Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-2

Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλος σκόραραν και ο Παναθηναϊκός έφυγε με το τρίποντο από την Τρίπολη απέναντι στον αξιόμαχο Αστέρα Τρίπολης (2-0).

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-2

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Χασάν (Μακεδονίας), Φραγκαδάκης (Δωδεκανήσου)

Οι συνθέσεις:

Αστ. Τρίπολης (Σάκης Τσιόλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Άλβαρεζ (75' Σολάκης), Πουλίδο, Χουανίτο, Ουσέρο, Φράνκου (46' Ροζέριο), Ράγιος, Περόνε, Ναβάρο (79' Μπρέσκα).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Μαρίνος (59' Μαρίνος), Νίνης (74' Φουρλάνος), Κλέιτον (59' Καραγκούνης), Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος.

Σκόρερ: 58' Κλείτον, 90+ Χριστοδουλόπουλος

Κίτρινες κάρτες: 33' Φρανκού, 59' Μαρίνος, 72' Βιτόλο.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:

Παιχνίδι κέντρου από δύο ομάδες που δεν ήθελαν να χάσουν, αλλά έδωσαν την εντύπωση ότι δεν είχαν και τον τρόπο να νικήσουν. Κι αν συνέβη τελικά αυτό, οφείλεται στην ατομική ικανότητα του σκόρερ (του πρώτου τέρματος) και όχι σε συνολική προσπάθεια που πρόσφερε κάποιο έτοιμο γκολ.

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να διατηρούν από ένα τέταρτο κατοχής και πρωτοβουλίας, χωρίς όμως τις φάσεις που θα μας επέτρεπαν να τα χαρακτηρίσουμε ο,τιδήποτε περισσότερο από απλή φλυαρία.

Στην επανάληψη, καίτοι ο Παναθηναϊκός είχε ευνοϊκό τον ισχυρό άνεμο, δεν τον αξιοποίησε ως πλεονέκτημα, με δεδομένο ότι πήρε στο πρώτο τέταρτο το προβάδισμα και αφοσιώθηκε στη διατήρησή του. Το 0-2 στις καθυστερήσεις ανέδειξε την ευστοχία των νικητών, αφού ήταν μόλις η τέταρτη φάση τους εντός εστίας στο σύνολο του ενενηντάλεπτου.

Ο Αστέρας δεν είχε σε καλή ημέρα τους δύο πρώτους σκόρερ του (Περόνε και Ναβάρο) και μοιραία έμεινε μακριά από το γκολ. Άλλωστε και τις δέκα φορές που ηττήθηκε στη φετινή Superleague, απέτυχε να σκοράρει.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η επιστροφή του Γιούρκα Σεϊταρίδη στην ενδεκάδα σε μια προσπάθεια του Ζεσουάλδο Φερέιρα να κρατήσει ετοιμοπόλεμο το σύνολο του έμψυχου υλικού εν όψει πλέι οφ. Καμία σχέση με τον Γιούρκα του παρελθόντος, δεν ήταν ωστόσο και αρνητικός.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ένας παίκτης που διεκδίκησε τον τίτλο του αδύναμου κρίκου, ακριβώς λόγω της αναποτελεσματικότητας να δημιουργήσει φάσεις γκολ για τον Πετρόπουλο, ήταν αυτός που έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν σε περιορισμένο χώρο, για να κερδίσει το ελεύθερο πεδίο και να σουτάρει για να ανοίξει το σκορ. Η ατομική ικανότητα του Σίλβα Κλέιτον ήταν αυτή που μέτρησε στη φάση του 58ου λεπτού, που έκρινε και την αναμέτρηση. Αμέσως μετά αντικαταστάθηκε δίνοντας τη θέση του στον Γιώργο Καραγκούνη.

MVP:

Όσο κι αν διαβάζεται ως παράδοξο για την ομάδα που πήρε το τρίποντο, τον τίτλο του MVP για τον Παναθηναϊκό μοιράζεται το γαλλικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Μπουμσόνγκ και Καντέ, με τη σειρά που αναφέρονται, ήταν αυτοί που αφόπλισαν την επιθετική γραμμή του Αστέρα και φρέναραν κάθε προσπάθεια απειλής για την εστία του Καρνέζη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Η μεσαία γραμμή των Αρκάδων. Δεν πέτυχε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις επίτευξης ενός τέρματος , τουλάχιστον τέτοιες που θα μετέθεταν τις ευθύνες στο επιθετικό δίδυμο που έγινε τρίο στην επανάληψη με την είσοδο των Σολάκη και Μπρέσκα. Οι σέντρες σταματούσαν πάνω στους Μπουμσόνγκ και Καντέ, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μεταξύ των οποίων δύο άστοχες κεφαλιές των Περόνε και Χουανίτο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK