Το top10 της 2ης αγωνιστικής

Οι δηλώσεις που προκαλούν τη λογική και σπιλώνουν αντιπάλους, το ιστορικό γκολ του Καλτσά, ο Πέτριτς και ο Κασάμι, η πιέση του Πανιωνίου, ο Παναιτωλικός του Χάβου και ο ΠΑΟΚ της τεσσάρας. Όλα στο Top10 της 2ης αγωνιστικής.

Το top10 της 2ης αγωνιστικής

10. Ιστορική νίκη με γκολάρα

Και στη 2η αγωνιστική, το πιο ωραίο γκολ δεν μπήκε στους αγώνες των μεγάλων. Στη Μυτιλήνη η Καλλονή έπαιξε για πρώτη φορά στην έδρα της σε αγώνα Σούπερλιγκ. Μετά την περσινή περιπέτεια, με την ομάδα του Μαντζουράκη να γυρίζει σαν θίασος όλη την Ελλάδα, ήταν ταιριαστό να συνδυαστεί με νίκη η ιστορική στιγμή. Η νίκη σφραγίστηκε στο 89', αλλά το γκολ που θα μείνει να τη θυμίζει θα είναι αυτό του Καλτσά στο 43'. Δεν τα βλέπουμε και πολύ συχνά στην Ελλάδα αυτά τα γκολ. Και ναι, το ήθελε.

9. Πρώτος, αλλά όχι Ατρόμητος

Παρά το ευρωπαϊκό χαστούκι, η ομάδα του Παράσχου ξεκίνησε με δύο νίκες και είναι στην πρώτη θέση. Μία απ'τις ελάχιστες ομάδες που δεν άλλαξαν ενδεκάδα στο δεύτερο ματς, πέρασε εύκολα κι απ'το Βόλο. Κλασικό γκολ από κόρνερ, κλασικός Ναπολεόνι που σχεδόν πάντα ξεκινά τη σεζόν χωρίς το εύκολο γκολ και μετά βάζει ένα κρίσιμο και βγάζει από πάνω του τη γρουσουζιά με χαρακτηριστικό πανηγυρισμό. Παρόλα αυτά, οι σκέψεις παραμένουν. Ο Παπάζογλου δεν είναι Παπαδόπουλος και σαν τον Ιγκλέσιας δεν είναι κανείς.

8. Όχι όρθιος

Θα μπορούσε να ισχύει για πολλούς τερματοφύλακες, στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τον Βελλίδη. Ο ΠΑΣ έχει προηγηθεί, δέχεται πίεση, ο Πανθρακικός είναι καλύτερος. Ο Βελλίδης κρατάει το προβάδισμα για την ομάδα του με συνεχόμενες επεμβάσεις. Μέχρι που έρχεται η στιγμή ενός φάουλ. Ναι, είναι καλή η εκτέλεση του Τζάνη. Αλλά η μπάλα δεν πηγαίνει δα τόσο κοντά στο δοκάρι, το φάουλ είναι από μακριά και η εκτέλεση δεν είναι δυνατή. Δεν γίνεται να το τρως όρθιος, πόσω μάλλον σ'ένα ματς που είσαι καλός.

7. Μη μας τρελάνετε

Ο Αλαφούζος μεσοβδόμαδα δήλωσε πως το πέναλτι στον Μπεργκ ήταν καθαρό επειδή τραυματίστηκε κιόλας, λες και λέει κάτι για την παράβαση το γεγονός πως ο Μπεργκ έπεσε σαν μεθυσμένος στο χορτάρι και έσπασε την κλείδα του. Φέρνει Χ ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο και βγαίνει ο Θεοδωρίδης να πει πως ο Παππάς ανέχτηκε το αντιαθλητικό και βρώμικο παιχνίδι του Παναιτωλικού, που είχε αποτέλεσμα τους τραυματισμούς.

1ον, ο Παναιτωλικός δεν έπαιξε έτσι και 2ον, Μανιάτης και Εντινγκά χτύπησαν μόνοι τους, αφού ο ένας στραβοπάτησε και ο άλλος έπαθε διάσειση. Μοναδικό σκληρό μαρκάρισμα του ματς ήταν αυτό του Μανιάτη στον Παπουτσογιαννόπουλο στο 48', που δεν τιμωρήθηκε καν με κίτρινη κάρτα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ας συνεχίσουν να θεωρούν πως πρέπει να παίρνουν πέναλτι σε κάθε φάση, αλλά ας μην καταργήσουν κάθε λογική, σπιλώνοντας μάλιστα τους αντιπάλους τους. Κανείς δεν χτύπησε και δεν τραυμάτισε κανέναν.

6. Πραγματική σταθερά

Με τόσους νέους παίκτες που έχει (και φέτος) ο Ολυμπιακός, είναι λάθος επιλογή να βγουν γρήγορα συμπεράσματα για τον καθένα. Εξαίρεση αποτελεί ο Κασάμι. Όσοι τον ήξεραν απ'την Πρέμιερ Λιγκ μπορούσαν να πατήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στις κρίσεις τους, αφού ήταν σχετικά εύκολο να καταλάβει κανείς πως μέσος που στέκεται στην Αγγλία θα είναι δύσκολο να μην σταθεί αμέσως στον Ολυμπιακό. Τα δύο γκολ σε δύο αγώνες είναι το λιγότερο, το βασικό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει το 8άρι που έψαχνε πέρσι. Βέβαια, δεν έχει πλέον την ομάδα που είχε πέρσι, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Α, και το γκολ στο Αγρίνιο μόνο εύκολο δεν είναι. Δεκάδες φορές έχουμε δει αυτήν την κεφαλιά να καταλήγει αδύναμη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

5. Σωστός, αλλά με αφέλεια

Ο ίδιος ο Πέτριτς περιέγραψε όλο το ματς με τις δηλώσεις του: "Ήταν δύσκολο, έπαιξαν ψηλά, δεν έπαιξαν αμυντικά όπως περιμέναμε, και ήταν δύσκολο για εμάς”.Ο Πανιώνιος απάντησε στον Παναθηναϊκό με το ίδιο όπλο της ομάδας του Αναστασίου: πίεση στην μπάλα, τρέξιμο παντού, προσπάθεια να κοπεί ο αντίπαλος στα δύο. Σιώπης, Μητρόπουλος και Μπούζας ήταν εξαιρετικοί σ'αυτό το ρόλο, ο Παναθηναϊκός υπέφερε στην προσπάθεια να βγει μπροστά και να φτιάξει φάσεις στην κανονική ροή του αγώνα. Όλα καλά, αλλά δεν γίνεται να χαθεί αυτό το ματς, πόσω μάλλον όταν η ισοφάριση έρχεται με τετ-α-τετ που προέκυψε από γιόμα και δύο κεφαλιές, με την άμυνα του Πανιωνίου ψηλά.

4. Επιθετικοί υπάρχουν, δεκάρι όμως;

Γύρω απ'τον Μπεργκ έχει περιστραφεί η κουβέντα στον Παναθηναϊκό, την ώρα που οι πράσινοι έχουν Πέτριτς, Καρέλη, Κλωναρίδη και Ατζαγκούν για τις δύο θέσεις μπροστά απ'το ρόμβο. Και στην κορυφή του; Ο Αμπέντ έφυγε, ο Ατζαγκούν φάνηκε πως δεν μπορεί να παίξει ως επιτελικός παρά μόνο ως 2ος επιθετικός, ο Ντίνας δεν έχει δώσει ποτέ πράγματα εκεί, ο Πέτριτς δεν είναι χαφ, ο Πράνιτς δεν είναι δεκάρι. Και ποιος είναι; Σε μια θέση τόσο κομβική για του λειτουργία του ρόμβου, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καθαρή λύση.

3. Γίγας Παναιτωλικός

Ναι, ωραία να συζητάμε για τα στραβοπατήματα των μεγάλων, αλλά υπάρχει και αντίπαλος. Και ο Παναιτωλικός του Χάβου πέρσι νίκησε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Καθόλου λίγο να το επαναλαμβάνει φέτος, πόσω μάλλον όταν έχει πει αντίο σε Τζούνιορ, Μπακάκη, Γκάλο, Μπόγιοβιτς και Καμαρά. Καλό ματς απ'τον Παπουτσογιαννόπουλό, για τον οποίο ακούμε καλά λόγια από πέρσι, να δούμε περισότερο τον Μαρτίνες.

2. Πέτριτς

Για τον Κροάτη είχαμε συζητήσει και μετά το πρώτο ματς με τη Σταντάρ. Καταδικασμένος να φαίνεται βαρύς και αχρείαστος όταν δεν σκοράρει και πολύτιμος όταν βάζει ή φτιάχνει ένα κρίσιμο γκολ. Τα ερωτήματα που τον αφορούν είναι δύο. Αν ταιριάζει σε μια ομάδα που θέλει όλους τους παίκτες να δουλεύουν στο χορτάρι με ή χωρίς μπάλα και αν αξίζει να τον έχει ο Παναθηναϊκός όταν έχει Μπεργκ, Καρέλη, Κλωναρίδη και Ατζαγκούν για τις δύο θέσεις στην επίθεση. Μέχρι να δοθούν απαντήσεις, ο Πέτριτς τουλάχιστον λειτούργησε ως καλός finisher και έδωσε τη νίκη με τον Πανιώνιο. Κρίσιμη όχι μόνο για τους δύο βαθμούς, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός απέφυγε έτσι γκρίνια και συζητήσεις δύο εβδομάδων.

1. ΠΑΟΚ 4Χ4

Ναι, οκ, δεν ήταν τίποτα μεγαθήρια η Ζίμπρου και ο Πλατανιάς που ακόμα ψάχνεται. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως ο Δικέφαλος ξεπέρασε μια πρώιμη, μίνι-κρίση με δύο τεσσάρες. Ναι, εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά για τη στελέχωση της ομάδας, για το που πάει το πράγμα ο Σαββίδης, για τη μη ενίσχυση στο κέντρο και στην άμυνα, για τις αιτίες που ο Κλάους δεν έχει ακόμα υπογράψει το νέο του συμβόλαιου. Όμως, παρόλα αυτά, δεν είναι άσχημο νέο για το Δικέφαλο να βλέπει Κλάους, Σαλπιγγίδη να ξεκινάνε με γκολ, τον Περέιρα να έχει σκοράρει στην πρεμιέρα, τον Ρατς και τον Μακ να αρχίζουν κι αυτοί με καλά παιχνίδια, τον Σκόνδρα να μοιάζει νέα μεταγραφή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK