ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-1

Πρακτικός και οικονομικός στην τελική προσπάθεια ο ΠΑΟΚ νίκησε 4-1 τον Πανιώνιο στην Τούμπα και επέστρεψε στις επιτυχίες. Σκόρερ οι Σαλπιγγίδης, Στοχ (2) και Κίτσιου. Μείωσε για τους Νεοσμυρνιώτες ο Αραβίδης.

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-1

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ το ήξερε. Θα είχε να αντιμετωπίσει μία διπλή ζώνη άμυνας και έναν αντίπαλο με 8 και 9 παίκτες πίσω από την μπάλα. Υπό αυτήν την έννοια η παράταξη του Πανιωνίου δεν τον εξέπληξε. Ο Δικέφαλος όμως δεν έκανε εύκολη τη ζωή του, τουλάχιστον στα πρώτα 30 λεπτά. Δεν είχε φαντασία και ταχύτητα στο παιχνίδι του και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν χωρίς πολύ κόπο το μηδέν.

Η φάση του 31' όμως αποδείχθηκε καθοριστική. Στην πρώτη καλή ευκαιρία του ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη (ο Πανιώνιος ζήτησε φάουλ στην κεφαλιά-πάσα του Αθανασιάδη) και εν πολλοίς απλοποίησε τη ζωή του αφού ο αντίπαλός του δεν άλλαξε ρότα. Το γκολ-ποίημα του Στοχ με σέντρα σουτ στο 54' ανάγκασε τον Πανιώνιο να ανέβει στο γήπεδο και να κερδίσει μέτρα, γεγονός που ήθελε ο ΠΑΟΚ για να παίξει πιο ελεύθερα και με λιγότερο άγχος.

Ενα ακόμη γκολ του Κίτσιου σιγούρεψε τη νίκη των γηπεδούχων στο 71' και από εκεί και πέρα ότι παρακολουθήσαμε είχε απλά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Αραβίδης μείωσε με πέναλτι στο 81' αλλά ο Στοχ θέλησε να έχει τον τελευταίο λόγο αφού με δικό του πέναλτι (αλά Πανένκα) διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

MVP

O άνθρωπος έβαλε δύο γκολ, το ένα εξ αυτών υπέροχο. Εδωσε και την ασίστ για το 3ο τέρμα. Τι άλλο να κάνει για να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου; Ο λόγος φυσικά για τον Μίροσλαβ Στοχ. Λαχείο ο Σλοβάκος για τον ΠΑΟΚ.

Aδύναμος Κρίκος

H μπάλα ουδέποτε πέρασε από τα πόδια του Μενδρινού και του Κολοβού και μοιραία ο Πανιώνιος έμεινε χωρίς δημιουργία. Οι Νεοσμυρνιώτες δεν διέθεταν αξιόπιστο εναλλακτικό πλάνο για να επιτεθούν.

Σχόλιο

O ΠΑΟΚ κρατά αλώβητη την Τούμπα. Σημαντικό αυτό το στοιχείο αν θέλει να μείνει στην κούρσα του τίτλου μέχρι το τέλος. Κατά τα άλλα ο Δικέφαλος μπορεί να κρατήσει και την ευστοχία του στην τελική προσπάθεια αλλά και το γεγονός ότι νίκησε μετά την απογοήτευση του αποκλεισμού από τη Σάλκε. Ο Πανιώνιος μάλλον δεν άξιζε τόσο βαριά ήττα, αλλά πάντως δεν έκανε και τίποτα αξιοσημείωτο για να νικήσει.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου (89' Κωνσταντινίδης), Σκόνδρας, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Κάτσε, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης (87' Βούκιτς), Αθανασιάδης (79' Νέτσιντ).

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Παντίδος,Καλτσάς (72' Λάζνικ), Μητρόπουλος (84' Ριβέρο), Ντούνης (58' Καμπάνταης), Κολοβός, Μενδρινός, Αραβίδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK