Ξάνθη - Εργοτέλης 0-0

Ο αγώνας των Πηγαδίων μεταξύ της Ξάνθης και του Εργοτέλη είχε ρυθμό, δυνατές μονομαχίες, μία αποβολή και δύο δοκάρια (ένα για κάθε πλευρά), ωστόσο έληξε ισόπαλος χωρίς γκολ. Διατηρεί το αήττητο μετά από τρεις αγωνιστικές η ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Ξάνθη - Εργοτέλης 0-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Άνω-κάτω έκανε η Ξάνθη αμφότερες τις πτέρυγες του Εργοτέλη στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που αντιλήφθηκε ο Γιάννης Πετράκης με αποτέλεσμα να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Μπορισλαβ Γιοβάνοβιτς αντί του Βασίλη Ρέντζα.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου κυριάρχησε και απείλησε σε τέσσερις περιπτώσεις. Στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Εστεμπάν Σολάρι, Πέτρο Μάνταλο και στο τελευταίο πεντάλεπτο με τους Μαρσελίνιο, Σολάρι. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, κατέγραψαν τρεις ακίνδυνες τελικές προσπάθειες.

Διαφορετική ήταν η εικόνα μετά την ανάπαυλα, αφού οι παίκτες της Ξάνθης έχασαν τη συνοχή τους και οι ομόλογοί τους του Εργοτέλη έγιναν πιο δραστήριοι. Το παιχνίδι έγινε πιο ισορροπημένο, αμφότερες οι ομάδες πάλεψαν για τους τρεις βαθμούς, καμία όμως, δεν κατάφερε να σημειώσει το πολυπόθητο γκολ.

Οι δύο μονομάχοι άγγιξαν το νικητήριο γκολ, αλλά λογάριαζαν χωρίς τα δοκάρια. Συγκεκριμένα στο 71ο λεπτό ο Ζιγκί Μπαντιμπανγκά σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Τσέμα με εν κινήσει πλασέ και στο 84ο ο Σπύρος Βάλλας το οριζόντιο με κεφαλιά. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Μηνα Πίτσου στις καθυστερήσεις.

MVP

Ο Γιάννης Πετράκης. Κατάλαβε το λάθος του και αντικατέστησε τον Ρέντζα με τον Γιοβάνοβιτς, προκειμένου να χρησιμοποιήσει έναν καθαρό αριστερό μπακ (Πίτσος). Αποζημιώθηκε με την αλλαγή της εικόνας στο δεύτερο μέρος, ασχέτως αν δεν νίκησε ούτε αυτή τη φορά σε εκτός έδρας αναμέτρηση της Super League (10 αποτυχημένες προσπάθειες).

Αδύναμος κρίκος

Ο Μηνάς Πίτσος. Για την εμπειρία του δεν δικαιολογείται η αποβολή στις καθυστερήσεις...

Σχόλιο

Οι δύο ομάδες είχαν θέληση και ταχύτητα. Παρά την έλλειψη γκολ, οι φίλαθλοι δεν μπορεί παρά να έμειναν ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες των παικτών. Η Ξάνθη, πάντως, φανέρωσε για ακόμη μία φορά την αδυναμία της να σκοράρει. Αντίθετα ο Εργοτέλης έχει κάθε λόγο για να χαμογελά, αφού έφυγε με βαθμό από μία δύσκολη έδρα και διατήρησε το αήττητο.

Οι συνθέσεις

Ξάνθη: Τσέμα, Μπέρτος (66' Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Γούτας, Παΐτο, Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Μάνταλος (77' Τριάδης), Μαρσελίνιο (58' Κάλβο), Σολάρι.

Εργοτέλης: Αθανασίου, Τζανακάκης, Σαρρής, Πίτσος, Ρέντζας (44' Γιοβάνοβιτς), Μπαντιμπανγκά (87' Μπουχαλάκης), Καρντόσο, Κοζορώνης, Χαντί, Μπαμ Μπαμ (70' Ρομάνο), Αναστασάκος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK