Κέρκυρα-Πλατανιάς 2-1

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λεωνίδα Κυβελίδη ο οποίος σκόραρε δύο φορές, η Κέρκυρα πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στον Πλατανιά και διατήρησε τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Ο Μπέλιτς μείωσε για τον Πλατανιά στο 70ο λεπτό, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την πρώτη ήττα των Κρητικών μετά από τρεις σερί νίκες.

Κέρκυρα-Πλατανιάς 2-1

Εικόνα αγώνα

Η Κέρκυρα πήρε τη δεύτερη νίκη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και προκάλεσε την έντονη ανησυχία των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία.

Μετά το 2-1 επί του Πανιωνίου πριν από δύο εβδομάδες, οι Φαίακες πήραν ακόμη μια εντός έδρας νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στον Πλατανιά. Το 2-1 της ομάδας του Γιάννη Παπακώστα είχε την προσωπική σφραγίδα του Λεωνίδα Κυβελίδη.

Ο 27χρονος φορ επιλέχθηκε από τους ανθρώπους της Κέρκυρας κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική γραμμή των Φαιάκων στην προσπάθεια παραμονής. Μέχρι τώρα ο Κυβελίδης κάνει με εξαιρετικό τρόπο αυτό για το οποίο τον επέλεξαν, και με 4 γκολ σε 6 αγώνες δίνει ελπίδες παραμονής στην ομάδα του.

Στον αγώνα με τον Πλατανιά ο Κυβελίδης σκόραρε δύο φορές στο πρώτο μέρος. Και τα δύο γκολ προήλθαν από κεφαλιές. Η πρώτη μετά από σέντρα του Ηλιάδη και η δεύτερη μετά από γύρισμα του Ντιέγκο Λεόν, για το οποίο οι Κρητικοί φωνάζουν πως η μπάλα είχε βγει εκτός γραμμής.

Ο Πλατανιάς επέδειξε μεγάλη επιθετικότητα αλλά παρά το γεγονός ότι δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, κατάφερε να σκοράρει μόνο μία φορά με την τρίτη αλλαγή του Αναστασιάδη, τον Νίκολα Μπέλτις. Ο Σέρβος φορ σκόραρε με ωραίο διαγώνιο σουτ στο 70ο λεπτό.

Η ομάδα από τα Χανιά θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλα γκολ, αλλά είχε για μοιραίο τον Ηλία Αναστασάκο, ο οποίος παρότι βρέθηκε μέσα σε όλες τις φάσεις δεν είχε την ευστοχία που έπρεπε για να νικήσει τον Αναστασόπουλο.

Ο Αναστασάκος στο πρώτο μέρος δεν είδε τον Μιρτσέτα που περίμενε μόνος μέσα στην περιοχή, ενώ στο δεύτερο η προβολή του πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 81' η Κέρκυρα είχε διπλό δοκάρι με Λεόν και Γκέσιο.

Η ήττα από την Κέρκυρα σταμάτησε το σερί των τριών νικών του Πλατανιά και "έβαλε φωτιά" στην ουρά της βαθμολογίας καθώς πλέον ανέβηκε ο βαθμολογικός πήχης για την παραμονή.

MVP

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Λεωνίδας ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Σκόραρε δύο γκολ και έδωσε νίκη ελπίδας στην Κέρκυρα. Ο Κυβελίδης, με πολύ αίσθηση του γκολ, νίκησε δύο φορές τον Κηπουρό με κεφαλιές.

Κλειδί αγώνα

Το γρήγορο γκολ της Κέρκυρας. Πριν καν γίνουν οι αναγνωριστικές κινήσεις των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο Κυβελίδης σκόραρε με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αιφνιδιάζοντας την άμυνα του Πλατανιά.

Αδύναμος κρίκος

Το κέντρο άμυνας του Πλατανιά. Με κακές τοποθετήσεις, σε ένα ματς που δέχθηκε μικρή πίεση, οι κεντρικοί αμυντικοί του Πλατανιά δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Κυβελίδη και ουσιαστικά σε δύο επιθέσεις δέχθηκαν δύο γκολ.

Κέρκυρα-Πλατανιάς 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK