Καλλονή-ΟΦΗ 1-0

Η Καλλονή έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες απέναντι στον ΟΦΗ και χρειάστηκε το θαυμάσιο γκολ του Λεοζίνιο για να πάρει το τρίποντο παραμονής (1-0) στο Ολυμπιακό Στάδιο. Απείλησαν στο τέλος οι Κρητικοί που έπαιξαν με αρκετές αλλαγές λόγω rotation από τον Σα Πίντο.

Καλλονή-ΟΦΗ 1-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Ο ΟΦΗ πήγε στο ΟΑΚΑ με την κούραση του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκού και το μυαλό στη νίκη. Μπορεί ο Σα Πίντο να έκανε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, η ομάδα όμως έδειξε "άδεια" μετά τη μεσοβδόμαδη προσπάθεια, έδειξε πολλά αμυντικά κενά και έδωσε το δικαίωμα στην επικίνδυνη Καλλονή να πατήσει καλύτερα.

Ουσιαστικά αυτό που πήραν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος ήταν η μεγάλη ευκαιρία του Περόνε στο 33ο λεπτό απέναντι σε έναν ΟΦΗ που δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρία της προκοπής, εκτός από ένα καλό σουτ του Ζε Εντουάρντο στο 16ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε παρά την είσοδο του Παπάζογλου (αντί του Μπανιώτη). Μπορεί οι Κρητικοί να κράτησαν περισσότερο μπάλα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και να βγήκαν μπροστά, η Καλλονή όμως ήταν αυτή που έδειχνε πιο επικίνδυνη.

Αφού πρώτα έχασε τη μεγάλη ευκλαιρία στο 65ο λεπτό, αυτή τη φορά από τον Μανούσο που έκανε στραβοκλωτσιά φάτσα με το τέρμα και έχασε σίγουρο γκολ, τέσσερα λεπτά μετά ο Λεοζίνιο με ωραίο σουτ έβαλε το... δύσκολο που έμελλε να κρίνει το αποτέλεσμα.

Ο ΟΦΗ απάντησε σχεδόν αμέσως στη μεγάλη ευκαιρία του Ροβίθη, απείλησε και με τον Μπαρέιρο, αλλά όταν αποφάσισε να τρέξει ήταν ήδη αργά και το τρένο είχε χαθεί...

MVP:

Η Καλλονή έχασε τα άχαστα, αλλά ο Λεοζίνιο έβαλε το δύσκολο και με ακόμη ένα κρίσιμο τέρμα την εφετινή χρονιά, χάρισε μια σπουδαία νίκη.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Μπαρέιρο ήταν η αχίλλειος πτέρνα της άμυνας του ΟΦΗ.

Σχόλιο:

Ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον και μονόπλευρη εικόνα. Η Καλλονή ήταν καλύτερη σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης απέναντι σε έναν ΟΦΗ που το μοναδικό του ενδιαφέρον είναι... η ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό. Δίκαιο το αποτέλεσμα, άδικη η διαχείριση του αγώνα από τους Κρητικούς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Αναστασιάδης (7' Βαλιός), Ζακουανί, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία, Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε (90' Καζάκης), Γκαρσία (75' Καλτσάς).

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Στάθης, Ζορό, Μπαρέιρο, Μιλιάζες, Ντουντού (72' Ροβίθης), Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Μπανούσης (46' Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης (66' Σίσιτς).

News 24/7

24MEDIA NETWORK