Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0

Τα δύο γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου ήταν το κερασάκι στην τούρτα των 88ων γενεθλίων του Ολυμπιακού που γιορτάζει την προαναγγελθείσα κατάκτηση του 40ου του πρωταθλήματος. Ο Αμπντούν διαμόρφωσε το 3-0. Η ΑΕΚ άντεξε όσο της επέτρεπαν οι περιορισμένες δυνατότητές της.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0

Εικόνα αγώνα

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του μετά τη νίκη με 3-0 κόντρα στην ΑΕΚ. Το ματς κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56' με το δεύτερο γκολ στον αγώνα του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Μια φάση νωρίτερα ο Κορδέρο είχε χάσει μοναδικό τετ α τετ στο οποίο πλάσαρε άστοχα και πέταξε την ευκαιρία για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Τα ματς με την ΑΕΚ ξυπνούν το ένστικτο του σκόρερ στον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο στόπερ του Ολυμπιακού ήταν το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης καθώς σκόραρε δύο γκολ απέναντι στο Δικέφαλο, τα οποία ήταν και τα πρώτα του μετά από τρία χρόνια. Τελευταίο γκολ που είχε πανηγυρίσει ο Έλληνας στόπερ ήταν και πάλι με την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" το 2010.

Το γρήγορο προβάδισμα του Ολυμπιακού (14') δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Η ΑΕΚ δεδομένων των συνθηκών και με δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της να είναι εκτός αγώνα (Μητρόπουλος-Πετρόπουλος), στάθηκε αξιοπρεπέστατα απέναντι στον πρωταθλητή.

Ο Λίνεν είχε γεμίσει τη μεσοαμυντική του γραμμή με ξεκάθαρο στόχο να περιορίσει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Οι διάδρομοι προς την εστία του Κωνσταντόπουλου ήταν κλειστοί και οι ερυθρόλευκοι απλά κυκλοφορούσαν την μπάλα, χωρίς όμως να απειλούν.

Η ΑΕΚ όσο έβλεπε πως παρέμενε το 1-0 άρχισε να πιστεύει πως κάτι μπορεί να πάρει από το ματς και έκανε ευκαιρίες με κάποια μακρινά σουτ του Φούντα, ενώ στο 50ο λεπτό ο Κορδέρο έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός, με όπλο την ποιότητα Αμπντούν και Τζιμπούρ, άρχισε να αξιοποιεί τους κενούς χώρους που δημιουργήθηκαν και έκανε επιθέσεις τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα.

Στο 56' ο Παπαδόπουλος σκόραρε για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση και κάπου εκεί άρχισε να στήνεται το πάρτι τίτλου στον Πειραιά. Το 3-0 είχε αλγερινή σφραγίδα καθώς το δημιούργησε ο Τζεμπούρ και το πέτυχε ο Αμπντούν. Σκόρερ θα μπορούσε να είχε χριστεί και ο Μανιάτης αλλά το σουτ του αμυντικού μέσου του Ολυμπιακού στο 92' σταμάτησε στο δοκάρι της ΑΕΚ.

MVP

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σκόραρε τα δύο πρώτα γκολ της αναμέτρησης τα οποία ήταν και τα πρώτα του στη σεζόν που ουσιαστικά άρχισε πριν από λίγες μέρες γι' αυτόν, λόγω του σοβαρού τραυματισμού το περασμένο καλοκαίρι που τον κράτησε εκτός για μήνες.

Αδύναμος κρίκος

Η ΑΕΚ σε γενικές γραμμές στάθηκε αξιοπρεπώς στο "Γ. Καραϊσκάκης", ωστόσο αν ο Κορδέρο δεν παρουσιαζόταν αναποφάσιστος και... άψυχος στο 50ο λεπτό, η Ένωση θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση.

Κλειδί αγώνα

Η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά τη φάση της ΑΕΚ με τον Κορδέρο. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ταχύτητα και με δύο γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο, τελείωσαν... ματς και πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK