Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0

Ντέρμπι χωρίς γεύση και ουσία στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν ξεπέρασαν τα εφετινά τους στάνταρ μένοντας στο 0-0 που γρήγορα θα ξεχαστεί. Πρώτη "λευκή" ισοπαλία στο Φάληρο μετά από 42 παιχνίδια.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0

Η εικόνα του αγώνα:

Το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν πήγε σε υψηλό τέμπο κατά το πρώτο 45λεπτο ευνόησε την πιο βαριά, σε κορμιά, ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Με...σιδηρά τακτική πειθαρχία ο Δικέφαλος του Βορρά έκλεισε τους χώρους μπροστά από τα καρέ του Ιτάνζ και έδωσε την κατοχή της μπάλας στον Ολυμπιακό ο οποίος όμως προβληματιζόταν στην ανάπτυξή του.

Στο πρώτο τέταρτο ο πρωταθλητής Ελλάδας απείλησε μόνο με μακρινά σουτ που ήταν εύκολη λεία για τον Ιτάνζ. Μετά το πέρας του πρώτου 20λεπτου, οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν να ανεβάσουν πιο ψηλά την πίεσή τους και να σπάσουν μπάλες στα πλάγια για τους Παπάζογλου και Χολέμπας χωρίς όμως και πάλι επιτυχία. Απείλησαν όμως άμεσα από στημένα με αποκορύφωμα το εξαιρετικό φάουλ του Χολέμπας που εξουδετέρωσε με υπερένταση ο Ιτάνζ.

Στο άλλο μισό του γηπέδου ο Δώνης ανακάτεψε την τράπουλα αλλάζοντας πλευρές σε Καμαρά και Ολίσε και μετά από πολλά λεπτά αναμονής είδε την ομάδα του να πατάει περιοχή με αξιώσεις σε μία-δύο περιπτώσεις. Αυτό που σίγουρα δεν είχε ο ΠΑΟΚ ήταν η ψυχραιμία στην τελική πάσα και η ικανότητα στο ένας εναντίον ενός.

Ο Μίτσελ ήταν ο πρώτος προπονητής που κινήθηκε από τον πάγκο καθώς ήθελε να αλλάξει γρήγορα την εικόνα του Ολυμπιακού. Γι΄αυτό και έριξε στη μάχη τον Φετφατζίδη στη θέση του ανούσιου Χολέμπας μόλις στο 60'. Ο ΠΑΟΚ έμεινε πιστός στο πλάνο του φροντίζοντας πρωταρχικά τα μετόπισθεν και στη συνέχεια ο Γιώργος Δώνης (που αποβλήθηκε από τον πάγκο του) φρέσκαρε την ενδεκάδα του με τους Βούκιτς και Φωτάκη.

Επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα. Ο Ολυμπιακός ζητούσε το γκολ, ο ΠΑΟΚ αμυνόταν πολύ καλά και το ίδιο συνέχισε να κάνει ακόμα και μετά την είσοδο του αγώνα του Μήτρογλου. Εν τέλει πήρε και τον πολύτιμο βαθμό αν και στο τέλος ο Καμαρά θα μπορούσε να του χαρίσει ακόμα και τη νίκη.

MVP:

Εξαιρετικά ψύχραιμος και πάντα αποτελεσματικός ο Ιτάνζ όποτε χρειάστηκε να επέμβει. Πολύ καλός ακόμη και με τα πόδια.

Kλειδί αγώνα:

Η καλή ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Αδύναμος Κρίκος:

O Xoλέμπας έκανε πολλά λάθη ακόμα και σε πολύ εύκολες φάσεις και σε πάσες των τριών μέτρων. Μόνο στα στημένα κατάφερε να βοηθήσει αλλά και αυτά ήταν λίγα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (70' Φουστέρ), Βλαχοδήμος (60' Φετφατζίδης), Αμπντούν (79' Μήτρογλου), Τζιμπούρ.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Λόρενς, Κάτσε, Καμαρά (90+' Ρομπέρ), Ολίσε (76' Βούκιτς), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (73' Φωτάκης).

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK