσότερη πια ώρα την μπάλα στην κατοχή του (στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένη). Τα πλάγια μπακ συμμετείχαν πλέον πιο ενεργά στην ανάπτυξη (παρά τα όποια λάθη) και από μια σέντρα του Βύντρα στο 72', που με ενδιάμεσο σταθμό τον Λέτο και την πλάτη του Τόμας, έφτασε στον Κουίνσι, το "τριφύλλι" άνοιξε το σκορ.

Ο Δώνης δεν είχε προλάβει να αποκομίσει κέρδος κάτι από την την αλλαγή του Καραγκούνη με τον Μπάλλα για μια πιο αμυντική ενδεκάδα και έριξε διαδοχικά στη μάχη τους Αναστασάκο και Πίτου Γκαρσία για να... προλάβει τουλάχιστον την ισοπαλία. Βρήκε δύο ευκαιρίες στο τελευταίο 10λεπτο με δράστη τον Τάτο, αλλά αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, έπαιξε με το χρόνο, αν και θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευτεί διαφορετικά τους κενούς χώρους στον ανοικτό Ατρόμητο.

Το live του αγώνα

Κλειδί του αγώνα

Όταν ο Δώνης αποφάσισε να κάνει πιο αμυντικό και σφιχτό στα μετόπισθεν τον Ατρόμητο (Μπάλλας αντί Καραγκούνη) ήρθε το γκολ του Κουίνσι. Ο Γκανέζος σκόραρε προτού το άγχος αρχίσει να κυριεύει τους "πράσινους".

MVP

Ο Κουίνσι δεν πέτυχε μονάχα το γκολ που έκρινε τον αγώνα, όντας την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση. Ήταν ο πιο δραστήριος από τους "πράσινους", εκείνος που προσπαθούσε συνδυάζοντας τεχνική και ταχύτητα να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα του Ατρομήτου.

Αδύναμος κρίκος

Ο Κώστας Μήτρογλου έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, αλλά έκτοτε χάθηκε. Περιορίστηκε από το δίδυμο των Σαριέγκι - Μπιάρσμιρ και δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός για την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK