ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0

Ο ΠΑΟΚ σκόραρε δύο φορές στο δεύτερο μέρος με τους Καμαρά και Βούκιτς, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Παναθηναϊκού και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από τον δεύτερο Αστέρα Τρίπολης. Με 10 ποδοσφαιριστές έπαιζαν οι πράσινοι από το 39' λόγω αποβολής του Σο.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0

Εικόνα αγώνα

Το κίνητρο του ΠΑΟΚ για το κυνήγι της δεύτερης θέσης αποδείχθηκε πιο ισχυρό από το κίνητρο του Παναθηναϊκού για την πεντάδα. Ο Δικέφαλος του Βορρά, χωρίς να πιάσει απόδοση υψηλού επιπέδου, αξιοποίησε τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε για παραπάνω από ένα ημίχρονο με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Σο με δεύτερη κίτρινη κάρτα και πρόλαβε να κάνει μόλις μια ευκαιρία με σουτ του Καζιγιάμα που κόντραρε στον Φιγκερόα και πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ιτάνζ. Αυτή η ευκαιρία στο 11 εναντίον 11. Στο 11 εναντίον 10 το τριφύλλι κινήθηκε αμυντικά για να πάρει τουλάχιστον τον έναν βαθμό.

Ο ΠΑΟΚ παρά το ότι δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει το επιθετικό του παιχνίδι, είχε την τύχη να προηγηθεί με σουτ του Καμαρά το οποίο κόντραρε στο Ζέκα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη, ο οποίος μέχρι το 1-0 στο 59' είχε χρειαστεί να επέμβει μόνο δυο φορές στο ματς σε σουτ του Λαζάρ και κεφαλιά του Αθανασιάδη.

Μετά το 1-0 και με δεδομένο το αριθμητικό μειονέκτημα του Παναθηναϊκού, τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ απλοποιήθηκαν. Οι παίκτες του Δώνη συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα, δίχως να δέχονται πίεση από τον Παναθηναϊκό.

Το πιο πιθανό, με βάση την εικόνα του αγώνα, ήταν να έρθει δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ παρά η ισοφάριση των πράσινων. Στο 81' ο Βούκιτς με κοντινό πλασέ επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ΠΑΟΚ, σε μια φάση που άρχισε με κεφαλιά του Αθανασιάδη από θέση οφ σάιντ και επέμβαση του Καρνέζη.

Κλειδί αγώνα

Η φάση της αποβολής ήταν αυτή που καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα. Από το σημείο που ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβαίνει πιο ψηλά και να πιέζει την άμυνα του "τριφυλλιού".

MVP

Ο Καμαρά είναι ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετική ποιότητα, με ικανότητα να παίζει από τα άκρα και να πατάει περιοχή τελειώνοντας αποτελεσματικά τις φάσεις. Το έκανε και κόντρα στον Παναθηναϊκό ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος

Ο Σο πήγε με άτσαλο τρόπο να μαρκάρει τον Κάτσε, τη στιγμή που είχε κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (Αποστολόπουλος 46'), Κατσουράνης, Σίντελφελντ, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε (Βούκιτς 67'), Καμαρά, Λόρενς (Κίτσιου 90'), Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (Σπυρόπουλος 73'), Μαρίνος, Σο, Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (Φορναρόλι 80'), Φιγκερόα (Επσάρθα 67').

News 24/7

24MEDIA NETWORK