Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης 1-0

Σπουδαία νίκη για τον Απόλλωνα (1-0 τον Εργοτέλη) που τον κρατά ζωντανό στη μεγάλη μάχη της παραμονής της Super League.

Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης 1-0

Το live του αγώνα

Εικόνα αγώνα

Ο Απόλλων προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να επιβάλει τον ρυθμό του, με τους παίκτες του Λόρι Σάντσες να καθιστούν σαφές στους αντιπάλους τους πως δεν είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν την υπόθεση νίκη. Η βαθμολογία της Super League

Παρά την υπεροχή και συχνές επισκέψεις του στα καρέ του Στοΐκοβιτς, ο Απόλλων δεν κατάφερε να βρει κάποιο γρήγορο τέρμα στο ματς με την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, με την "ελαφρά ταξιαρχία" να πιέζει και τον Εργοτέλη να περιορίζεται σε ανασταλτικό ρόλο.

Στο 66ο λεπτό ο Διαμαντάκος σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Στοΐκοβιτς, ο οποίος στη συνέχεια απέκρουσε το σουτ του Μπαντιμπανγκά. Η σημαντικότερη εξέλιξη στο ματς ήρθε στην εξέλιξη της φάσης όμως όταν άλλαξαν οι ισορροπίες, καθώς ο Μεχία που είχε δει κίτρινη από το 58', εκβίασε το πέναλτι, με τον Παππά να του δείχνει δεύτερη κίτρινη και να τον αποβάλει.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι το τέλος ο Απόλλων πήρε ακόμη περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, πιέζοντας "ασφυκτικά" για το γκολ που θα του χάριζε τη νίκη. Εν τέλει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δεληζήσης με ανάποδη κεφαλιά νίκησε τον Στοΐκοβιτς λύνοντας τον "γόρδιο δεσμό" της άμυνας των Κρητικών, χαρίζοντας στην ομάδα του "χρυσή" νίκη που την κρατά ζωντανή στη "μάχη" για τη σωτηρία, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος την ερχόμενη εβδομάδα.

MVP

Ο Δεληζήσης αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων στον αγωνιστικό χώρο σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, ωστόσο με το "χρυσό" γκολ που πέτυχε στην εκπνοή κέρδισε πανηγυρικά τον τίτλο του πολυτιμότερου του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος

Η έλλειψη κινήτρου δεν εμπόδισε τον Εργοτέλη να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο ματς. Στο τέλος όμως το πάθος των γηπεδούχων μέτρησε περισσότερο και εκεί ήταν που υστέρησαν οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, φεύγοντας με "άδεια" τα χέρια από τη Ριζούπολη.

Σχόλιο

Ο Απόλλων δεν παρέκκλινε δευτερόλεπτο από τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από τη νίκη. Το πείσμα των παικτών του Λόρι Σάντσες απέδωσε καρπούς στο τέλος με το γκολ του Δεληζήση στο 94'. Φάνηκε μάλιστα από τους πανηγυρισμούς πόσο μεγάλη ήταν η "δίψα" για τη νίκη και η εκτόνωση όταν το πολυπόθητο γκολ έγινε πραγματικότητα. Πλέον η "ελαφρά ταξιαρχία" με 36 βαθμούς διατηρεί τις ελπίδες παραμονής ολοζώντανες, έστω κι αν το έργο της στο τελευταίο παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Οι συνθέσεις

Απόλλων Σμύρνης: Γκόμες, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Χατζηζήσης, Τσοκάνης (62’ Άμπροουζ), Κόρμπος, Μίνγκας (46’ Ντάλμπεργκ), Λουσέρο, Φαρινόλα, Πετρόπουλος.

Εργοτέλης: Στοίκοβιτς, Πίτσος (17’ Σαρρής), Μεχία, Ρέντζας, Αντελέγιε, Κούμπικ (62’ Μπουχαλάκης), Κοζορώνης, Μπαντιμπαγκά (69’ Γιοβάνοβιτς), Ρομάνο, Χαντί, Διαμαντάκος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK